Diskpart Manual (kommandoer og instruktioner)

Diskadministration er en af ​​de vigtigste opgaver, du skal udføre for bedre ydeevne og tilgængelighed. Der er et bestemt program inde i Windows kaldet Diskhåndtering der har et brugervenligt brugergrænseflade og kan udføre de fleste af opgaverne, men hvad hvis du ikke kan få det program til at fungere, eller hvis du vil have mere forståelse for din diskadministration, eller din Windows starter ikke normalt op? Dette er de situationer, hvor du har brug for et ret pænt værktøj kaldet DiskPart.

Som navnet repræsenterer, er det et værktøj, faktisk er det et kommandolinje værktøj, der bruges til diskhåndtering ved hjælp af en simpel kommandoprompt. Det kan udføre forskellige operationer fra liste over diske og partitioner til sletning og oprettelse af nye partitioner. Så du får et bedre greb om din diskadministration ved hjælp af DiskPart i Windows.

DiskPart blev først gjort tilgængelig i Windows XP og det er stadig integreret i den nyeste version af Windows, dvs. Windows 10. DiskPart fungerer med mange kommandoer der bruges til at udføre forskellige handlinger på en valgt disk eller partition. Alt hvad du skal gøre er at vælg et mål disk eller partition, og du kan gøre alt, hvad du ønsker.

Så i denne vejledning vil jeg forklare nogle af de mest nyttige kommandoer, du kan bruge til at styre dine diske ved hjælp af DiskPart-værktøjet.

Sådan startes DiskPart-værktøj?

At starte DiskPart-værktøj er ret ligetil, hvis du er startet til din specifikke version af Windows. Følg instruktionerne nedenfor for at starte DiskPart.

Start af DiskPart, hvis den startes til Windows:

Der er forskellige måder at starte dette værktøjsværktøj på, men her er en universel metode til at starte det i enhver version af Windows. Hvis din Windows kører normalt, derefter kan du starte DiskPart-værktøj ved at åbne Løb Kommando. Du kan åbne Løb ved at skrive dette inde i Start-menu søgeområde.

Nu skal du åbne Kommandoprompt for at få adgang til DiskPart. Type cmd inde i kommandoen Kør, og tryk på Gå ind tasten på tastaturet. Det ville starte kommandoprompten.

Skriv inden i kommandoprompten diskpart og ramte Gå ind tast igen. Din kommandoprompt starter DiskPart-værktøjet i et nyt vindue med nogle af din computers oplysninger øverst.

Start af DiskPart, hvis du ikke kan starte til Windows:

At starte DiskPart, hvis du ikke kan starte til Windows, er lidt kompliceret. Alt hvad du skal gøre er at få adgang Kommandoprompt ved opstart af din pc. Adgang til kommandoprompten er forskellig baseret på forskellige versioner af Windows.

Windows 7:

Den bedste og mest bekvemme måde at starte kommandoprompten på, hvis du ikke kan starte til din Windows 7, er at bruge en startbart Windows 7 USB-drev. Tilslut USB til din pc, og tryk på en vilkårlig tast, når du bliver bedt om at starte fra USB. På installationsskærmen til Windows 7 finder du en mulighed, dvs. Reparer din computer på bunden.

Vælg operativsystemet på listen, og klik på Næste for at flytte til det næste vindue. Klik på Kommandoprompt nederst og skriv diskpart efterfulgt af Gå ind nøgle.

Windows 8 og 10:

I Windows 8 og 10 kan du få adgang til DiskPart ved at genstarte pc'en og holde nede Skift + F8 tastekombination for at åbne den avancerede menu. Klik på Fejlfinding og vælg Kommandoprompt. Type diskpart inde og slå Gå ind.

DiskPart-kommandoer og instruktioner:

Hjertet og sjælen i DiskPart-værktøjet er de kommandoer, der bruges til at udføre forskellige operationer. Disse kommandoer er store og små bogstaver og kan nemt bruges til at styre dine diske. Her er nogle af de vigtigste kommandoer, du ville kræve på tidspunktet for Diskhåndtering.

liste disk:

Hvis du vil udsende en liste over alle de diske, der i øjeblikket er tilsluttet din pc, kommer denne kommando ganske praktisk, da den viser en masse information inklusive samlede antal diske, det diskens status og diskens størrelse osv. I mit tilfælde har jeg kun én disk tilsluttet til min pc.

Syntaks:  liste disk

Denne kommando viser muligvis fejlen "Ingen faste diske, der skal vises", hvis den ikke udføres korrekt.

vælg disk:

For at vælge en bestemt disk, der er tilsluttet din pc, kan du bruge vælg disk kommando sammen med disknummer. I mit tilfælde vælger jeg Disk 0. Det viser en meddelelse om, at den bestemte disk nu er valgt.

Syntaks: vælg disk 0 (“0” er antallet af disk i mit tilfælde)

detalje disk:

Denne kommando bruges til at se komplette detaljer om den valgte disk. Det er ret nyttigt ved visse lejligheder, hvor du har brug for omfattende information om en disk.

Syntaks: detalje disk

slet disk:

Slet disk-kommando bruges til at slette en manglende dynamisk disk fra disklisten. Denne kommando skal bruges omhyggeligt, da det kan føre til alvorlige problemer.

Syntaks: slet disk

liste partition:

Nu vil du gerne have et kig på partitionerne på din valgte disk. Så DiskPart har en ret pæn kommando til dette formål. Alt hvad du skal gøre er at skrive liste partition i prompten og tryk Enter. Det ville vise en liste over alle partitioner sammen med deres antal og størrelser osv.

Syntaks: liste partition

vælg partition:

For at indstille fokus for DiskPart-værktøjet til et bestemt skillevæg inde i den valgte disk kan du bruge vælg partition kommando sammen med et nummer af den viste partition. I mit tilfælde vil jeg sætte fokus på Afsnit 3. Så syntaksen vil være som nedenfor.

Syntaks: vælg partition 3 (“3” er antallet af partitioner i mit tilfælde)

detalje partition:

Du kan bruge detalje partition kommando for at se detaljerne i den aktuelt valgte partition. Du kan vælge en hvilken som helst partition ved hjælp af vælg partition ovennævnte kommando. I mit tilfælde vil jeg se detaljerne i partition # 3. Til dette formål vil jeg vælge partition # 3 og udføre detalje-partitionskommandoen bagefter.

Syntaks: detaljeret partition

slet partition:

For at slette den aktuelt aktive partition, slet partition kommando kan bruges. Det anbefales, at du først vælger partitionen ved hjælp af vælg partition kommandoen, og brug derefter kommandoen Slet partition til at slette den. Du kan også støde på, at adgang nægtes, hvis kommandoen ikke udføres korrekt.

Syntaks: slet partition

listevolumen:

Volumener på en pc kan ses ved hjælp af listevolumen kommando inde i DiskPart. Det viser alle tilgængelige diskenheder på computeren sammen med nogle grundlæggende oplysninger. I mit tilfælde er der fem bind tilgængelige på min pc.

Syntaks: listevolumen

vælg lydstyrke:

For at vælge en bestemt lydstyrke kan du bruge vælg lydstyrke kommando sammen med nummeret på lydstyrken, der er anført ovenfor ved hjælp af kommandoen til listevolumen. I mit tilfælde vælger jeg det tredje bind.

Syntaks: vælg lydstyrke 3 (“3” er nummeret på lydstyrken i mit tilfælde)

detaljer volumen:

Detaljer om en valgt lydstyrke kan ses ved hjælp af detaljer volumen kommando. Det viser en hel liste med info vedrørende den valgte lydstyrke. I mit tilfælde, da jeg havde valgt lydstyrke 3, så viste detaljeringsvolumenkommando detaljerne om 3. bind på min pc.

Syntaks: detaljer volumen

slet lydstyrke:

En lydstyrke kan slettes på samme måde som en disk eller en partition. Så for at slette den valgte lydstyrke kan du bruge fordelene ved den kaldte kommando kaldet slet lydstyrke.

Syntaks: slet lydstyrke

Opret volumen:

Oprettelse af en lydstyrke er ret let. Du kan oprette en simpel lydstyrke ved hjælp af kommandoen, dvs. Opret volumen enkelt sammen med et par attributter inklusive størrelse (MB) og disknummer. Hvis du ikke angiver størrelse eller disknummer, vedtages grundlæggende indstillinger for at oprette en ny enkel lydstyrke. Det samme gælder for Opret volumenstribe og Opret volumeanfald kommando med lidt forskel på diske.

Syntaks: Opret volumen enkel [størrelse] [disk #] Syntaks:  Opret volumenstribe [størrelse] [diske (to eller mere end to)] Syntaks:  opret volumen raid [størrelse] [diske (tre eller mere end 3)]

format:

En af de vigtigste kommandoer, der bruges i DiskPart, er format. Du kan formatere enhver lydstyrke ved hjælp af denne kommando. Du skal først vælge den lydstyrke, du vil formatere ved hjælp af vælg lydstyrke kommando, før du bruger formatet. Du kan også angive forskellige parametre for at få de ønskede resultater.

Syntaks: format FS = NTFS label = ”My Drive” Hurtig komprimering FS: FS repræsenterer filsystem. Etiket: label er navnet på dit drev. Du kan skrive hvad som helst. Hurtig komprimering: Det komprimerer drevet i overensstemmelse hermed. Opret partition:

Der er forskellige kommandoer afhængigt af typen af ​​partition, du skal oprette. Du kan oprette en primær partition ved hjælp af Opret partition primær kommando sammen med nogle indstillingsparametre inklusive størrelse (MB) og forskudt. Du kan også oprette udvidede skillevægge og logiske skillevægge ved brug af Opret partition udvidet og Opret partition logisk kommandoer.

Syntaks: Opret partition primær, logisk, udvidet [størrelse] [offset]

konvertere mbr:

For at konvertere en tom disk med GPT-partitionstil til MBR-partitionstil, kan du bruge konvertere mbr kommando med tanke på, at disken skal være tom. Ellers mister du muligvis alle dine data.

Syntaks: konvertere mbr

konvertere gpt:

For at konvertere en tom disk med MBR-partitionstil til GPT-partitionstil kan du bruge konvertere gpt kommando med tanke på, at disken skal være tom. Ellers mister du muligvis alle dine data.

Syntaks: konvertere gpt

genscanne:

Den bedste fordel ved at bruge DiskPart-værktøjet er dets evne til at scanne efter I / O-busserne sammen med eventuelle nyligt tilføjede diske til computeren. Dette kan gøres ved hjælp af en enkelt kommando kaldet genscanne.

Syntaks: genscanne

De ovennævnte kommandoer er kun de grundlæggende, der mest bruges i DiskPart-værktøjet. For en detaljeret reference kan du navigere til dette link.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found