Sådan aktiveres automatisk login i Xubuntu

Xubuntu erstatter Unity-skrivebordet med Xfce4, og med det desktop-manager. Mange mennesker foretrækker at skrive deres brugernavn og adgangskode, når de starter deres desktopmiljø på samme måde, som de ville have brug for på en virtuel konsol, men dette er ikke altid nødvendigt på enbrugermaskiner, der ikke har nogen risiko for at blive fysisk kompromitteret . Brugere kan faktisk konfigurere Light DM-systemet til automatisk at logge ind, når de først installerer Xubuntu. De kan også konfigurere det fra gruppeindstillingsvinduet, når de har installeret operativsystemet.

Xubuntu-brugere, der i øjeblikket bliver bedt om at logge ind manuelt, kan desuden redigere en bestemt tekstfil for at få automatisk adgang til deres computer. Sørg for at indstille en god adgangskode alligevel, da Xubuntu hasher rodkontoen ud, som standard Ubuntu gør og gør den primære bruger til administrator. Du skal stadig bruge denne adgangskode, når du bruger sudo, gksu og de virtuelle F1-F6-konsoller.

Metode 1: Brug af bruger- og gruppeindstillinger

Vælg "Brugere og grupper" i menuen Xfce4-applikationer eller whisker-menuen. Tryk på enter-tasten, hvis du har markeret den, eller enkeltklik på den på Whisker Menu-diaset.

Klik på knappen Skift ud for den indstilling, der lyder "Adgangskode: Spurgt ved login", og sørg derefter for, at afkrydsningsfeltet "Spørg ikke adgangskode ved login" har et mærke. Til sidst skal du vælge knappen OK for at godkende dine ændringer.

Hvis afkrydsningsfeltet faktisk ikke er markeret i øjeblikket, vil Xubuntu sandsynligvis bede dig om at indtaste din adgangskode. Vælg knappen Luk i vinduet Brugerindstillinger, og genstart computeren for at sikre, at ændringerne sidder fast. Hvis du finder ud af, at de ikke sidder fast, efter at du har genstartet din computer, skal du gentage disse trin og derefter gå videre til metode 2, før du genstarter igen. Du vil også gerne gå videre til metode 2, før du genstarter en anden gang, hvis du finder ud af, at ændringerne faktisk sidder fast, men du stadig ikke er i stand til at logge ind på Xubuntu automatisk uden at blive bedt om et brugernavn eller en adgangskode.

Husk, at selvom denne proces fjerner behovet for at skrive en adgangskode, deaktiverer den faktisk ikke loginskærmen. Hvis du ikke deaktiverede det, da du installerede Xubuntu, skal du stadig redigere en konfigurationsfil. Selvom du gør begge disse, hvis du nogensinde manuelt logger ud af Xfce4 i stedet for at genstarte eller lukke maskinen ned, skal du logisk logge dig ind igen. Dette fortryder dog ikke dine ændringer, så du har stadig en automatisk logon, når du genstarter næste gang.

Du kan opleve, at din maskine stadig starter på den grafiske loginskærm, men du behøver ikke at indtaste en adgangskode. Light DM vil måske bare have dig til at trykke på enter eller klikke på en knap for at komme ind. Hvis dette er tilfældet, har du løst halvdelen af ​​problemet og har stadig brug for teknikkerne i metode 2 for at aktivere den automatiske proces. Hvis du ikke har dette problem, har du mere end sandsynligt allerede rettet alt og ikke har brug for at komme videre.

Metode 2: Redigering af filen lightdm.conf

Hold Super- eller Windows-tasten nede, og tryk på R samtidig for at hente Application Finder. Skriv gksu og tryk enter. Du bliver bedt om at indtaste din adgangskode for at fortsætte. Du kan også udstede denne kommando fra terminalen, hvis du ønsker det. Hvis du foretrækker at arbejde med en terminal i stedet for standardmusepad-teksteditor, som Xubuntu giver dig, kan du udstede kommandoen sudo nano fra terminalen og indtast din adgangskode.

I begge tilfælde har du generelt kun et segment af filen, der starter med [Sæde: *] -blokken. Hvis du har mere end én blok, skal du finde den blok, der ser sådan ud, og tilføje en linje, der læser autologin-bruger = brugernavn, og erstatter brugernavn med dit faktiske brugernavn. Hvis du kun havde en bruger navngivet bruger på dit system, kan du ende med en fil, der ser sådan ud:

[Sæde*:]

autologin-gæst = falsk

autologin-bruger = bruger

autologin-bruger-timeout = 0

Du ønsker at sikre dig, at autologin-gæst er indstillet til falsk og under ingen omstændigheder er sandt. Gem filen, og luk derefter din teksteditor, før du genstarter Xubuntu. Hvis du brugte musemåtte, kan du skubbe CTRL og S på samme tid for at gemme filen. GNU nano-brugere skal holde CTRL nede og trykke på O for at gøre det samme. Hvis du modtager en advarsel, der fortæller dig, at du fungerer som rodbruger i musemåtte, er det sikkert at ignorere dette, så længe du kun redigerer denne specifikke fil. Gksu-kommandoen giver dig autoritet til at fungere som superbruger, og du vil ikke gøre dette i særlig lang tid på nogen måde. Sørg for, at du ikke åbner andre filer med din teksteditor, mens du foretager disse ændringer.

Mens dette fungerer i de nyeste versioner af Xubuntu op til dem, der bruger 16.04.1 LTS Ubuntu-kernen, brugte ældre versioner af Xubuntu et lidt andet konfigurationssystem. Hvis du ikke kan finde fil, og udskift derefter bibliotekets placering med

og se om det indlæses korrekt. Hvis det er tilfældet, finder du en blok, der lyder:

[SeatDefaults]

brugersession = xubuntu

Rediger filen, så den lyder:

[SeatDefaults]

brugersession = xubuntu

autologin-bruger = brugernavn

Endnu en gang skal du sørge for at erstatte brugernavn med det faktiske ønskede brugernavn på dit system. Hvis du har konfigureret flere brugere på din Xubuntu-installation, kan du have en af ​​dem indstillet til automatisk at logge på, men dette anbefales virkelig ikke, da det i første omgang ødelægger formålet med flere brugere.

Hvis du finder ud af, at din Light DM-konfigurationsfil er placeret på , så vil du køre softwareopdatering, da dette sandsynligvis betyder, at du kører en ældre version af Xubuntu. Det er meget muligt, at Canonical faktisk ikke længere understøtter din version alligevel, hvilket betyder, at det er tid til at opdatere.