Batch-scripts på Windows 10: Gør livet lettere

Batch-scripts er sæt kommandoer skrevet i en fil, der udføres for at automatisere opgaver. Kommandoerne / koden udføres en efter en i rækkefølge, da de er skrevet i forskellige linjer. Disse filer bruges til at gøre det lettere for brugerne, når de bruger kommandoerne i kommandoprompten. Det er også tidsbesparende, hvis kommandoerne overstiger kun en eller to.

Grundlæggende om batch-script

I batch-scriptet skriver du for det meste kommandoer, der kan fungere i kommandoprompten. Nogle er grundlæggende kommandoer til udskrivning, pause, afslutning, og nogle kommandoer kan bruges til forskellige formål som kontrol af ping, kontrol af netværksstatistik og så videre. I stedet for at åbne en kommandoprompt hver gang og skrive kommandoen selv, kan du oprette batch-scriptfilen og bare åbne den til at fungere.

Der er mange kommandoer, som du kan bruge i dine batch-scripts til forskellige formål, men nogle grundlæggende kommandoer er angivet nedenfor:

 • EKKO - Viser teksten på skærmen i kommandoprompten.
 • @ECHO OFF - Skjuler displayteksten for kommandoen og viser kun meddelelsen på en ren linje.
 • TITEL - Ændrer titlen på kommandopromptvinduet.
 • PAUSE - Stopper kommandopromptvinduet fra at lukke automatisk efter udførelse af kommandoen.

Bemærk: Navnet på filen skal være forskelligt fra standardsystemfiler, så det ikke er i konflikt med hinanden og skaber et rod. Du kan også bruge udvidelsen '.cmd', da de tidligere versioner af Windows ikke kører den.

Skrivning af enkle batch-scripts

Brugere kan prøve det enkle batch-script for at forstå kommandoerne og arbejde på det. Ligesom i andre programmeringssprog udskriver du tekst for at forstå udskrivningsmetoden; her vil vi udskrive streng ved hjælp af ECHO-kommandoen. Følg nedenstående trin for at oprette din første batch-scriptfil:

 1. Hold Windows og tryk på S at åbne søgefunktion. Skriv nu 'notesblok'Og tryk Gå ind at åbne notesblok.
 2. Ved at følge ovenstående grundlæggende kommandoer kan du skrive det enkle batch-script som vist nedenfor:
  @ECHO OFF :: Dette er en kommentar, som du kan skrive i batch-script. Titel APPUALER :: Titel er navnet på cmd-vinduet. ECHO Hello Appuals Users, dette er et simpelt batch-script. PAUSE
 3. Klik på Fil i den øverste menulinje og klik på Gem som. Omdøb filen og ændre udvidelsen til ‘.flagermus'Og klik på Gemme knap.
 4. Dobbeltklik filen til løb batch-scriptfilen.

Skrivning af forskellige batch-scripts til forskellige formål

Nogle af eksemplerne for at vise dig, hvordan batch-scripts fungerer gennem forskellige scenarier. Hvert batch-script nedenfor har den samme metode til fremstilling, så vi bruger ovenstående metode til at oprette batch-scriptet og tilføjer en af ​​nedenstående koder i stedet for ovenstående kode.

1. Kopiering / flytning af filer ved hjælp af et batch-script

Et batch-script til kopiering af filer fra kilde til destination. Dette eksempel kan bruges til at kopiere eller flytte fotos fra din telefon eller et SD-kort til din systemmappe. Denne batchfil kan bruges, hvis du for det meste bruger den samme kilde (USB / SD-kort) til at flytte filer. Brugere behøver ikke at vælge de nye filer på USB'en hver gang de vil flytte / kopiere dem til pc'en. Ved at definere kilde og destinationsplacering kan du kopiere / flytte filer ved blot at klikke på dette batch-script.

 1. skab tekstfilen og tilføj følgende kode i den:
  xkopi "E: \ Ny mappe \ *. apk" "D: \ Min mappe \"

  Bemærk: Den første sti er til kilde, og den anden sti er til destinationen. For at kopiere alle filerne fra kildestien skal du bare fjerne '.apk'Udvidelse og det vil kopiere alt.

 2. Gem filen med filtypenavnet ‘.flagermus'Og løb filen.

Bemærk: Du kan også flytte filer ved at ændre 'kopi' til 'bevæge sig'I ovenstående kode.

2. Ændring af filtypenavnet i en mappe

Du kan også oprette en batchfil til ændring af udvidelsen af ​​alle filer i mappen. Udvidelser kan ændres til et lignende filformat, såsom JPG til PNG, eller det kan ændre filens funktion fuldstændigt. Hvis tekstfilen har en kode til batch-script, kan brugeren ændre filtypen fra .txt til .bat som vist nedenfor:

 1. Lav en tekst fil og åben det i notesblok. Skrive følgende kode som vist nedenfor:
  @ECHO OFF ren * .txt * .png
 2. Gemme det med udvidelsen '.flagermus'Og Dobbeltklik filen for at få den til at fungere.

3. Kontrol af Ping for to forskellige steder ved hjælp af kommandoen Single Line i batch-script

Dette er et eksempel på brug af flere kommandoer til kommandoprompt gennem et batch-script. Dette afhænger af brugerens behov og deres personlige præference. Der er nogle nyttige kommandoer, som kan bruges en efter en til at opnå et bestemt formål. Nedenunder har vi en kode til kontrol af ping af to forskellige URL'er:

 1. Når først du skab en ny tekstfil, derefter skrive følgende kode i det:
  @ECHO OFF TITLE CHECKING PING ping www.google.com && ping www.appuals.com PAUSE

  Bemærk: Du kan også skrive hver kommando på en anden linje. Dog '&&‘I kode er til det formål, hvor den anden kommando kun udføres, hvis den første kommando udføres uden fejl. Brugeren kan også bruge en enkelt&'Hvor begge kommandoer fungerer, selvom en fejler.

 2. Gemme det med '.flagermus'Udvidelse og åben det.

  Bemærk: Du kan tilføje en hvilken som helst URL, som du gerne vil kontrollere ping for.

Der er meget mere, som brugere kan gøre med batch-scripts ved at følge batch-scriptreglerne.

Mærker windows 10