Sådan løses 'Fejl ved initialisering af smartaudio' -fejl på Windows

At håndtere Windows-problemer regelmæssigt er en stressende oplevelse for alle Windows-brugere, og det er sandsynligvis en grund til, at mange mennesker skifter til Mac OS X. Dette betyder, at de er klar til at ofre en vis frihed i en følelse af at kunne ændre næsten enhver mulighed for sin enkelhed og manglen på forskellige fejl.

Mængden af ​​fejl, du er i stand til at modtage med hver kopi af Windows, øges eksponentielt med antallet af programmer, du har installeret, og ved, at hvert program kan forårsage nogle problemer, uanset hvem der har udviklet det og hvordan. Lad os se på dette lydrelaterede problem.

Denne særlige fejlmeddelelse er relateret til Conexant Audio Filter Agent, som er en integreret komponent i Conexant High Definition Audio-programmet. Nogle computere ankommer med dette indbyggede program, hvilket gør problemet endnu mere kompliceret, fordi brugerne ikke er sikre på, om de skal fjerne det eller ej.

En simpel Google-søgning vil afsløre, at dette ikke er en handling foretaget af en eller anden ondsindet applikation, men at slippe af med denne besked ville helt sikkert gøre alles dag meget bedre. Lad os finde ud af, hvordan vi opnår dette.

Løsning 1: Deaktiver alle andre lyddrivere

Hvis dette program blev forudinstalleret med din computer, kan dette være det bedste valg for en lyddriver. At have flere lyddrivere installeret kan dog føre til problemer, hvor du ikke kan konfigurere lyd korrekt, og du vil altid modtage denne fejlmeddelelse. Dette kan løses ved at afinstallere alle andre lyddrivere.

 1. Start Kontrolpanel ved at søge efter det i søgefeltet i venstre del af proceslinjen, klik på Hardware og lyd, og klik derefter på Enhedshåndtering.
 2. Udvid noden ved siden af ​​lyd-, video- og spilcontrollere, højreklik på hver post undtagen Conexant SmartAudioHD, og ​​klik på Afinstaller enhed.
 3. Klik på OK i dialogboksen Bekræft fjernelse af enhed for at starte afinstallationsprocessen.
 4. Når afinstallationsprocessen er afsluttet, skal du genstarte din computer og kontrollere, om problemet vises igen.

Løsning 2: Kontroller, om problemet vises i ren start

Hvis problemet vises i ren opstart, kan det være tid til at deaktivere Conexant SmartAudioHD helt, især hvis du ikke bruger som din standard lyddriver og manager. Hvis den kom forudinstalleret på din computer, og du besluttede at bruge en anden lyddriver uden at afinstallere Conexant, kan dette problem muligvis vises. Følg instruktionerne nedenfor for at udføre en ren opstart.

 1. Tryk på 'Windows + R' -tasten på tastaturet.
 2. Skriv 'MSCONFIG' i vinduerne "Kør", og klik på "Ok".
 3. Klik på fanen 'Boot', og fjern markeringen af ​​'Safe Boot' (hvis det er markeret).
 4. Under fanen Generelt skal du klikke for at vælge indstillingen Selektiv start, og derefter klikke for at fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet Indlæs startelementer.
 5. Under fanen Tjenester skal du markere afkrydsningsfeltet Skjul alle Microsoft-tjenester og derefter klikke på 'Deaktiver alt'.
 6. Klik på 'Åbn Jobliste' under fanen Startup. I vinduet Jobliste under fanen Start, skal du højreklikke på hvert startelement, der er aktiveret, og vælge 'Deaktiver'.
 7. Klik på OK, og klik derefter på Genstart.

Hvis problemet fortsætter, er det på tide at fjerne lydadministratoren fra at starte overhovedet. Dette kan gøres let, mens du vender tilbage til normal opstart.

 1. Tryk på 'Windows + R' -tasten på tastaturet.
 2. Skriv 'MSCONFIG' i vinduerne "Kør", og klik på "Ok".
 3. På fanen "Generelt" skal du klikke på "Normal opstart" og derefter klikke på "OK".
 4. Klik på 'Åbn Jobliste' under fanen Startup. I vinduet Jobliste under fanen Start, skal du højreklikke på Conexant SmartAudioHD, som er aktiveret, og vælg 'Deaktiver'.
 5. Når du bliver bedt om at genstarte computeren, skal du klikke på 'Genstart'.

Løsning 3: Kør programmet i kompatibilitetstilstand til dit operativsystem

Nogle gange fungerer Conexant-lydmanageren simpelthen ved hjælp af det forkerte operativsystem som vejledning. Dette betyder, at den kører til en anden version end det operativsystem, du har installeret. Du kan nemt ændre dette ved at følge instruktionerne nedenfor.

 1. Identificer først den OS-version, der kører i dit system (f.eks. Windows XP SP2, Windows 7 osv.)
 2. Find smartAudio.exe-fil (f.eks. C: \ Program Files \ CONEXANT \ SAII \ smartAudio.exe)
 3. Klik på højre museknap på den, og vælg egenskaber.
 4. Vælg fanen Kompatibilitet i egenskaber, og gå til Kompatibilitetstilstand.
 5. Marker 'Kør dette program i kompatibilitetstilstand for:' og vælg operativsystemet (som du fandt i trin 1) i rullemenuen, og klik på OK-knappen.
 6. Genstart computeren for at anvende disse ændringer.

Løsning 4: Brug den indbyggede lydfejlfinding

Du kan nemt foretage fejlfinding af lydrelaterede problemer ved hjælp af fejlfindingsværktøjet til lyd i appen Indstillinger.

Windows er bestemt forberedt, når det kommer til fejlfinding, fordi appen Indstillinger har plads til masser af fejlfindingsprogrammer til forskellige ting, der kan gå galt på din enhed. Fejlfinding af Windows 10-problemer kan være ret nyttige, fordi det kan vise dig lige, hvor problemet er, eller det kan endda løse problemet automatisk for dig.

 1. Søg efter Indstillinger i Start-menuen, og klik på det første resultat.
 2. Find sektionen Opdatering og sikkerhed, og åbn den.
 3. Naviger til fanen Fejlfinding, og tjek under Kom godt i gang.
 4. Afspilning af lyd skal placeres andetsteds, så sørg for at klikke på det og følge instruktionerne på skærmen.
 5. Genstart computeren, når fejlfindingsprogrammet er færdigt, og kontroller, om problemet er løst.

Løsning 5: Opdatering eller afinstallation af Conexant Audio Driver

Hvis du ikke bruger Conexant-lyddriveren, kan du nemt afinstallere den og bruge den anden, du har installeret. Selvom du bruger det, hvis det viser dette problem, efter at du har gennemgået ovenstående trin, kan det være tid til at erstatte det med et nyt.

Afinstallation af Conexant-driveren

 1. Klik på Start, og skriv Kør. Vælg Kør, der vises en dialogboks Kør.
 2. Skriv “devmgmt.msc” i kørselsfeltet, og klik på OK-knappen. Dette er for at åbne vinduet Enhedshåndtering.
 3. I Enhedshåndtering skal du udvide kategorien “Lyd-, video- og spilkontroller”. Under denne kategori skal du højreklikke på alt relateret til Conexant. En kontekstmenu vises. Vælg derefter Afinstaller enhed.
 4. Du kan blive bedt om at bekræfte afinstallationen. Marker afkrydsningsfeltet ud for “Slet driversoftwaren til denne enhed”, og klik på knappen OK.
 5. Genstart din pc, så ændringen træder i kraft. Efter genstart vil Windows forsøge at geninstallere driveren og erstatte den med producentens driver.

Opdatering af Conexant Driver

Hvis du virkelig vil have deres driver installeret på din computer, kan din driver simpelthen være forældet, og det er en mulig grund til, hvorfor fejlmeddelelsen fortsætter med at vises. Følg instruktionerne nedenfor for at opdatere den.

 1. I Enhedshåndtering skal du højreklikke på Conexant-lyddriveren. Vælg Opdater driver software.
 2. Klik på Søg automatisk efter opdateret driversoftware. Derefter søger Windows og installerer den nye driver til dig.
 3. Genstart din pc, så ændringen træder i kraft.

Løsning 6: En løsning fra Lenovo

Da Lenovo-computere og bærbare computere leveres med disse drivere forudinstalleret, har de leveret disse løsninger som mulige rettelser til nogle af de Conexant-relaterede problemer, inklusive den, vi har at gøre med lige nu. Sørg for at tjekke dette ud.

Deaktivering af alle forbedringer

 1. Højreklik på lydikonet i proceslinjen nederst til højre på skærmen, og vælg Afspilningsenheder
 2. Højreklik på CONEXANT-lydenheden, og klik på Egenskaber.
 3. Klik på fanen Forbedring ovenfor, og marker afkrydsningsfeltet Deaktiver alle forbedringer, og anvend.

Genstart lydtjenester

 1. Klik på Start, og søg efter services.msc. Klik på tjenester
 2. Rul ned til Windows Audio, og dobbeltklik for at åbne menuen
 3. Hvis tjenesten af ​​en eller anden grund er stoppet, fungerer din systemlyd ikke korrekt. Genstart det ved at dobbeltklikke og vælge Start.
 4. Dobbeltkontrol af tjenestens opstartstype. Lydtjenester skal som standard være indstillet til Automatisk.
 5. Klik på Anvend.

Løsning 7: Brug systemgendannelse

Denne særlige løsning bør kun bruges, hvis alle ovennævnte metoder har fejlet. At gendanne dit system til en tidligere tilstand er en særlig nyttig løsning, men sørg for at sikkerhedskopiere alt, inden du fortsætter.

 1. Åbn Kontrolpanel ved at søge efter det.
 2. Skift visningen som mulighed til Store ikoner, og åbn Sikkerhed og vedligeholdelse.
 3. Naviger til menuen Recovery, og vælg "Åbn systemgendannelse". Bemærk, at du bliver nødt til at have administratorrettigheder for at åbne dette. Vær klar til at miste alt, hvad du installerede, før det gendannelsespunkt, du vælger.
 4. Følg instruktionerne på skærmen, og vælg et gendannelsespunkt tilbage, når du ikke oplevede det SmartAudio-relaterede problem.
 5. Vær tålmodig, indtil processen er færdig, og genstart computeren.
 6. Kontroller for at se, om problemet stadig vedvarer.