Sådan indstilles en brugerdefineret kommandokonfiguration i mednafen

Mens mednafen-emulatoren ikke er inkluderet i Linux-arkiverne for at hjælpe nogen i piratkopiering, er det en glimrende måde at afspille public domain og open source ROM-filer på enhver Linux-maskine. Et par enkle tricks kan hjælpe dig, hvis du var interesseret i at finde ud af mere om programmet og konfigurere dine egne kontroller. Dette er især vigtigt, hvis du enten har en trådløs controller eller en hvilken som helst slags USB-enhed tilsluttet dit system. Visse typer PS3-controllere, der har standard USB-ledninger, fungerer med de samme teknikker, hvis dit operativsystem genkender dem som generiske controllere.

Konfigurationer til forskellige emulerede konsoller kan opføre sig anderledes, og disse konfigurationer kan endda være forskellige mellem spil. Derudover kan nogle systemer kræve en emuleret musemarkør. For at kunne bruge dette med de meget få spil, der kræver det, har du ikke kun brug for adgang til en mus eller touchpad, men også en Scroll Lock-tast. Et par nye ultrabooks og andre ekstremt lette bærbare Linux-maskiner har ikke længere denne nøgle. Hvis du følger mednafens anvisninger på enhver lille maskine, der bruger en Fn-tast til at kortlægge en tast til en anden, skal du holde den nede, når du trykker på den nødvendige tast. For eksempel, hvis du har brug for at trykke på F2, men F2 deles med noget på dit tastatur, skal du blot skubbe Fn og F2 sammen hver gang for at gendanne denne funktionalitet.

Metode 1: Få hjælp under spil

Skub F1-tasten ned for at få vist et hjælpediagram. Denne nøglebinding blev valgt for at sikre kompatibilitet med mange andre softwarestykker, der har en lignende binding. Husk, at du ikke kan få adgang til denne hjælpeskærm uden allerede at køre et spil. Hvis du kører mednafen uden en ROM-fil indlæst, returneres du simpelthen til kommandolinjen. Når du skubber F1, vil du se et vindue springe over det emulerede spil, der kører inde i dit mednafen grafiske vindue. Hvis du nogensinde har et grafikproblem, hvor en gem-pop-up eller en anden informationsskærm forbliver bag emulerede videospilbilleder, kan cykling på denne hjælpeskærm måske også hjælpe med at slippe af med disse spøgelsesbilleder.

Denne pop over giver blot en liste og er faktisk ikke interaktiv, så du kan skubbe F1, når du vil slippe af med den. Det stopper heller ikke spillet, så du kan faktisk lade det være åbent, mens spilopkoden fortsætter med at udføres. Vær særlig opmærksom på F10-bindingen, da nogle emuleringssystemer mangler en soft reset. I andre kan det være nødvendigt med en soft reset for at fortsætte med at spille bestemte typer spil.

Bemærk, at F9-bindingen for at tage et skærmbillede ikke er relateret til udskrivningsskærmen eller SysRq / ALT + udskrivningsskærmkombinationer, der bruges af skrivebordsmiljøer, der efterligner Microsoft Windows-bindinger. Det tager i stedet et skærmbillede og gemmer det direkte på disken i ~ / .mednafen / snaps / biblioteket. På denne måde kan du faktisk bruge det, selvom du kun kører en vinduesadministrator, som Openbox uden et skrivebordsmiljø.

Metode 2: Indstilling af kontroller, mens du kører spil

Kommandotaster og faktiske spilkontroller er konfigureret separat i mednafen. Tryk på F2, hvis du vil konfigurere en kommandotast. Dette er mest nyttigt til enten at ændre F11-bindingen, hvis du er meget vant til det, der bruges til at maksimere windows, eller til at indstille emulatorkommandoer til ubrugte knapper på USB eller trådløse spilcontrollere. Hvis du vil gøre dette, skal du sørge for, at din controller er tilsluttet, før du indlæser ROM'en.

Når du er klar, skal du trykke på F2 for at modtage en prompt om, hvilken kommando du vil omkonfigurere. Tryk på den nøgle, der i øjeblikket gør, hvad du end prøver. For eksempel, hvis du ønskede at indstille en hurtig fremad-nøgle til din controller, så du kunne fremskynde spillet lige fra en skulderknap, skal du trykke på `-tasten, når prompten kommer op og spørge dig, hvilken kommando der skal omkonfigureres.

En simpel prompt nederst vil læse fast_forward (1) uden andre instruktioner. Kommandoen ville selvfølgelig være anderledes, hvis du konfigurerede en anden kommando. Du skal trykke på tasten eller kontrolknappen, du vil have kommandoen tildelt som svar på denne prompt. Når den genkender den knap, du ønsker at bruge, læser den hurtig_forward (2), hvilket er en anmodning om, at du skubber den en anden gang. Det fortsætter muligvis mere end én gang, hvis der var et problem med den trådløse forbindelse, når du bruger en trådløs controller, eller hvis du skubbede på to separate knapper under kortlægningsprocessen. Konfiguration af kontrolknapper følger en næsten identisk procedure, simpelthen med forskellige kommandotastebindinger. Port 1-8 tildeles nummertasterne på systemets tastatur. Hvis du endnu ikke har angivet nogen brugerdefinerede tildelinger, er alle disse bindinger stavet i diagrammet, der kommer op, når F1-tasten bliver skubbet.

For nogle systemer som GameBoy og dets derivater er det kun den første controllerport, der virkelig betyder noget. Selvom disse håndholdte systemer faktisk manglede aftagelige controllere, emulerer mednafen dem ved at kortlægge dem til den første opgave. For de fleste spil lavet til hardware i 8-bit og 16-bit æra behøver du kun en eller to controllere. Dette gælder især for offentlige domæner NES og Famicom ROM-filer. Nogle spil brugte en extender til at yde support til mere end to controllere.

Hvis du spiller et spil til en spiller, skal du sørge for, at din trådløse controller eller USB-controller er tilsluttet, og derefter trykke på ALT, Shift og 1 på samme tid. Du kan også kortlægge kontroller til knapper på et almindeligt tastatur. Du modtager en prompt i bunden, der mere end sandsynligt beder dig om at kortlægge op-kontrol. Tryk på den knap, du vil bruge til op to gange. Hvis der var nogen forvirring, eller hvis du ved et uheld trykkede på to knapper, vil softwaren bede dig om at gøre det igen ligesom det gjorde i eksemplet fast_forward. Når op-prompten er opfyldt, går den gennem de andre kardinalretninger, før den beder dig om de handlingsknapper, der er knyttet til konsollen.