Fix: CHKDSK kan ikke fortsætte i skrivebeskyttet tilstand

Det “CHKDSK kan ikke fortsætte i skrivebeskyttet tilstand” fejl opstår normalt af brugere efter at have forsøgt at køre en CHKDSK kommando på OS-drevet (C: /) eller et eksternt drev. Dette særlige problem opstår normalt på grund af skrivebeskyttelse, hvis disken er skrivebeskyttet, eller fordi det pågældende drev i øjeblikket scannes på en lignende måde af et andet program.

Hvad er CHKDSK?

CHKDSK er en kommando af Windows kommandolinje, der bruges til at køre værktøjet kendt som Tjek Disk.Hovedformålet med Check Disk-værktøjet er at sikre, at computerens filer og filsystemet er i en logisk rækkefølge. Ud over dette kontrollerer den også den fysiske disk for at se, om den indeholder beskadigede sektorer. I tilfælde af at det finder beskadigede sektorer, vil værktøjet automatisk forsøge at gendanne data fra dem (forudsat at den rigtige kommando leveres).

Fastsættelse af fejlen "kan ikke fortsætte i skrivebeskyttet tilstand"

Hvis du i øjeblikket kæmper med dette særlige problem, er der to måder, der kan hjælpe dig med at omgå“Kan ikke fortsætte i skrivebeskyttet tilstand”fejl. Følg de to metoder nedenfor i rækkefølge. Hvis den planlagte chkdsk mislykkes, skal du flytte ned til Metode 2 og følg trinene for at køre Tjek Disk hjælpeprogram fra Gendannelsesmuligheder.

Metode 1: Planlægning af en CHKDSK ved genstart

Hvis du scanner en systempartition, er der stor chance for, at du ser“Kan ikke fortsætte i skrivebeskyttet tilstand”fejl, fordi disken i øjeblikket er i brug af et andet program. Hvis det er tilfældet, kan problemet omgåes ved at planlægge en CHKDSK scan ved genstart. Dette udløser en scanning af Check Disk-værktøjet, før et andet program får chancen for at bruge det pågældende drev.

Følg trinene nedenfor for at planlægge en chkdsk-scanning ved genstart:

 1. Åbn en forhøjet kommandoprompt ved at åbne startlinjen (nederste venstre hjørne) og søge efter “Cmd“. Når det finder ud Kommandoprompt, højreklik på posten og vælg Kør som administrator.

 2. Hvis du bliver bedt om det af UAC-vinduet, skal du trykke på Ja at starte den forhøjede Kommandoprompt.
 3. Skriv “i den forhøjede kommandopromptchkdsk / r x:”Og ramte Gå ind. Husk, at "x" er en erstatning for dit drevbogstav.

 4. Kort efter du trykker på Gå ind, vil du blive informeret om, at det aktuelle drev ikke kan låses og blive spurgt, om du er villig til at planlægge en scanning ved næste systemgenstart. Tryk på brevet Y og ramte Gå ind at planlægge chkdsk scan ved næste genstart.

 5. Genstart dit system. Det Tjek Disk hjælpeprogram startes automatisk og scanner for diskfejl.

I tilfælde af at planlægning af chkdsk scanningen udløste det ikke ved næste opstart, fortsæt med Metode 2.

Metode 2: Kørsel af CHKDSK fra Recovery Options (Avancerede indstillinger)

Hvis den første metode mislykkedes, vil du sandsynligvis klare at køre chkdsk-scanningen fra Gendannelsesmuligheder (Windows 7) eller Avanceret opstart (Windows 10)- den svære del er at komme derhen. Afhængigt af din computer har du sandsynligvis brug for installationsmediet for at få adgang til Gendannelsesindstillinger (Avancerede indstillinger).

Bemærk: Hvis du ikke har installationsmediet, skal du se vores dybdegående artikler om oprettelse af et til Windows 7 (opret Windows 7 bootbar USB eller DVD) eller Windows 10 (Opret Windows 10 bootbar USB).

Fordi de nøjagtige trin for at komme til Gendannelsesmuligheder er forskellige afhængigt af Windows-versionen, guiden nedenfor er opdelt i to sektioner - den ene er skræddersyet til Windows 7 og en til Windows 10. Følg trinene, der passer til din Windows-version.

Kører CHKDSK fra Recovery Options på Windows 7

 1. Indsæt dit Windows-installationsmedie for at starte fra det. Hvis dit system ikke starter automatisk fra det nyligt indsatte medie, skal du muligvis få adgang til dine BIOS-indstillinger og ændre rækkefølgen af ​​opstartssekvensen.
 2. I første omgangInstaller Windows skærm hitNæste,klik derefter på Reparer din computer.Du kan også trykke på R-tastfor det samme resultat.

 3. VælgBrug gendannelsesværktøjer, der kan hjælpe dig med at løse problemer med at starte Windows. Sørg derefter for, at Windows 7 er valgt og ramtNæste.

 4. IIndstillinger for systemgendannelse, Klik påKommandoprompt.

Nu skal du være i stand til at køre chkdsk-kommandoen med succes herfra. Afhængigt af hvad du prøver at opnå, kan du overveje at bruge en af ​​følgende kommandoer:

chkdsk x: - lokaliserer fejl, men løser dem ikke

chkdsk x: / f - lokaliserer og retter fejl uden at scanne efter dårlige sektorer

chkdsk x: / r - lokaliserer og retter fejl samt scanner efter dårlige sektorer (og reparationsproblemer fundet).

Bemærk:x er pladsholder til dit drevbogstav.

Kører CHKDSK fra Recovery Options på Windows 10

Bemærk:Hvis du ikke har installationsmediet, kan du tvinge Windows 10 til at starte ind Avanceret opstart ved at tvinge to (eller tre) på hinanden følgende mislykkede opstartsforsøg. For at gøre dette skal du lukke maskinen uventet, når den er midt i opstart.

 1. Indsæt installationsmediet, og sørg for, at din computer starter fra det.

  Bemærk: Hvis du ikke kan starte fra installations-dvd'en / USB'en, skal du få adgang til dine BIOS / UEFI-indstillinger og ændre opstartsrækkefølgen.

 2. Klik på den første Windows-installationsskærmNæste, og klik derefter påReparer din computer.

 3. Klik på på det følgende skærmbillede Fejlfinding for at få adgang tilAvancerede indstillinger.

 4. UnderAvancerede indstillinger,Klik påKommandoprompt.

 5. Nu skal du være i stand til at køre kommandoen chkdsk med succes herfra. Afhængigt af hvad du prøver at opnå, kan du overveje at bruge en af ​​følgende kommandoer:

  chkdsk x: - lokaliserer fejl, men løser dem ikke

  chkdsk x: / f - lokaliserer og retter fejl uden at scanne efter dårlige sektorer

  chkdsk x: / r - løser såvel fejl som scanninger efter dårlige sektorer (og reparationsproblemer fundet).

Bemærk: x er en pladsholder til dit drevbogstav.