Sådan rettes Windows Defender-fejlkode 0x80073afc

Windows Defender er det indbyggede sikkerhedsværktøj, der ankommer med hver kopi af Windows 10, og det er mildt sagt nyttigt. De fleste brugere, der generelt er opmærksomme på, hvilke sider de besøger online, og hvilke filer de downloader mest sandsynligvis ikke føler behov for at bruge noget andet sikkerhedsprogram.

Men hvis du mener, at Windows Defender er perfekt, tager du fejl. Denne Windows Defender-fejl er ret ofte, og folk er ofte forvirrede over, hvad de skal gøre, da du ikke bare kan geninstallere Defender på din computer. Heldigvis kan denne artikel vise sig at være meget nyttig for dig, så følg instruktionerne nedenfor for at fortsætte!

Løsning 1: Brug systemgendannelse

Hvis du har ændret visse indstillinger eller installeret mistænkelige programmer på din computer, kan de forstyrre Windows Defender, og dit sikreste valg er at bruge Systemgendannelse til at gendanne din computer tilbage til et gendannelsespunkt, hvor disse problemer ikke skete. Følg nedenstående trin for at opnå dette:

 1. Lad os først tænde for systemgendannelsesfunktionen på din pc.
 2. Søg efter systemgendannelse ved hjælp af søgeknappen i din Windows 10. Klik derfra på Opret et gendannelsespunkt.

 1. Et systemegenskabsvindue vises, og det indeholder de nødvendige indstillinger. Inde i dette vindue skal du åbne beskyttelsesindstillinger og sørge for, at beskyttelsen er aktiveret på din lokale disk C (systemdrev).
 2. Hvis den er deaktiveret, skal du vælge den disk og klikke på knappen Konfigurer for at aktivere beskyttelse permanent. Du skal også tildele den maksimale diskplads til systembeskyttelse. Du kan indstille den til den værdi, du vil, så længe den størrelse er mindst et par gigabyte. Klik på Anvend og OK bagefter for at anvende indstillingerne.
 3. Nu opretter systemet automatisk et gendannelsespunkt, hver gang der sker ændringer i din Windows.

Når du har aktiveret det med succes, lad os komme i gang og vende ændringerne til din pc tilbage. Sørg for at tage backup af vigtige dokumenter på din pc, da Systemgendannelse muligvis sletter eller ændrer dem (sjældent).

 1. Søg efter Systemgendannelse ved hjælp af søgeknappen ud for startmenuen, og klik på Opret et gendannelsespunkt.
 2. Klik på Systemgendannelse i systembeskyttelsesvinduet.

 1. Inde i vinduet Systemgendannelse skal du vælge indstillingen kaldet Vælg et andet gendannelsespunkt og trykke på knappen Næste
 2. Vælg et bestemt gendannelsespunkt, du har gemt før manuelt. Du kan også vælge ethvert tilgængeligt gendannelsespunkt på listen og trykke på knappen Næste for at initialisere gendannelsesprocessen. Når processen er gennemført, vender du tilbage til den tilstand, du har gemt før.

Løsning 2: Opdater Windows fuldstændigt

Det ser ud til, at der undertiden opstår en fejl, hvor en Windows Update installeres med succes, mens den til Windows Defender ikke installeres eller forsinkes af brugeren. Dette kan dog medføre, at den nye version af Windows er uforenelig med den aktuelle version af Defender, og denne fejl kastes. Prøv at opdatere alt på din computer og prøv igen, da dette har løst problemet for nogle brugere.

 1. Brug Windows Key + X-tastekombinationen til at åbne denne specielle kontekstmenu. Du kan også højreklikke på Start-menuen for den samme effekt. Vælg Windows Powershell (administrator).

 1. Skriv “cmd” i Powershell-konsollen, og vent på, at Powershell skifter til det cmd-lignende miljø.
 2. Indtast følgende kommando i "cmd" -konsollen, og sørg for at klikke på Enter bagefter:

wuauclt.exe / updatenow

 1. Lad denne kommando køre i mindst en time, og tjek tilbage for at se, om der blev fundet og / eller installeret opdateringer uden problemer.

Alternativ:

 1. Brug Windows Key + I-tastekombinationen for at åbne Indstillinger på din Windows-pc. Du kan også søge på "Indstillinger" ved hjælp af søgefeltet ved siden af ​​startmenuknappen.

 1. Find og åbn afsnittet "Opdatering og sikkerhed" i appen Indstillinger.
 2. Bliv på Windows Update-fanen, og klik på knappen Søg efter opdateringer under sektionen Opdater status for at kontrollere, om der er en ny version af Windows tilgængelig online.

 1. Hvis der er en, skal Windows fortsætte downloadprocessen automatisk.

Løsning 3: Nulstil Windows

Nulstilling af din pc betragtes som en sidste udvej for fejlkoden, men den er bestemt effektiv, og den er i stand til at løse de fleste lignende problemer, inklusive den der er beskrevet i denne artikel. Sådan nulstiller du din pc på Windows 10 uden brug af medier eller andre værktøjer.

 1. Naviger til Indstillinger. Du kan komme dertil ved at klikke på tandhjulsikonet i menuen Start. Vælg indstillingen "Opdatering og sikkerhed", og klik på Gendannelse i venstre rude for at åbne fanen Gendannelse.
 2. Windows viser dig tre hovedmuligheder: Nulstil denne pc, gå tilbage til en tidligere build og avanceret opstart. Nulstil denne pc er den bedste mulighed for at starte igen med minimale tab til dine filer. Avanceret opstart giver dig mulighed for at starte et gendannelses-USB-drev eller en disk, og "Gå til en tidligere build" er lavet til Windows Insiders, der ønsker at rulle tilbage til en tidligere version af operativsystemet.
 3. Klik på Kom i gang under Nulstil denne pc.

 1. Klik på "Gem mine filer" eller "Fjern alt" afhængigt af om du vil holde dine datafiler intakte. Uanset hvad vil alle dine indstillinger vende tilbage til deres standardindstillinger, og apps vil blive afinstalleret.
 2. Vælg "Fjern bare mine filer" eller "Fjern filer og rens drevet", hvis du valgte at "fjerne alt" i det foregående trin. Rengøring af drevindstillingen tager meget længere tid, men det vil sikre, at hvis du giver computeren væk eller sælger den, vil den næste person have svært ved at gendanne dine slettede filer. Hvis du holder computeren for dig selv, skal du vælge "Fjern bare mine filer."

 1. Klik på Næste, hvis Windows advarer dig om, at du ikke kan vende tilbage til en tidligere version af operativsystemet. Klik på Nulstil, når du bliver bedt om at gøre det.
 2. Windows genstarter derefter og det tager flere minutter at nulstille. Klik på Fortsæt, når du bliver bedt om det. Kontroller, om problemet stadig opstår.