FIX: Sorte firkanter bag mappeikoner i Windows 10

Hvis du pludselig er begyndt at se sorte firkanter bag nogle af ikonerne til dine mapper på din Windows 10-computer, skal du ikke bekymre dig, da der ikke er noget galt med dit syn. Faktisk er dette et problem, som mange Windows 10-brugere tidligere har været påvirket af og fortsat falder i bytte for. De sorte firkanter, der vises bag nogle af mappeikonerne på en berørt brugers computer, gør ikke rigtig andet end at krølle ikonernes samlede udseende og være ekstremt irriterende, da funktionaliteten af ​​alle berørte mappeikoner forbliver intakt.

I de fleste tilfælde skyldes dette problem en korruption af en berørt computers cache med miniaturer, selvom det også kan skyldes en række andre ting. Heldigvis kan dette problem imidlertid løses, og følgende er de to mest effektive løsninger, der findes for det:

Løsning 1: Ryd og nulstil din computers cache til miniaturebilleder

I de fleste tilfælde kan dette problem løses ved blot at rydde og nulstille din computers Thumbnails-cache. For at gøre det skal du:

Hold nede Windows-logo tast, og mens du gør det, skal du trykke på R at åbne en Løb

Type cleanmgr ind i Løb dialog og tryk på Gå ind at starte Diskoprydning.

Åbn rullemenuen under Kører og klik på dit roddrev (den partition på din harddisk, som Windows 10 er installeret på) for at vælge den.

Klik på Okay.

Vent indtil Diskoprydning analyserer drevet og giver dig en liste over alle de filer, der kan bruges.

Når du er forsynet med listen, skal du vælge Miniaturer ved at markere afkrydsningsfeltet ved siden af ​​det. Hvis du er i humør til at frigøre noget ekstra diskplads, skal du vælge alle filtyperne på listen.

Klik på Okay.

Vent på Diskoprydning for at slette den eller de filtyper, du valgte, og når det er gjort, genstart din computer.

Kontroller, om problemet stadig vedvarer, når din computer starter op. Hvis problemet stadig vedvarer, skal du prøve Løsning 2.

Løsning 2: Deaktiver den skrivebeskyttede attribut for alle berørte mapper

Højreklik på en mappe, der er berørt af dette problem.

Klik på Ejendomme i genvejsmenuen.

I Egenskaber sektion, vil du se, at afkrydsningsfeltet ved siden af Læs kun har en lille firkant indeni. Klik på afkrydsningsfeltet for at fjerne den lille firkant og fjerne markeringen.

Klik på ansøge.

Klik på Okay.

Gentage trin 15 for alle andre mapper, der er berørt af dette problem.

Genstart din computer, og kontroller, om problemet er løst, når det starter op.

Pro Tip: Hvis du, efter at din computer er startet op, finder ud af, at problemet stadig ikke er løst, skal du ikke bekymre dig, da der stadig er en ting mere, du kan prøve. Gentag alle trin, der er anført og beskrevet ovenfor for alle berørte mapper, men denne gang skal du klikke to gange på afkrydsningsfeltet ved siden af Læs kun for at fjerne den lille firkant fra afkrydsningsfeltet og indsætte et kryds i det. Denne lille variation af løsningen beskrevet ovenfor har formået at løse dette problem for en hel del Windows 10-brugere, der blev berørt af det.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found