BEDSTE GUIDE: Defragmenter din Mac ved hjælp af iDefrag

Forringet computerydelse er et almindeligt fænomen. Diskdefragmentering er den mest anvendte mulighed for at optimere og fremskynde din computer, især blandt Windows-brugere. Ting er dog lidt anderledes, når det kommer til Apple. Mac gemmer filer på de største tilgængelige ledige pladsblokke. Derudover bruger Mac Hot File Clustering (HFC) til automatisk at optimere diske. HFC er et klyngesystem med flere trin. HFC registrerer "hot" filer på en lydstyrke (0,5% af filsystemet placeret i starten af ​​lydstyrken) og flytter dem til et sted kaldet varmt rum. Disse filer defragmenteres også automatisk. På trods af al denne forbedring er Macs diskdrev ikke helt immun over for fragmentering. Der er tidspunkter, hvor defragmentering af din Macs disk kan forbedre din systemydelse.

I denne vejledning leder jeg dig gennem et fantastisk værktøj kaldet iDefrag til at defragtere din Mac-harddisk. Dette er det samme værktøj, der bruges af Genius Bar-teknologierne hos Apple Stores til at udføre en række opgaver. iDefrag optimerer også disken ved at omarrangere filer for at forbedre ydeevne og hastighed.

Brug af iDefrag til at defragmentere og optimere din Mac-disk

Inden du begynder, køb og download iDefrag afhængigt af din OS X-version:

OS X 10.10 og tidligere version: se her

OS X 10.11 og nyere: se her

Når den er downloadet, skal du dobbeltklikke på for at køre appen. På tidspunktet for skrivningen af ​​denne artikel kører vi iDefrag 5.0.0 på OS X 10.10.

Når du har kørt det, skal du trække appen til applikationer.

Start derefter iDefrag-appen fra applikationsmappen. Når du er færdig, skal du slippe licensfilen til ruden, licensfilen er normalt i formatet * .jp2. Når appen er startet, skal du vælge disk og klikke på låsikonet. Indtast din OS X-adgangskode, og klik på OK.

iDefrag begynder at undersøge disken. Vent et par minutter, indtil det er færdigt, og klik derefter på den første rullemenu.

Herfra kan du vælge en af ​​mulighederne afhængigt af dit valg. I dette eksempel bruger jeg Hurtig (online) mulighed.

Når du har foretaget valget, skal du klikke på> (Afspil-knap) at begynde. Du vil være i stand til at se fremskridtene nederst i Beskeder rude.