Sådan bruges Mednafen til at gøre din Linux Box til en arkade

Mednafen er en emulator med flere systemer, der bruges til at udføre opkode til spilkonsol under et GNU / Linux-miljø. Emulatoren er designet til brug med ROM-filer fra flere forskellige populære spilkonsolplatforme. Det gør det muligt for en Linux-pc eller mobil enhed at fungere meget som en SNES, Sega Genesis eller GameBoy. Emulering adskiller sig ikke væsentligt fra ægte hardware, hvilket gør det attraktivt for dem, der ønsker en autentisk oplevelse, når de spiller. Det uhensigtsmæssige navn på teknologien kommer angiveligt fra "Min emulator behøver ikke et Frickin 'fremragende navn." Som en open source-applikation var mednafen ikke designet til softwarepirater til at udveksle ROM-filer over internettet. Appen er snarere beregnet til hobbyister og spillere at spille homebrew-public domain-spil uden behov for original hardware. Det kan også accepteres acceptabelt med spil, som spillere lovligt erhverver fra en ekstern grænseflade tilsluttet ægte patroner. Enhver brug af mednafen i andre sammenhænge er imod brugeraftalen.

Når det er sagt, er der hundreder af homebrew-spil til disse konsoller, der er fuldt kompatible med mednafen-platformen. Du kan nemt erhverve emulatoren med de lagre, der leveres af din Linux-distribution. Brug blot den pakkehåndtering, du er vant til. Softwaren emulerer den type mikrochips, som ROM-filerne har brug for for at køre under deres originale hardware. Selv computere med relativt anæmiske systemressourcer kan køre mange hjemmebryggetitler på denne måde.

Metode 1: Kørsel af Homebrew ROM-filer med mednafen

Forudsat at du allerede har installeret softwaren og lovligt erhvervet en homebrew ROM-fil, skal du åbne et terminalvindue ved at holde CTRL + ALT + T nede eller starte det fra en applikations- eller whisker-menu. Skriv følgende kommando ved CLI-prompten:

mednafen /path/to/homebrew/game.rom

Udskift stien med den fil, du prøver at starte. Den seneste version af softwaren understøtter ROM-filer til følgende platforme:

- Sega Genesis

- NeoGeo Pocket & Pocket Color

- Bandai WonderSwan

- PC-motor SuperGrafx

- PC-FX

- TurboGrafx 16

- Virtuel dreng

- NES & SNES

- GameBoy, GameBoy Color & GameBoy Advance

- Atari Lynx

Når du starter softwaren, vil du bemærke en strøm af data i terminalvinduet. Et andet vindue vises over det. Spillet kører inden i det indvendige af dette vindue. Oplysningerne i dette afsnit omhandler grafikadapter og andre kompatibilitetsproblemer. Disse oplysninger kan være meget nyttige, hvis du prøver at foretage fejlfinding af en stædig ROM-fil, men du kan generelt ignorere det meste. Hvis dit spil nogensinde skulle stoppe med at fungere, og du ikke kunne afslutte det med Esc-tasten, kunne du faktisk fokusere på terminalvinduet igen og skubbe CTRL + C for at stoppe det rent. Mednafen-terminalsoftwaren ville så faktisk efterlade lidt af en hånende erklæring, inden den afsluttes.

Under normale omstændigheder ville skubbe på Esc afslutte et spil. At skubbe på F11 udfører i stedet en hård nulstilling på dit spil. Dette er det samme som at cykle strømmen på en ægte videospilkonsol. Husk, at ALT + Enter er den kombination, der bruges til at indtaste et fuldskærmsmiljø. Mens F11 ofte er bundet til fuldskærmskommandoer, nulstilles dit spil ved at skubbe det i mednafen. Fuldskærmsindstillinger tilbyder meget bedre opløsning end dem, der afspilles i et rent vindue. Vinduesgeometri vil som standard være det, der giver mening for den platform, som den aktuelle ROM blev skrevet til. Hvis det er en GameBoy eller GameBoy Color ROM, vil den forståeligt nok tilbyde meget lavere opløsninger end dem, der er skrevet til TurboGrafx 16 eller en lignende konsol. Farvedybde vil også afhænge mere af hardwareforventningerne end din egen hardware. Hvis du sætter et vindue i fuld skærm, hjælper det desuden med at reducere den mængde skærmrivning, du oplever.

Metode 2: Gemme og administrere spil

Mens mednafen kan efterligne den samme slags batteribackup-gem, der bruges af originale hardwaredefinerede patroner, understøtter den også brugen af ​​gemte tilstande. Programmet genererer en fil, der gemmer det nøjagtige indhold af, hvad der ville have været i RAM-adresserne på spilopkoden, hvis det havde kørt under ægte hardware. Disse er i det væsentlige snapshots af den virtualiserede hardware. For at tage en skal du trykke på F5-tasten. Du vil se en meddelelse nederst på din emulerede skærm, der angiver, "Status 0 gemt."

Hvis du skulle skubbe F5 igen, ville dette gemme direkte i forhold til den tidligere tilstand, du gemte. Dette overskriver de oplysninger, der blev opbevaret i den tidligere gemte tilstand.

Hver gemtilstand repræsenterer en separat separat datafil inde i .mednafen-biblioteket i dit hjemmekatalog. De opbevares i komprimeret tilstand i en underkatalog med titlen mcs, hvor hver har en filtypenavn, der angiver, hvilken tilstand den tilhører. Du kan altid kopiere disse til et andet drev, hvis du vil sikkerhedskopiere dem, men du bør ikke forsøge at redigere dem selv. Du kan ødelægge et spil i processen. Hvis du vil ændre gemt tilstand, skal du skubbe et tal 0-9 på tastaturet, og du vil modtage en skærm, der viser dig forskellige dockets, hvorunder du kan gemme en tilstand. Dette giver dig den luksus at have op til ti besparelser for hvert spil du spiller. Når du har valgt et nummer, skal du trykke på F5 for at gemme under det. Vær omhyggelig med at sikre, at du ikke ved et uheld sparer over et eksisterende spil.

Tryk på F7 for at indlæse den gemte tilstand, som du aktuelt har valgt, og vær opmærksom på, at hver gemtilstand viser dig et separat skærmbillede for at hjælpe dig med at vide, hvilken der er gemt hvor. Du kan skubbe - for at flytte et gemt statusslot ned og = for at flytte et enkelt gemt statusslot op. Dette gør det muligt nemt at skifte slots, mens du spiller. I modsætning til faktisk hardware fungerer gemninger uanset region. Da de aktuelle ROM-filer er freeware til at begynde med, mangler de stort set regionskoder.

Du kan muligvis gentagne gange gemme og indlæse tilstande for at komme over et vanskeligt område af spillet eller måske finde ud af slutresultatet af forskellige valg, som en spillerkarakter kan tage.