Fix: Fejl 0x80042302 under forsøg på at gendanne Windows 10-systembillede

Brugere oplever fejlen “0x80042302”Når de forsøger at gendanne et billede af Windows på deres pc. Den mekanisme, hvorigennem du gendanner et systembillede, kaldes Systemgendannelse. Den fulde meddelelse om fejlen er:

“Systembillede gendannelsen mislykkedes. Fejloplysninger: En komponent for Volume Shadow Copy Service stødte på en uventet fejl. Se applikationshændelsesloggen for at få flere oplysninger. (0x80042302) ”

 

Systemgendannelse giver brugerne mulighed for at gendanne deres Windows-tilstand fra et billede, der er gemt tidligere. Denne funktion kræver ikke meget plads på din computer og er også ret let at konfigurere. Indtil nu er gendannelsesprocessen ved hjælp af Systemgendannelse meget let og involverer ikke tekniske forhold.

Denne fejl blev mere fremtrædende efter 1709 Fall Creators-opdateringen. System Image Backup (SIB) er blevet afskrevet. Dette betyder, at Microsoft har stoppede udviklingen og support af funktionen, men den er stadig tilgængelig på forskellige pc'er.

Når vi går videre, er der et par løsninger på dette problem. Bemærk, at løsninger er forskellige fra rettelser (rettelser er hvor problemet er helt løst, og løsninger præsenterer måder, hvorpå du kan omgå problemet og udføre den aktuelle opgave). Vi kan ikke komme med rettelser, da selve tjenesten afskrives.

Løsning 1: Brug af et tredjepartsalternativ

Da selve tjenesten afskrives, er det bedst, hvis du bruger et tredjepartsalternativ. Hvad betyder afskrevet? Det betyder, at værktøjet stadig er til stede i Windows men dens udvikling og støtte stoppes. Du bruger standardværktøjet, og hvis der induceres en fejl (som i dette tilfælde med 1709), bliver du nødt til at finde andre alternativer, fordi der ikke kommer nogen udvikling i dette problem.

Du kan ty til tredjepartsalternativer, der gør opgaven lige så godt. Et sådant alternativ er Macrium-software. Du kan nemt google det, downloade det og følge de nemme instruktioner på skærmen for at få arbejdet gjort.

Løsning 2: Kontroller, om tjenester er slået til

En grund til at du muligvis oplever dette problem er, at dine tjenester er slået fra. Der er forskellige tilfælde, hvor du skal foretage fejlfinding af et problem, du slår dine tjenester fra. Der er desuden noget pc-optimeringssoftware, der slukker for dine tjenester for at reducere CPU-brugen eller 'optimere' din computer. Denne løsning fungerer i de fleste tidligere versioner af Windows (Pre Fall Creators Update).

 1. Tryk på Windows + R, skriv “tjenester.msc”I dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Når du er kommet til servicevinduet, skal du kontrollere dine tjenester og sørge for, at de ikke er slået fra.
 3. En bemærkelsesværdig tjeneste, som du bør kontrollere er “Volume Shadow Copy”. Dette er den primære proces, der er ansvarlig for styring af systembilleder. Indstil tilstanden som automatisk og sørg for, at det er tændt.

 1. Kontroller også, om processen “Microsoft Software Shadow Copy Provider”Er i gang. Naviger til dens egenskaber, og indstil dens opstartstilstand som automatisk og sørg for, at den kører.

 1. Ud over disse tjenester skal du også sørge for, at andre tjenester er i gang.

Løsning 3: Installation af nyt Windows og montering af billedet senere (avancerede brugere)

Denne løsning er til avancerede brugere, der ved, hvad de laver. Følg instruktionerne trin for trin, og foretag de nødvendige ændringer i henhold til dit system.

Bemærk: Vi antager filstier og kataloger her for din lethed. Sørg for at udskifte drevne, når du faktisk udfører løsningen med de rigtige på din computer.

 1. Afbryd din computer fra netværket. Dette gøres for at forhindre, at Windows Update kører.
 2. Indtast installationsmediet og installer Windows 10. Når du bliver bedt om det, skal du vælge indstillingen “Jeg har ikke en produktnøgle”. Vælg også indstillingen “Brugerdefineret: Installer kun Windows”. Dette vil skabe alle partitioner på din disk (C: EFI Recovery) og gennem dette har du en Windows 10-maskine at arbejde på.
 3. Log ind på din konto.
 4. Tryk på Windows + E for at starte File Explorer. Naviger til Local Disk C, højreklik på det tomme rum, og vælg Ny> Mappe. Navngiv den nye mappe som “MonteretVHDX”.
 5. Opret en ny ny mappe med navnet “WindowsImage”I Local Disk C, og kopier mappen, der matcher, fra din WindowsImage-sikkerhedskopimappe.
 6. Tilslut nu en ekstern harddisk til din computer. Det skal have anstændigt tomt rum (mindst lige så meget plads som din SIB. Lad os antage, at den eksterne disk kaldes "E: \”.
 7. Opret en ny mappe på harddisken med navnet “CapturedWIM”.
 8. Tryk på Windows + S, skriv “PowerShell”I dialogboksen skal du højreklikke på applikationen og vælge“Kør som administrator”. Udfør nu følgende kommandoer:

Mount-WindowsImage -ImagePath fullpathofvhdxindoublequotes -Path c: \ MountedVHDX -Index 1

New-WindowsImage -CapturePath C: \ MountedVHDX -Name Win10Backup -ImagePath E: \ CapturedWIM \ sib.wim -Beskrivelse "Windows 10 Backup" –Bekræft

Afmonter-WindowsImage -Path C: \ MountedVHDX -Discard

Bemærk: Indsæt VHDX's fulde sti i den første kommando, der er anført i stedet for "fullpathvhdxindoublequotes".

 1. Genstart din Windows efter udførelse af ovenstående kommandoer.
 2. Når du først er på loginskærmen, skal du klikke på tænd / sluk-knappen og derefter klikke på “Genstartmens du holder Skift-tasten nede. Dette tvinger din computer til at gå i gendannelsestilstand.
 3. Vælg følgende muligheder:

Fejlfinding> Avanceret> Kommandoprompt

 1. Når kommandoprompten dukker op og udfører følgende kommandoer:

Format c:

Dism / Apply-Image /ImageFile:E:\CapturedWIM\sib.wim / Index: 1 / ApplyDir: C: \

 1. Nu når du genstarter din computer, løses problemet.