Sådan åbnes og vises SWF-filer

SWF (udtalt som 'Swiff') er en forkortelse for Sindkøbscenter Web Format. Det er et Adobe-filformat, der bruges til vektorgrafik, multimedie og ActionScript. Det kan indeholde både interaktiv tekst og grafik. Disse animationsfiler bruges mest i online spil, der spilles ved hjælp af en webbrowser.

Adobes egne produkter kan oprette SWF-filer såvel som anden tredjepartssoftware såsom SWFTools, Ming og MTASC. Disse filer understøttes for det meste ikke af traditionelle medieafspillere og kræver, at der installeres plugins eller specifikke afspillere.

Mulige måder at åbne SWF-filer på

Der er flere metoder til at åbne SWF-filer lige fra kommandolinjegrænseflader til installation af forskellige plugins, men vi vil kun se på de mest effektive og praktiske måder at gøre det på. Sørg for, at du har en administratorkonto og internetadgang. Chrome siges også at åbne SWF-filer, men det fungerer ikke i alle tilfælde.

Forudsætninger: Adobe Flash Player & .NET Framework

De fleste tredjepartssoftware kræver, at du har Adobe Flash Player installeret på din computer sammen med .NET Framework, så du kan afspille SWF-filer på din computer. Dette er de vigtigste 'ingredienser', som de fleste medieafspillere angiver som deres krav.

 1. Du kan downloade Adobe Flash Player fra det officielle websted og vælge indstillingen Chromium-webmotor sammen med Windows 10/8.
 1. Du kan også downloade .NET Framework fra det officielle Microsoft-websted. Da vi kører applikationer, skal du downloade køretiden og installere den på din computer. For at være på den sikre side skal du downloade begge dele, hele rammen og kernen.

Metode 1: Installation af SWF File Player (Windows)

Der er mange tredjepartsafspillere, der kører SWF-filer, men SWF File Player er blandt de øverste. Det er simpelt og får arbejde udført uden besvær overhovedet. Du kan også indstille yderligere parametre, mens du afspiller SWF-filen fra din computer.

Bemærk: Appuals er ikke på nogen måde tilknyttet tredjepartssoftware. Pakkerne, der er anført her, er udelukkende til brugerens viden.

 1. Naviger til SWF File Player officielle hjemmeside og download pakken til et tilgængeligt sted på din computer.
 2. Installer nu SWF-filafspilleren på din computer efter at have accepteret alle betingelser.
 1. Klik nu på Åben og naviger til SWF-filen, som du prøver at afspille. Når filen er indlæst, får du forskellige parametre at vælge. Hvis du vil indstille standardindstillingerne, skal du bare trykke på Afspil.
 1. SWF-filen afspilles nu i afspilleren.

Denne metode var til Windows-brugere. Hvis du bruger en Mac, anbefales det at tjekke metode 2, da Adobe er mere stabil og pålidelig end nogen anden tredjepartssoftware. Men hvis det ikke virker for dig, er her en liste over forskellige tilgængelige spillere:

 • Elmedia-spiller
 • SWF & FLV-afspiller
 • Du kan også åbne SWF-filerne ved at åbne den med Safari.

Metode 2: Download Flash Player-projektor (Windows og Mac)

Flash Player Projector er en anden måde at åbne SWF-filer på. Da de fleste SWF-filer er lavet via Adobe-software, har virksomheden udviklet en projektor til at afspille alle SWF-filer med det samme ligesom enhver anden afspiller.

 1. Naviger til Debug Downloads-webstedet for Adobe, og download Flash Player-projektoren som vist nedenfor.
 1. Kør nu projektoren, og vælg Fil> Åbn og naviger til placeringen, og vælg SWF-filen.
 1. SWF-filen afspilles nu. For Apple kan du navigere længere nede på webstedet og downloade Mac-versionen.