Bedste X399 / TR4 bundkort at købe i 2020

Hjem/Anmeldelser/Komponenter/ Bedste X399 / TR4 bundkort at købe i 2020

Bedste X399 / TR4 bundkort at købe i 2020

Af Bill Wilson 7. juni 2020 7 minutter læst

Som du allerede ved, er X399-bundkort de behemoter, der er designet til at give AMDs Ryzen Threadripper-processorer en værdig trone at sidde på. Disse er finjusteret til at fungere som en platform til arbejdsstationcomputering i kraft af høje kernetællinger og endnu højere tråde.

I dag ser enhver tech-junkie disse processorer som et bedre valg fra pris pr. Ydelsesperspektiv i modsætning til Intel-processorer. Threadripper-processorer har høj PCI-ekspresbaner og meget krævende TDP (180-250 W), og de har brug for lige så høje chipsæt for at få deres job gjort. Kom og kig på de 5 bedste tunge løftere fra X399 chipset-markedet.

1. ASUS ROG Zenith Extreme Alpha

Ekstrem ydeevne

 • Bedste bundkort til M.2 raids
 • Ekstremt let overclocking
 • Fremragende WiFi
 • Kun to USB 2.0-headere, så vi ikke kan forbinde alle de corsair-link ting, vi ønsker
 • Lejlighedsvis RAM-kompatibilitetsproblemer

Stikkontakt: AMD-stik TR4 | Chipsæt: X399 | Grafik Produktion: HDMI / DP | Lyd: SupremeFX 8-kanals High Definition Audio CODEC S1220 | Form Faktor: E-ATX

Tjek pris

Så indflydelsesfuldt som navnet lyder, pakker det en stærk punch af premium-funktioner til at hjælpe AMDs thread ripper 2-processorer. Startende med sin store forbindelsesevne, indebærer den tre NVMe M.2-drev, op til 64 x PCIe-baner, U.2-stik, og de har inkluderet Aquantia 10 gigabit LAN-netværk til tavlen. ROG DIMM muliggør udvidelse af de to M.2 slots (med termiske puder) og har køleplader for at forhindre stød. De har indsat en massiv kølelegeme over VRM'erne med to små blæsere, der sparker ind, når VRM-temperaturen overstiger 60 grader. Desuden understøtter den op til 124 GB DDR4-hukommelse, der kører ved 3200 MHz. Den indbyggede WiFi understøtter anstændige overførselshastigheder på 1,7 gigabit per sekund, bestemt en bemærkelsesværdig opgradering i forhold til den tidligere version.

Når vi går videre til det område, hvor det skinner tappert, er køling sat op. Kortet har fremragende frigang og afstand til CPU-kølere med køleplader, de kunne have brugt ekstra chassisventilatorporte, men der er 8 som standard. Vi kørte vores processor ved 4 GHz manuelt overclocked, og den opretholdt temperaturen godt under 60 grader for VRM. Du kan tilpasse ventilatorerne under kølepladerne for at tænde før 60-gradersmærket. De dobbelte bagplader bidrager yderligere til passiv køling. Det holder nemt selv under belastningen på 4 GPU'er og giver dig stadig mulighed for at bruge yderligere 10 GB-kort afhængigt af størrelsen på GPU'erne.

Behøver jeg endda kaste lys over den imponerende BIOS og den berømte FanXpert, som tillader automatiske overclockingprofiler for optimal OC-ydeevne. Endelig har den den helt egen ASUS Aura Sync RGB-belysning gennem to adresserbare headere og en RGB-header for at tilfredsstille dine æstetiske behov. Til lydsystemet har de ansat Supreme FX japanske lydkondensatorer. ASUS har tilføjet en interessant nyhed til tavlen, OLED-panelet, dette panel viser statistikken for dine CPU-temperaturer, og du kan få den animeret og hvad der ikke er.

Afslutningsvis er det alt, hvad en OC-freak kunne bede om. Alle de førende sæt funktioner sammen med sin 8-fasede VRM med doblere holder temperaturen i skak.

2. ASRock Taichi

Bedste værdi

 • Ekstremt enkel og nem at bruge
 • Ukompliceret BIOS
 • God kundepleje
 • Top PCI-e-slot er for tæt på CPU-køler
 • Let opvarmning under høje belastninger

Stikkontakt: AMD-stik TR4 | Chipsæt: X399 | GrafikProduktion: HDMI / DP | Lyd: Realtek ALC1220 Audio Codec | FormFaktor: ATX

Tjek pris

Dette ASRock-bundkort har et ret simpelt visuelt design i modsætning til andre prangende brædder fra denne liste, men er udstyret med alle de rigtige våben til at blænde brugeren. Vi har en U.2 og tre M.2-stik på tavlen. PCIe-slots er pansrede. RAM er annonceret til at køre op til 3200 MHz, men det viste mere stabil ydeevne, da vi tonede det ned til 3066 MHz. Desuden understøtter jeg ikke dual gigabit, hvilket er et stort plus.

Den sekundære kølelegeme er forbundet til MOSFETs kølelegeme via et varmeledning for at hjælpe med deres afkøling. Når vi kigger på ventilatorhovederne, er der et moderat antal af dem, men ikke noget, der skal kaldes "så mange".

ASRock-bundkort har meget enkel, men stabil BIOS. Overclock-indstillinger i BIOS fungerer ret godt under “auto” -tilstand og tillader også apt manuel tilpasning. Bemærk, at vi observerede en vis grad af opvarmning af VRM under manuel overur, så du rådes til at skaffe en god vandkøler til, hvis du planlægger manuelt at overklokke den. Få brugere har rapporteret problemer med Windows 10-installationen, som du rådes til at sørge for, at versionen af ​​Windows 10 er den nyeste til jævn installation.

Udover de små temperaturstød under overclocking og andre mindre problemer, er det det mest brugervenlige og stabile, især med hensyn til spændinger, bundkort fra listen og falder ikke bag Zenith Extreme.

Der er masser af plads om bord til adapterkort, aktivt afkølede VRM-køleplader med finner med massivt overfladeareal, solid ydeevne under multitasking, 10 gigabit ombord

3. GIGABYTE AORUS Extreme

Bedste udseende

 • Masser af plads til adapterkort
 • Imponerende VRM-kølelegemedesign
 • Massivt bord til multitasking
 • Unormale V-kernespændingsspidser
 • Blandt design

Stikkontakt: AMD-stik TR4 | Chipsæt: X399 | GrafikProduktion: HDMI / DP | Lyd: Realtek ALC1220-VB-codec | FormFaktor: E-ATX

Tjek pris

Dette er et kraftfuldt trin op fra det tidligere X399 GIGABYTE Aorus 7 bundkort for at kompensere for sine mangler med en mere bøfet VRM-opsætning på 10 + 3 med en masse funktioner øget til en vis grad sammenlignet med sin forgænger. Der er fire PCI-e-slots, en masse M.2-drev, 8 DIMM-slots, integreret WiFi, RGB og mange flere. Det ville have været bedre, hvis de gik ombord på den nyeste WiFi på den, det er stadig ikke et fatalt slag for værdien. På den positive side har den et par Gigabit Intel NIC'er og et 10 gigabit LAN Aquantia, det forbedrer dit interne netværk til din router og hvad der ikke er, hvilket kommer ret dyrt, hvis du køber det separat

Gigabyte har været temmelig generøs med deres køleløsning og leveret separate kølelegemer til M.2-drev, Aquantia 10 Gigabit Ethernet og de høje VRM-kølelegemer bestående af to aluminiumsplader, som er finnekølere, der er forbundet med hinanden ved hjælp af varme rør. Luften, der passerer gennem kølelegemerne, håndteres derefter af to små 30 mm blæsere indsat i I / O-skjoldet. Desuden er bagpladen, som har termiske puder på, for yderligere at hjælpe med varmeafledning. Dette er ret strålende fra Gigabyte, da de forsøger at reparere deres tidligere fejl med en meget bedre køling, der er sat op til deres brædder. Endelig kan du vedhæfte en blæser rundt om bagsiden af ​​brættet for at forbedre kølingen yderligere. Med hensyn til ydeevne kører det ret glat ved lagerbelastning, men når vi skruede det op et hak med overclocking, observerede vi få V-kernespændingshopp-ups til 1,6 volt. Vi var nødt til manuelt at tone ned spændingerne i BIOS til 1,2 V for at få 4 GHz på alle kerner i vores processor, hvis det skulle gå højere end 1,2 volt, ville det starte blå screening.

Når vi kigger på softwareafdelingen, har vi vores traditionelle Smart Fan 5, som har flere temperatursensorer med hybrid ventilatorhoveder og ventilatorstop. Desuden kan du deaktivere RGB LED-lys fra BIOS. For at konkludere er det et godt bord, hvis vi udelukker spændingsspidserne, der skal håndteres gennem manuel tilpasning fra BIOS og precision Boost. Endelig kan Windows task manager ikke læse CPU-frekvenserne korrekt, så IMMOU for Windows at køre korrekt. Som et resumé er dette tavle designet til at ramme alle boksene på din liste med sine allround-funktioner, der er tilskyndet til en grad for at opfylde spil såvel som andre behov.

4. MSI GAMING PRO CARBON AC

Velafbalanceret ydeevne

 • Justerbare kølelegemsdæksler
 • Meget robust
 • Fantastisk layout og ledninger til M.2-drev
 • Museforsinkelse, mens du bruger BIOS
 • Ingen måde at indstille CPU-forholdet manuelt

Stikkontakt: AMD-stik TR4 | Chipsæt: X399 | GrafikProduktion: N / A | Lyd: Realtek ALC1220-VB codec 7.1 Channel High Definition Audio | FormFaktor: ATX

Tjek pris

Dette er MSIs hvide ridder, der indløser sine forgængeres mangler. Det er et robust ATX-kort forstærket med en metalplade, og alle slots er aluminiumforstærket. Dette skinner det lyseste i forbindelsesafdelingen, dette kort fremhæver M.2-ydeevnen, da alle de afskærmede M.2-drev er direkte forbundet til CPU'en, i modsætning til Intel-bundkortene, hvilket øger M.2-gennemstrømningen til mind-blowing niveauer, dvs. 12 Gbps ud af tre 4 Gbps M.2-kort. Vi har en MSI-overclock-switch på tavlen, som er en knap, der kan drejes op til 11 niveauer af forudindstillede overure.

For de stipendiater, der er sutter til dynamisk design og seje visuals, er dette en absolut fest. Du kan snøre brættet op med RGB-lysdioder overalt, og de justerbare kølelegemeovertræk giver blandingen mere leg. Der er tre farver til omslagene, nemlig kulstof, sølv og gylden til rådighed for dig til at ændre udseendet en gang imellem.

De har kørt et smart køleudstyr op til at klare forskellige temperaturområder. Der er masser af ventilatorhoveder om bord, og du har fuld kontrol over dem via Total Fan Control, du kan indstille fire temperaturmål, der automatisk justerer blæserhastighederne. Vi har observeret imponerende temperaturer på 26 grader C i tomgang og 40 grader C under belastning for VRM.

Den har den nye BIOS, der stort set ligner den forrige med få ekstra funktioner. Du kan nu skifte mellem enkel og avanceret grænseflade for at finjustere systemet efter din ekspertise. Vi observerede museforsinkelse, mens vi brugte BIOS, dette er blot et produkt af MSI's mål for at gøre BIOS anvendelig, selv uden processoren eller RAM installeret.

Det er sikkert at sige, at dette kort er et jack-spot for de spillere, der søger stabil ydeevne, mens de spiller, uanset om systemet er under en belastning af mindre baggrundsopgaver eller ej, det bruger effektivt multi-core threading af processoren.

5. ASRock Professional Gaming

Billig pris

 • Hurtig kundeservice
 • Understøtter Linux
 • Stabil BIOS (fri for nedbrud)
 • Kunne bruge flere ventilatorhoveder
 • Intet skjold over M.2-drev

Stikkontakt: AMD-stik TR4 | Chipsæt: X399 | GrafikProduktion: N / A | Lyd: Realtek ALC1220 Audio Codec | FormFaktor: ATX

Tjek pris

Dernæst er ASRocks smukke bundkort, der har den mindste grad af ulemper fra denne liste med en stabil ydeevne, der også er anerkendt af alle brugerne. Det kører RAM op til 3000 MHz som en champ og håndterer nemt hastighederne, selv når alle slots er fyldt. Sørg for at vælge RAM fra dette kortets QVL-liste. Det har 10 gigabit Aquantia ethernet. Dets PCIe-slots er arrangeret i standard 16 × 8-layout og har et ekstra 6-pin strømstik, hvis du vil køre grafikkort på dem og et x1 PCIe-slot til langsommere perifere enheder som ethernet-kort osv.

På kanten af ​​bundkortet er der VRM-køleplader, som har varmeledninger til at føre varmen bag på bundkortet. Og så er der en Extreme OC-switch til ekstrem overclocking, bare drej kontakten, så den tilsidesætter nogle af sikkerhederne på din CPU.

ASRock BIOS er meget problemfri og fungerer effektivt, BIOS reset-knappen kommer til nytte ved mange lejligheder. Dens opstartstider er dog lidt langsomme, starter på cirka 26-27 sekunder på en SSD, og ​​BIOS-belastningen er sandsynligvis den langsomste del af opstarten, men som når Windows faktisk begynder at indlæse, er den klar på få sekunder. Endnu vigtigere understøtter dette kort fuldt ud Linux- og Debian-baseret operativsystem udover Windows 7 og 10. På grund af den mere gunstige IOMMU-kortlægning på Linux er dette kort især godt til understøttelse af virtuelle computere, der bruger PCIe / IOMMU-gennemgang.

I bunden af ​​bundkortet er der et smart placeret retvinklet frontpanel-lydstik, der giver plads til dit fjerde grafikkort, som muligvis hænger over det, imponerende touch af ASRock. Derudover er der en praktisk funktion kaldet Doctor LED debug, som giver dig en kode på den, når du står over for et problem eller en hitch i bundkortet, og du kan simpelthen slå koden op i manualen for at foretage fejlfinding med det samme og effektivt. Alt i alt er dette en sikker investering for dem, der ønsker at køre servere på Linux eller Windows sammen med anstændigt spil og overclocking.