FIX: SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (asmtxhci.sys)

asmtxhci.sys er driveren til ASMedia USB 3.x XHCI-controller. Det styrer dit systems USB 3.x-porte samt alle enheder, der er tilsluttet dem. ASMedia-controllere findes normalt på ASUS bundkort og bærbare computere, især på Intels chipsæt.

Hvis controlleren fejler, sker det, når du har tilsluttet en USB-enhed, og du får en Blue Screen of Death, der siger “SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (asmtxhci.sys)”. Dette betyder, at du skal genstarte dit system, og der er et problem med driverne til ASMedias controller.

Dette kan efterlade dig strandet og uden en enhed i nogen tid, hvis du ikke ved, hvordan du løser det, så læs videre for at finde en løsning på dette problem.

Opdater eller udskift driverne

Løsningen til en svigtende driver er at opdatere den til den nyeste version i håb om, at driverproducenterne er opmærksomme på problemet og har løst det eller vender tilbage til en mere stabil version, som du vidste fungerede, hvis du får fejlene efter en opdatering af driverne.

Din bedste chance ville være at prøve den, der passer bedre til din situation. Hvis du begyndte at få problemet, og du ved, at du ikke har opdateret driveren for nylig, skal du gøre det. Hvis du har opdateret driveren i den foregående periode og derefter er begyndt at få fejlene, skal du rulle tilbage til den tidligere version, den du kender er stabil.

Mulighed 1: Opdater dine drivere

Hvis du går efter den første mulighed, er den første ting at gøre at finde controlleren i Enhedshåndtering. Du kan få adgang til Enhedshåndtering ved at trykke på Start på tastaturet og skrive Enhedshåndtering, derefter klikke på på resultatet. Når du får en liste over enheder, der er tilsluttet din enhed og deres respektive drivere, skal du find ASMedia XHCI-controlleren. Da det er en USB 3.x-controller, finder du den ved eller nær bunden af ​​listen ved at udvide Universal Serial Bus-controllere menu. Højreklik på det, og vælg Opdater driversoftware ... fra rullemenuen. Følg guiden, som opdaterer controlleren til dig. Genstart din enhed, når du er færdig, og den skal fungere korrekt.

Mulighed 2: Udskift driverne med en stabil version

Hvis du ved, at du har opdateret dine drivere, og at de ikke opfører sig forkert, kan du altid rulle tilbage til den tidligere stabile version, som du ved fungerede. Gør dette, du skal først download den stabile version af driverne, og så afinstaller de ustabile, Før installation af de nye. Af sikkerhedsmæssige årsager altid download driverne først, og afinstaller derefter dem, du ikke har brug for.

For så vidt angår ASMedia XHCI-controlleren, hvis du har en bærbar computer eller lignende enhed, finder du driverne på hjemmesiden til producenten af ​​den bærbare computer. Hvis du har et skrivebord, skal du kigge efter driveren på webstedet til producenten af ​​dit bundkort, da controllerne er på selve bundkortet. Du skal vide, hvilken nøjagtig version du leder efter, så se hvilken du først har, og se hvilken der blev frigivet før den. Du kan finde den aktuelle version, når du finder controlleren i Enhedshåndtering som beskrevet tidligere, men i stedet for Opdater driversoftware ... i rullemenuen vælger du Ejendomme og se versionen der. Download den forrige version og fortsæt til næste trin.

Når du er færdig med at downloade, skal du afinstallere driverne. Find dem i Enhedshåndtering, Højreklik og vælg Afinstaller fra menuen. Når de er færdig med at afinstallere, skal du genstarte din enhed. Nu skal du have Microsofts generiske drivere, og du kan installere de stabile. Naviger til din Downloads mappe eller det sted, hvor du gemte driverinstallationen, og installer den stabile version. Genstart din enhed igen, så fungerer den.

BSOD'er kan være virkelig skræmmende, især for en ikke-teknologisk kyndig bruger, der ikke rigtig ved, hvad han ser på. Men med lidt know how og de metoder, vi nævnte tidligere, har du absolut ingen problemer med at løse SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (asmtxhci.sys) fejl.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found