Næste generations AMD Ryzen 5000 stationære CPU'er til understøttelse af DDR5 RAM, USB 4.0 på AM5-platform med ankomst i 2022?

Hjem/Nyheder/Hardware/ Næste generations AMD Ryzen 5000 stationære CPU'er til understøttelse af DDR5 RAM, USB 4.0 på AM5-platform med ankomst i 2022?

Næste generations AMD Ryzen 5000 stationære CPU'er til understøttelse af DDR5 RAM, USB 4.0 på AM5-platform med ankomst i 2022?

Af Alap Naik Desai 30. april 2020 2 minutter læst

AMDs nuværende generation af Ryzen 3000-serie desktop-CPU'er har givet Intel hård konkurrence. En lækket intern AMD-køreplan indikerer, at virksomheden hurtigt bevæger sig fremad med ikke kun den næste generation Ryzen 4000, men også arbejder på Ryzen 5000 desktop-grade processorer. De rygtede specifikationer for de ZEN 4-baserede AMD Ryzen 5000 desktop-CPU'er er ret omfattende, men de to mest bemærkelsesværdige teknologier inkluderer understøttelse af DDR5 RAM og USB 4.0.

Et par stykker information om AMDs næste generations AM5-platform, der understøtter ZEN 4-baserede Ryzen 5000 Desktop-CPU'er, er lækket. Rapporterne hævder, at AMD vil tilbyde de to nøgleteknologier i sin næste generations desktop lineup, når de ankommer i 2022.

Seneste DDR5-hukommelse og USB 4.0-support, der kommer til AMD AM5-bundkortplatform til Zen 4-drevne Ryzen 5000 desktop-CPU'er:

Ifølge en ny rapport er der lækket et par dias fra en præsentation, der utvivlsomt var beregnet til intern cirkulation. Slides nævner inkluderingen og understøttelsen af ​​DDR5-hukommelse og USB 4.0. Der er ingen officiel bekræftelse eller endda en indikation af, at AMD forbereder efterfølgeren til den aktuelt populære og bredt kompatible AM4-platform. Bundkortene, der understøtter AM4-platformen, er i stand til at rumme næsten alle AMD-processorer lige fra den budgetvenlige AMD Athlon G-serie til AMD Ryzen 9, og det også i flere generationer.

På trods af den brede kompatibilitet vil AMD naturligvis designe og bygge den næste generation af processorer, der understøtter de hurtigt udviklende USB-standarder og nyere teknologier. Dette vil mandatere udviklingen af ​​bundkort, og AM5-platformen er en uundgåelig virkelighed i den nærmeste fremtid.

AMDs AM5-platform forventes at erstatte AM4-platformen. Ændringen kan finde sted efter Ryzen 4000 Desktop CPU'er. Med andre ord fungerer AMD Ryzen 5000-stationære CPU'er muligvis på AMD AM5-bundkort, og disse vil angiveligt understøtte USB 4.0 såvel som DDR5 RAM. Ud over disse nye teknologier skal understøttelsen af ​​den nyligt introducerede PCIe 4.0 blive meget bedre.

AMD AM5 Socket-bundkort og Ryzen 5000 Desktop-CPU'er til fordel for hurtigere og mere effektiv RAM:

En af de førende RAM-producenter, SK Hynix, har allerede angivet, at den er klar til at producere DDR5 RAM. Faktisk er masseproduktion af DDR5-hukommelse indstillet til at starte i slutningen af ​​selve det aktuelle år. Køreplan for desktop-hukommelse indikerer, at DDR5 kan gå op til 8400 MHz hastigheder og tilbyde op til 64 GB kapacitet. Dette er stort set dobbelt end eksisterende DDR4 RAM-moduler. DDR5 DRAM har også en driftsspænding på 1,1 V, der er lidt lavere end 1,2 V på DDR4, hvilket vil resultere i bedre effektivitetseffektivitet.

Udviklingen af ​​USB 4.0 er også lovende. Det nærmer sig hurtigt Thunderbolt 3.0. Med 40 Gbps båndbredde er USB 4.0-porte optimalt kompatible med alle Thunderbolt 3.0-enheder. Som forventet fungerer USB 4.0 med USB Type-C-porte, hvilket er beregnet til højere pålidelighed, hastighed, effektivitet og nem plug and play.

De rygtede AMD Ryzen 5000 desktop-CPU'er vil være baseret på 5nm ZEN 4-arkitekturen med kodenavnet Genova. Interessant nok er selv 7nm ZEN 3-arkitekturen, med kodenavnet Milan, endnu ikke introduceret i kommercielt tilgængelige CPU'er. Størstedelen af ​​AMDs nuværende generation af Ryzen 3000 desktop-CPU'er og Ryzen 4000 Mobility-CPU'er er stadig baseret på 7nm ZEN 2-arkitekturen med kodenavnet Rom.

AMDs ZEN 3-baserede CPU'er forventes at ankomme i slutningen af ​​dette år. Med andre ord, hvis AMD rygtes om at introducere ZEN 4-baserede Ryzen-CPU'er, er der stadig et år. I øvrigt siges det, at AMD ZEN 3 Ryzen 4000 CPU'er er kompatible med de nuværende AM4-bundkort.

Tags amd