Hvad er rundll32.exe, og hvorfor kører det på min computer?

Windows-operativsystemet indeholder millioner af dynamiske linkbiblioteker (DLL'er), der giver funktioner, som andre applikationer bruger. Ved at bruge disse allerede udviklede DLL-filer, tager applikationer mindre plads, og programudviklere behøver ikke at kode det samme igen og igen; de kan simpelthen henvise til den specifikke DLL og få arbejdet gjort. For eksempel når du klikker på "Gem som", viser næsten hvert program den samme dialogboks.

Der er ingen måde, du kan starte en DLL-fil direkte på din computer. Rundll32.exe bruges til at starte den funktionalitet, der er gemt i disse .dll-filer til andre applikationer. Denne eksekverbare er normalt autentisk og findes i '/ Windows / System32'. Hvis du finder denne eksekverbar et andet sted, skal du scanne din computer, da din computer muligvis er blevet kompromitteret.

Hvordan kan man se, hvilket program der bruger rundll32.exe?

Normalt bruger folk task manager til at diagnosticere, hvilket program der udfører hvilken eksekverbar, men vi bruger en anden software fra Microsoft ved navn “Process Explorer Utility”. Download det fra det officielle websted og installer det på din computer, inden du følger nedenstående trin.

  1. Klik nu på “Fil”Og vælg“Vis detaljer for alle processer”. Dette vil sikre, at vi kan se alle kørende processer på din computer. Bemærk, at du vil have administratorrettigheder for at udføre denne handling.

  1. Nu når du holder markøren over processen i “rundll.exe”Kategori, vil du se en værktøjstip giver information om placeringen af ​​den eksekverbare fil, og placeringen er målrettet mod. Som du kan se, er målet for DLL'en NVIDIA.

  1. Højreklik på den eksekverbare og vælg “Ejendomme”. Naviger til billedfanen. Her kan du se det fulde stinavn, der lanceres. Tjek den overordnede proces for at se, hvilket program der startede den eksekverbare. I dette tilfælde er det “rundll.exe”; dette indikerer, at den eksekverbare fil blev startet fra en genvej eller et ikon på skrivebordet.

Er Rundll32 skadeligt for min computer?

Ideelt set er der kun en forekomst af rundll32.exe kører på din computer. Det er muligt, at der er mere end forekomster, der kører, hvis der er mere end en applikation, der kræver DLL-tjenester. Hvis du er bekymret for din computers helbred, skal du sørge for, at den eksekverbare fil er placeret på et gyldigt sted. Hvis du ser den eksekverbare et eller andet sted mistænkeligt, skal du scanne din computer for potentielle trusler og fjerne den så hurtigt som muligt.

Du kan også deaktivere det program, der bruger rundll32.exe enten ved at afinstallere applikationen eller ved at deaktivere den ved hjælp af tjenester. Sørg for at genstarte din computer efter implementering af ændringerne.