Fix: Musemarkøren forsinkes eller fryses i Windows 10

Mange brugere har rapporteret, at deres musemarkør halter, efter at de har opdateret til Windows 10. Først ser det ud til et Windows 10-problem. Imidlertid står ikke alle Windows 10-brugere over for dette problem. Så vi kan være sikre på, at dette problem skyldes hardware eller software, der forstyrrer musen.

Som mange andre Windows-problemer er der ingen enkelt løsning til dette problem. Du kan dog prøve forskellige metoder en efter en for at udelukke nogle almindelige årsager til musemarkørforsinkelse i Windows 10.

Her er nogle almindelige årsager til museforsinkelse i Windows 10 sorteret efter betydning.

Metode 1: Kontroller musens indstillinger

Før du prøver andre løsninger, er det klogt at udelukke problemerne med din mus. Den bedste mulighed er at prøve en anden mus. Hvis din musemarkør fungerer problemfrit med den anden mus, er det bestemt et problem med din mus hardware eller mus driver. Følg disse trin for at afinstallere og geninstallere musedriveren.

Højreklik på Start og vælg Enhedshåndtering.

Dobbeltklik på Mus og andre pegeredskaber for at udvide gruppen.

Højreklik på navnet på din mus, og klik Afinstaller.

Gå til værktøjslinjen i Enhedshåndtering og klik Scan efter hardwareændringer(ved hjælp af Alt-tasten og piletasterne på tastaturet). Windows geninstallerer driverne til din mus, hvis den ikke genstarter pc'en / den bærbare computer ved at holde tænd / sluk-knappen nede i et par sekunder.

Hvis dette ikke løser problemet, eller hvis du har en mus med yderligere funktioner, skal du gå til producentens websted og downloade musedriveren, der er kompatibel med Windows 10.

Metode 2: Opdater din grafikdriver

Når du opgraderer din Windows, er driverkompatibilitet ofte et stort problem. Tjek din grafikkortproducent, hvis de har frigivet en opdateret driver til Windows 10 (de har normalt). Hvis det er frigivet, skal du installere de nyeste drivere til dit grafikkort på alle måder.

Tjek musen efter installation af de nyeste drivere.

Bemærk: Hvis din mus stadig er forsinket, skal du ændre opløsning og opdateringshastighed i grafikkortværktøjet fra din grafikkortproducent i stedet for standardindstillingerne for Windows 10.

Hvis ingen af ​​disse metoder fungerer, skal du gå til den næste løsning.

Metode 3: Tjek Cortana

Nogle brugere rapporterede, at deres mus fungerede glat, efter at de deaktiverede Cortana, Microsofts intelligente personlige assistent. Følg disse trin for at deaktivere Cortana.

  1. Åbn Cortana.
  2. Klik på notesbog ikon i Muligheder rude i venstre side af Cortana.
  3. Vælg Indstillinger fra listen.
  4. Et antal indstillinger vises. Sluk "Cortana kan give dig forslag, ideer, påmindelser, advarsler og mere.”

Kontroller, om din mus fungerer problemfrit. Hvis ikke, prøv følgende løsning.

Metode 4: Kontroller lokale netværksindstillinger

Nogle brugere rapporterede, at de slap af museforsinkelse i Windows 10, efter at de deaktiverede LAN og brugte det trådløse kort til at oprette forbindelse til internettet. For at gøre dette skal du følge disse trin.

Højreklik på Start og vælg Kontrolpanel.

Klik på Vis af rullemenu og vælg Store ikoner eller Små ikoner.

Klik på Netværks-og delingscenter.

Klik på Skift adapterindstillinger i venstre rude.

Vinduet Netværksforbindelser vises. Højreklik på navnet på dit LAN-kort, og vælg Deaktiver.

I det samme vindue til netværksforbindelser skal du højreklikke på navnet på dit Wi-Fi-kort og vælge Aktiver.

Hvis du har et Realtek-lydkort, kan du prøve følgende.

Metode 4: Kontroller Realtek-kortindstillinger (hvis relevant)

Nogle brugere løste problemet med museforsinkelse ved at deaktivere et program relateret til Realtek-lyddriver. Følg disse trin for at deaktivere automatisk opstart af dette program.

Højreklik på et tomt område på proceslinjen, og klik Jobliste.

Find og klik på exe, højreklik på den og vælg Afslut opgave.

Hvis dette løser problemet, skal du klikke på Deaktiver knappen i nederste højre hjørne af vinduet Jobliste for at stoppe automatisk start af dette program.

Bemærk: Brugerne rapporterede ikke nogen lydproblemer efter at have deaktiveret dette program.

Metode 5 Ændring af musekonfiguration

Der er en fejl i en bestemt musindstilling, der nogle gange kan forårsage stammen under drift. Derfor vil vi i dette trin geninitialisere denne indstilling ved at slå den fra og derefter til igen. For det:

  1. Tryk på “Windows” + “jeg”For at åbne indstillingerne.
  2. Klik på "Enheder”Og vælg“Mus”I højre rude.
  3. Klik på “Rul inaktive Windows, når jeg holder markøren over dem”Skift for at slukke for den.
  4. Klik på på den igen for at tænde den og kontrollere for at se, om problemet fortsætter.
  5. Gentage denne proces et par gange.

Som jeg allerede har nævnt ovenfor, kan flere ting forårsage museforsinkelsesproblemet. Hvis ovenstående metoder ikke fungerer, kan du prøve at deaktivere mistænkte drivere. Derudover skal du åbne Task Manager og se på CPU-, hukommelses- og diskbrug af forskellige apps. Hvis en app bruger for meget af disse ressourcer, kan det være en årsag til museforsinkelse. Prøv at lukke en sådan app. Du kan lukke en app i vinduet Jobliste. Højreklik bare på appen, og vælg Afslut opgave. Et lille eksperiment vil sandsynligvis løse problemet med musemarkørens forsinkelse.