Hvad er: wuapihost.exe

Microsoft Windows er det mest anvendte operativsystem i verden, der består af tusindvis af forskellige moduler, der kører synkroniseret med hinanden. Der kan dog opstå et tilfælde, hvor et modul / program ikke helt synkroniseres ordentligt, hvilket kan markere det som en 'bug'. Selvom det muligvis ikke skader din computer, er mange brugere bekymrede over bestemte filer eller applikationer.

En af disse filer er 'wuapihost.exe'. Det står for (W) indows (U) pdate (API) (Host). Det er en eksekverbar fil, der er signeret digitalt af Microsoft selv. Mange brugere rapporterede, at deres firewall blokerede adgangen til denne eksekverbare fil, hvilket førte til spørgsmålet, om denne eksekverbare er sikker? Er det okay at give adgang? Svaret på dit spørgsmål er ja og nej. Hvis du digitalt kan bekræfte, at udgiveren er Microsoft selv, betyder det, at filen er sikker og ikke vil skade din computer. Følg instruktionerne nedenfor for at kontrollere den eksekverbare.

 1. Hent og udføre 'Sigcheck v2.60'Fra Microsofts officielle hjemmeside. Sørg for at udpak applikationen på dit skrivebord da vi navigerer der for at kontrollere dens digitale signatur.
 2. Når du har udført den eksekverbare én gang, skal du trykke på Windows + S for at starte søgefeltet. Skriv “kommandoprompt”I dialogboksen skal du højreklikke på applikationen og vælge“Kør som administrator”.
 3. Når du er i administratortilstand, skal du navigere til dit skrivebord. For at gøre dette skal du udføre følgende kommando i kommandoprompten:

cd \

cd-brugere \ * USERNAME * \ Desktop

sigcheck.exe

 1. Når du har udført den sidste linje, får du vist en fuld forhåndsvisning med alle funktioner i signaturfremviseren. Skriv “y” til sidst for at sikre dig, at du har læst og accepteret alle aftalerne.

 1. Udfør nu følgende kommando i den samme kommandoprompt. Dette viser alle filoplysninger for den pågældende eksekverbare fil. Hvis det er signeret digitalt af Microsoft, betyder det, at du ikke har noget at bekymre dig om, og filen er sikker.

sigcheck -v c: \ windows \ system32 \ wuapihost.exe

Men hvis filen ikke er digitalt bekræftet, kan den være skadelig for dit system og din computer. Hvis det forårsager høj CPU / Disk-brug, anbefaler vi, at du udfører en ren opstart af dit system og kontrollerer, om fejlen stadig vedvarer. Hvis det gør det, skal du åbne din computer i sikker tilstand og slette filen ved hjælp af administratorrettigheder. Følgende er metoden til at starte din computer i sikker tilstand:

 1. Trykke Windows + R for at starte applikationen Kør. Skriv “msconfig”I dialogboksen, og tryk på Enter.

 1. Naviger til fanen Tjenester, der findes øverst på skærmen. Kontrollere linjen der siger “Skjul alle Microsoft-tjenester”. Når du klikker på dette, deaktiveres alle Microsoft-relaterede tjenester og efterlader alle tredjeparts tjenester.
 2. Klik nu på “Slå alt fra”-Knappen findes nær bunden i venstre side af vinduet. Alle tredjeparts tjenester deaktiveres nu.
 3. Klik på ansøge for at gemme ændringer og afslutte.

 1. Gå nu til fanen Startup, og klik på indstillingen "Åbn Jobliste”. Du vil blive omdirigeret til task manager, hvor alle de applikationer / tjenester, der kører, når din computer starter, vises.

 1. Vælg hver tjeneste en efter en, og klik på “Deaktiver”Nederst til højre i vinduet.

 1. Genstart nu din computer, og kontroller, om problemet stadig vedvarer. Du kan lære at starte din computer i sikker tilstand ved at henvise til vores artikel.

Bemærk: Bemærk, at alle metoder, der er anført i denne artikel, kun er til informationsformål. Appuals garanterer ikke din computers integritet på nogen måde. Udfør alle ovenstående trin på egen risiko. Hvis du mener, at den pågældende eksekverbare software er malware, skal du udføre antivirus-scanninger så hurtigt som muligt.