Sådan debloerer du Samsung-telefoner med eller uden rod

Når du køber en ny Samsung-telefon, kan den for eksempel have en 32 GB ROM (intern hukommelse). Du vil dog opdage, at kun 24 GB eller mindre af det faktisk er anvendeligt - desværre skyldes det, at producenter eller transportører sender deres telefoner med bloatware.

Bloatware er i det væsentlige alle de ekstra, forudinstallerede apps, som du sandsynligvis ikke vil bruge, men alligevel gør et stort antal operatører disse apps uudtagelige ved normale metoder (vedvarende bloatware). Eksempler på vedvarende bloatware ville være lager Youtube, Facebook, browser, medieafspiller og forskellige andre lagerapps, eller skjulte tjenester, der ikke vises som apps, men alligevel kører lydløst i baggrunden.

Disse skjulte tjenester er måske ikke vigtige for din telefons funktionalitet, og vi udforsker dem senere. Det største problem med fuldstændig at fjerne disse bloatware-apps er, at de er installeret på systempartition, som slutbrugeren ikke kan få adgang til. Det er lidt som om Microsoft låste hele C: / Windows-mappen, så du ikke har adgang til nogen af ​​filerne indeni.

Sådan deaktiveres Samsung Bloatware: Ikke-rod

Hvis du kun ønsker at frigøre CPU og RAM for hurtigere telefonydelse, er deaktivering af pakker en god og sikker indsats. Ved at deaktivere pakker fjerner du ikke teknisk apps eller tjenester fra din telefon, men forhindrer kun dem i at køre i baggrunden. Mens du teoretisk bare kan gå til Indstillinger> Apps> Systemapplikationer og manuelt deaktivere dem en efter en, er der flere Google Play-apps, der gør processen meget lettere.

Package Disabler Pro er en app, der er specielt designet til Samsung-telefoner, der deaktiverer alle bloatware-apps med et enkelt klik. Men hvis du bruger et-klik-metoden til at deaktivere alle tjenester, som Package Disabler Pro betragter som bloatware, kan det muligvis deaktivere apps, der tilbyder funktionalitet, som du finder nyttig.

UI for Package Disabler Pro ligner lidt menuen Indstillinger> Apps, men Package Disabler Pro tilbyder korte beskrivelser af hver tjeneste og en knap til Google hver enkelt tjeneste. Selvom det kun er fristende at deaktivere med et enkelt klik, er det værd at bruge tid på at undersøge listen over tjenester grundigt og finde ud af, hvilke du måske vil beholde. Package Disabler Pro kræver ikke en rodnet telefon, da den kun deaktiverer tjenester, og prisen på Google Play er $ 1,50 USD.

For at bruge Package Disabler Pro skal du blot:

  1. Åbn appen, og giv den administratorrettigheder.
  2. Gå gennem listen over apps, den præsenterer. Vær opmærksom på de farvede appnavne; magenta betyder, at appen er bloatware og sikker at deaktivere, sort betyder, at appen kan deaktiveres, men kun hvis du virkelig er sikker på, at du vil gøre det.
  3. Hvis du klikker på de 3 prikker øverst til højre i appen, giver det dig mulighed for automatisk at deaktivere alle

Der er mange andre lignende (og gratis) apps på Google Play, hvis du ikke vil købe Package Disabler Pro. Bare lav en Google Play-søgning efter "bloatware deaktiver". Package Disabler Pro blev dog designet specielt til Samsung-telefoner.

Sådan deaktiveres og fjernes Bloatware: Root

Fuldstændig afinstallation af bloatware kræver en rodfæstet telefon, som ligger uden for denne vejlednings anvendelsesområde. Tjek Appuals for en guide til, hvordan du rodfæster din telefon, du kan også prøve at søge efter din specifikke telefonmodel. Forudsat at din telefon allerede er rodfæstet, er der dog nogle meget nyttige apps til at nedblæse din telefon.

Den første er min personlige favorit, ROM Toolbox Lite, udviklet af JRummy Apps Inc. Den har en enorm mængde funktioner, der er nyttige til tilpasning af din Android-telefon, men den vi er mest interesseret i er App Manager. Du kan afinstallere systemapps fuldstændigt og lave sikkerhedskopier af deres .apk-filer, hvis du har brug for dem i fremtiden.

Den anden app er Titanium Backup, som kræver køb for at låse op for værktøjet til fjernelse af appen. Det har ikke så mange ekstra funktioner som ROM Toolbox, men det er en alternativ app, der er værd at nævne på grund af dens popularitet.

Hvilke apps er sikre at deaktivere eller afinstallere?

Dette er et vanskeligt spørgsmål og er helt afhængig af, om du er ligeglad med, om du mister nogle funktioner på din Samsung-telefon (WiFi, Bluetooth-forbindelse, GPS osv.). Her er en liste over apps og tjenester, du kan deaktivere eller afinstallere uden at murke din telefon - du skal dog Google en tjeneste, før du fjerner den, for at finde ud af, om det vil påvirke nogle af funktionerne på din enhed.

AccuweatherPhone2013_J_LMR

AirMotionTryActually

AllShareCastPlayer

AntHalService

ANTPlusPlugins

ANTPlusTest

ANTRadioService

BeamService

Blurb

Bøger

Bro

ChatON_MARKET

Chrome

Farveblind

de.pizza.lib

DigitalClock21

DioDict3Service

Køre

Dropbox

DropboxOOBE

DualClockDigital

EasyFavoritesContactsWidget

EasySettings

ELMAgent

Flipboard

GearManagerStub

Gmail2

GoogleEarth

GoogleSearchWidget

Hangouts

hrs_and_samDePhone12_keysource

InteractiveTutorial

KnoxAttestationAgent

KnoxMigrationAgent

KnoxSetupWizardClient

KnoxSetupWizardStub

KNOXStore

MobilePrintSvc_Samsung

Musik2

MusikLiveShare2

Bladkiosk

Skræl_L

Fototabel

PickUpTutorial

Spille spil

PlusOne

PolarisViewer5

PreloadInstaller

QuickConnect

RCP-komponenter

SamsungAppsWidget

SamsungBooks_EOS

Samsung Indholdsagent

SamsungGames1.3_EOS

SamsungHub

SamsungHubUpdater

SamsungWidget_ActiveApplication

samsung_preinstall_03_10

SBrowser

SBrowserTry

SecKidsModeInstaller

SmartBriefing4x2

SPenSdk3

SPlannerWidget_OS_UPG_EasyWidget

S_Translator_CSLi

SPrintSpooler

Tal tilbage

TravelService_K

TravelWidget

TripAdvisor

Videoer

Stemme optager

WeatherDaemon2013_LMR

Webmanual

YahooNewsPhone2013_LMR

YahooStocksPhone2013_LMR

ROOT / SYSTEM / priv-app:

CloudAgent

DSMLawmo

EasyLauncher

FmmDM

FmmDS

GroupPlay_25

GoogleFeedback

Sundhedsvæsen

Vælg

KLMSAgent

NoiseField

PageBuddyNotiSvcK

PCWClientS18

PhaseBeam

SamsungApps

SamsungBilling

SamsungLink20

SamsungLinkPlatform

SamsungMusic_20

SamsungWallet_Stub

Samsungservice2_xxhdpi

SamsungVideo (gem eller brug MX Player i stedet)

SecVideo

SecVideoPlayer

ShareVideo

SNoteProvider

sCloudBackupApp

sCloudDataRelay

sCloudDataSync

sCloudQuotaApp

sCloudSyncCalendar

sCloudSyncContacts

sCloudSyncSBrowser

sCloudSyncSNote

sCloudSyncSNote3

SFinder

SHealth3_5

SMemo2

SNS

SNoteProvider

SPDClient

SPPPushClient_Prod

StoryAlbum2013_L

StoryAlbumWidget


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found