Sådan løses ingen opstartsdisk er fundet, eller disken mislykkedes

Når en computer starter op, kontrollerer den harddisken / SSD'en for opstartsoplysninger og et operativsystem og virker på de oplysninger, der er hentet, for at starte det operativsystem, den fandt på disken. Men hvis en computer af en eller anden grund ikke kan finde et operativsystem og / eller gyldige bootoplysninger på dens harddisk / SSD, kan du muligvis se følgende fejlmeddelelse på skærmen:

Ingen opstartsdisk blev fundet, eller disken mislykkedes

Denne fejlmeddelelse vises åbenbart, når den berørte computer ikke kan finde nogen startoplysninger eller operativsystem på dens harddisk / SSD. En berørt computer kan dog have været mislykket med at finde startoplysninger og / eller et operativsystem på dens harddisk / SSD på grund af en række forskellige årsager - fra computerens harddisk / SSD ikke er tilsluttet korrekt, eller disken svigter eller begynder at svigte (ja, både harddiske og SSD'er kan begynde at mislykkes over tid) til harddisken / SSD'en, der indeholder bootoplysningerne, der ikke er oven på computerens opstartsrækkefølge, eller at drevet slet ikke har nogen startoplysninger på grund af at operativsystemet slettes (enten med vilje eller som i de fleste tilfælde utilsigtet).

Uanset hvad årsagen til, at denne fejlmeddelelse vises i dit tilfælde, er følgende dog nogle af de mest effektive løsninger, du kan bruge til at prøve at løse dette problem:

Løsning 1: Sørg for, at computerens HDD / SSD er tilsluttet korrekt

Hvis forbindelsen mellem en computer og dens harddisk / SSD på en eller anden måde er slået løs, kan computeren ikke få adgang til den for at hente bootoplysninger, hvilket resulterer i “Ingen opstartsdisk blev fundet, eller disken mislykkedes”Fejlmeddelelse vises ved opstart. For at udelukke dette som en mulighed skal du blot åbne din computers kabinet (dette kan kræve en vis grad af omhu, hvis du har at gøre med en bærbar computer), frakoble drevet fra computeren, rydde alle forbindelser og porte og tilslut drevet igen til computeren, og sørg for, at alle forbindelser mellem de to sidder korrekt. Når du er færdig, skal du blot starte computeren op og kontrollere, om problemet fortsætter.

Løsning 2: Kontroller, om drevet svigter

Der er en stærk mulighed for, at dette problem kan være forårsaget af en svigtende harddisk / SSD, især da selve fejlmeddelelsen siger, at opstartsdisken muligvis er mislykket. Den nemmeste måde at kontrollere, om en HDD / SSD ikke fungerer, er at forbinde den til en anden, allerede startet computer og kontrollere, om du med succes kan få adgang til dens indhold. Men hvis HDD / SSD stadig er i garanti, vil du måske sende det tilbage til producenten for at få det set på i tilfælde af.

Løsning 3: Sørg for, at opstartsdisken er øverst i computerens opstartsrækkefølge

Du kan muligvis se “Ingen opstartsdisk blev fundet, eller disken mislykkedes”Fejlmeddelelse ved opstart, fordi din computer forsøger at starte fra en anden kilde og ikke finder nogen opstartsoplysninger i stedet for at starte fra opstartsdisken. Hvis det er tilfældet, er alt hvad du skal gøre for at løse dette problem at sikre, at startdisken er øverst i din computers opstartsrækkefølge. For at gøre det skal du:

  1. Start din computer op.
  2. På den første skærm, du ser, når din computer starter op, finder du instruktioner til at trykke på en bestemt tast - som i de fleste tilfælde er Slet, F1 eller F2 - for at komme ind på din computers BIOS/Opsætning. Tryk på den angivne tast for at åbne BIOS.
  3. I BIOS, find din computers opstartsrækkefølge/konfiguration. I de fleste tilfælde er opstartsrækkefølge er placeret under BIOS'S Støvle
  4. Juster opstartsrækkefølge således at harddisken / SSD'en, der er bootdisken, er øverst, hvilket betyder at computeren forsøger at hente bootoplysninger fra den før andre kilder.
  5. Afslut computeren BIOS, men sørg for at gemme de ændringer, du har foretaget i den, før du gør det.

Når du forlader BIOS, vil computeren genstart. Kontroller, om problemet er løst, når computeren forsøger at starte op.

Løsning 4: Rens installation af Windows

Hvis ingen af ​​de løsninger, der er anført og beskrevet ovenfor, fungerer for dig, og du er sikker på, at den berørte computers opstartsdisk ikke har fejlet, kan du lide af dette problem, fordi operativsystemet og / eller opstartsoplysninger, som opstartsdisken indeholdt, på en eller anden måde blev slettet (enten bevidst / utilsigtet være brugeren eller som en konsekvens af, at andet sker).

Hvis det er tilfældet, er dit bedste valg til at løse dette problem (ren) installation af Windows fra bunden. Dog advares - ren installation af enhver version af Windows-operativsystemet vil resultere i tab af alle eller de fleste af de data, der er gemt på den berørte computers harddisk / SSD. Men i slutningen af ​​dagen er en fungerende computer uden data meget bedre end en computer, der har alle dine data, men som ikke fungerer. Du kan bruge denne vejledning til ren installation af Windows 10 - den nyeste og bedste iteration af Windows-operativsystemet.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found