Fix: Boot-valg mislykkedes, fordi en påkrævet enhed ikke er tilgængelig

Denne generende fejl vises under din computers opstartsproces, og den forhindrer dig i at starte til dit respektive Windows-operativsystem og viser denne meddelelse på en sort skærm. Fejlfinding af sådanne fejl er altid svært, da du ikke engang får chancen for at få adgang til systemet for at gøre noget.

Der kan dog stadig findes en løsning, og de kan prøves, selvom du ikke er i stand til at starte i dit operativsystem. Prøv at følge nogle af nedenstående metoder for at slippe af med dette problem og starte normalt op i Windows.

Løsning 1: Kontroller opstartsrækkefølgen i BIOS

Der er forskellige grunde til, hvorfor opstartsordren på din computer muligvis er blevet ødelagt, men det vigtigste er, at du nemt kan løse problemet uden at svede ved blot at finjustere visse indstillinger i BIOS. Det kan være lidt alarmerende for uerfarne Windows-brugere, men sørg for at følge instruktionerne nøje for at løse problemet effektivt.

 1. Tænd computeren, og tryk straks gentagne gange på Setup-tasten, cirka en gang hvert sekund, indtil Computer Setup Utility eller BIOS-indstillingerne åbnes. Denne nøgle skal vises på din pc som Tryk på _ for at køre opsætning eller under en lignende besked.
 2. Brug højre piletast til at vælge sikkerhedsmenuen, når BIOS-indstillingsvinduet åbnes, brug pil ned-tasten til at vælge indstillingen Secure Boot Configuration, og tryk på Enter.

 1. Før du kan bruge denne menu, vises en advarsel. Tryk på F10 for at fortsætte til menuen Secure Boot Configuration. Menuen Konfiguration af sikker boot skal åbnes, så brug piletasterne ned for at vælge Secure Boot og brug højre piletast til at ændre indstillingen til Deaktiver.
 2. Brug pil ned for at vælge Legacy Support, og brug derefter højre pil for at ændre indstillingen til Enable.

 1. Tryk på F10 for at acceptere ændringerne. Brug venstre piletast til at vælge menuen Filer, brug pil ned til at vælge Gem ændringer og afslut, og tryk derefter på Enter for at vælge Ja.
 2. Computer Setup Utility lukker nu, og computeren skal genstarte. Når computeren er genstartet, skal du bruge tænd / sluk-knappen til at slukke for computeren.

Hvis du ikke er sikker på, hvordan du starter fra din harddisk igen, skal du vide, hvilken mulighed du skal vælge, når startmenuen åbnes. Det spørger dig fra hvilken enhed du vil starte din computer. Følg instruktionerne nedenfor for nemt at starte fra din harddisk.

 1. Tryk på tænd / sluk-knappen for at starte computeren. Så snart computeren starter, vises en meddelelse om, at opstartstilstanden nu er ændret.
 2. Du vil se en sikkerhedsskærm, der viser en firecifret kode. Indtast den firecifrede kode, der vises i meddelelsen, og tryk derefter på Enter for at bekræfte ændringen.

BEMÆRK: Intet tekstfelt vises for koden. Dette kan forventes. Når du skriver numrene, logges koden uden et tekstfelt, så prøv at være mere forsigtig end normalt.

 1. Tryk på tænd / sluk-knappen for at slukke for computeren, vent et par sekunder, tænd derefter computeren, og tryk straks gentagne gange på ESC-tasten, ca. en gang hvert sekund, indtil menuen Startup åbnes.
 2. Tryk på F9 for at åbne Boot Menu. Brug pil ned-tasten til at vælge din harddisk fra startmenuen, og sørg for at vælge den ved at klikke på Enter-tasten. Genstart computeren, og kontroller, om problemet er løst.

Løsning 2: Kør DSKCHK Check fra Recovery Media

DSKCHK-værktøjet scanner din harddisk for fejl, dårlige filer og korrupte sektorer. Det er ret nyttigt hjælpeprogram, og kørsel af det har gemt flere brugere, der også modtog fejlmeddelelsen "opstartsvalg mislykkedes, fordi en påkrævet enhed er utilgængelig" på deres computer. Du skal dog bruge den DVD, du brugte til at installere dit operativsystem.

Windows 10-brugere har stadig mulighed for at oprette en manuelt, hvis de har brug for det.

 1. Download Media Creation Tool-softwaren fra Microsofts websted. Åbn den downloadede fil kaldet MediaCreationTool.exe for at åbne start installationen. Tryk på Accepter for at blive enige om vilkår og betingelser, der er indstillet af Microsoft.
 2. Vælg Opret installationsmedie (USB-flashdrev, DVD eller ISO-fil) til en anden pc-indstilling fra startskærmen.

 1. Sprog, arkitektur og udgave af det startbare drev vælges ud fra din computers indstillinger, men du skal fjerne markeringen i Brug de anbefalede indstillinger til denne pc for at vælge de korrekte indstillinger til din egen pc, der støder på fejlen (hvis du opretter dette naturligvis på en anden pc).
 2. Klik på Næste, og klik på USB-drevet eller DVD-indstillingen, når du bliver bedt om at vælge mellem USB eller DVD, afhængigt af hvilken enhed du vil bruge til at gemme dette billede på.

 1. Klik på Næste, og vælg det ønskede drev fra listen, der viser de lagerenheder, der er tilsluttet din computer i øjeblikket.
 2. Klik på Næste, og Media Creation Tool fortsætter med at downloade de filer, der er nødvendige for at installere, og opret installationsenheden.

Nu hvor du også har denne gendannelses-dvd til Windows 10, skal du følge nedenstående trin i henhold til dit operativsystem for at åbne kommandoprompt uden først at skulle starte i dit operativsystem:

 1. Indsæt det installationsdrev, du ejer, eller som du lige har oprettet, og start din computer. Følgende trin er forskellige fra et operativsystem til et andet, så følg dem i overensstemmelse hermed:
 • WINDOWS XP, VISTA, 7: Windows Setup skal åbnes, hvor du bliver bedt om at indtaste det foretrukne sprog og indstillinger for tid og dato. Indtast dem korrekt, og vælg indstillingen Reparer din computer nederst i vinduet. Hold den oprindelige alternativknap valgt, når du bliver bedt om det med Brug gendannelsesværktøjer eller Gendan din computer, og klik på den næste mulighed. Vælg kommandoprompt, når du bliver bedt om det med valg af et gendannelsesværktøj.
 • WINDOWS 8, 8.1, 10: Du får vist vinduet Vælg dit tastaturlayout, så vælg det, du vil bruge. Skærmen Vælg en indstilling vises, så naviger til Fejlfinding >> Avancerede indstillinger >> Kommandoprompt.

 1. Når kommandoprompten åbnes, skal du indtaste kommandoen nedenfor og klikke på Enter bagefter:

CHKDSK / R / X C:

 1. Start din computer uden gendannelsesdrevet, og kontroller, om fejlen stadig vedvarer.

Løsning 3: Nulstil BIOS

Denne løsning vil være nyttig for brugere, der forsøgte at komme ind i BIOS ved at følge instruktionerne ovenfor, men de var simpelthen ikke i stand til at gøre fremskridt med ovenstående metoder. Som titlen antyder, vil fjernelse af dette batteri medføre, at alle boot- og andre BIOS-indstillinger nulstilles til deres standardindstillinger, hvilket hjalp mange brugere med at løse dette løsning af bootproblemet

 1. Åbn computerkassen og find batteriet på computerens bundkort. Hvis du ikke kan finde dit CMOS-batteri, skal du se dokumentationen til bundkortet eller computeren. Du kan også surfe på Internettet eller kontakte din computerproducent for at få yderligere hjælp til at finde det.

Bemærk: På nogle computere kan det være nødvendigt at afbryde kabler, fjerne drev eller fjerne andre dele af pc'en for at få fuld adgang til CMOS-batteriet.

 1. Hvis din computer bruger et møntcellebatteri, er det relativt simpelt at fjerne batteriet. Brug fingrene til at få fat i kanten af ​​batteriet og træk det op og ud af stikkontakten, der holder det på plads. Nogle bundkort har et klips, der holder batteriet nede, og du skal muligvis flytte det op for at trække batteriet ud.
 2. Lad det forblive fjernet i 10 minutter, læg det ind igen, og prøv at starte i BIOS ved at følge trinene i løsningen ovenfor. Prøv at gøre det samme, og kontroller, om Windows nu starter normalt.

Løsning 4: Deaktiver Quick POST-indstillingen i BIOS

Indstillingen Quick POST eller Quick Boot, der findes i BIOS-indstillinger, giver dig mulighed for at fremskynde din opstartsproces noget. Der er visse tests, der køres hver gang du starter din computer. Alle disse systemtest er ikke nødvendige hver gang du starter, og kan slukkes for at spare tid, og det er hvad Quick POST gør. Sådan deaktiveres det.

 1. Tænd din pc igen, og prøv at indtaste BIOS-indstillinger ved at trykke på BIOS-tasten, da systemet er ved at starte. BIOS-nøglen vises typisk på startskærmen og siger "Tryk på ___ for at åbne Setup." eller noget der ligner det. Der er også andre nøgler. De sædvanlige BIOS-nøgler er F1, F2, Del osv. Bemærk, at du bliver nødt til at være hurtig med dette, da meddelelsen forsvinder ret hurtigt, hvilket betyder at du bliver nødt til at genstarte igen.

 1. Den indstilling, som du skal slå fra, findes normalt under fanen Boot, som kan kaldes forskellig afhængigt af producenten. Et andet alternativ er, at det skal placeres på den generelle skærm eller under fanen Avancerede BIOS-funktioner. Indstillingen kaldes Quick Power On Self Test eller Quick Boot. Når du har fundet de korrekte indstillinger, skal du indstille den til Fra eller Deaktiveret.

 1. En anden indstilling, der kan forårsage problemet for dig, er at ændre SATA-tilstand til AHCI. SATA-indstillingen, som du bliver nødt til at ændre, findes under forskellige faner på BIOS-firmwareværktøjer lavet af forskellige producenter, og disse er ingen generel regel for, hvor indstillingen skal placeres. Det er normalt placeret under Onboard-enheder, Integreret periferiudstyr eller endda under fanen Avanceret. Ligegyldigt hvad, navnet på indstillingen er SATA-drift.
 2. Når du har fundet de korrekte indstillinger, skal du ændre det fra IDE eller en hvilken som helst anden mulighed til AHCI. AHCI er den mest rimelige mulighed for installation af nye opdateringer eller opgradering. Hvis indstillingen var indstillet til AHCI til at begynde med, så prøv at ændre den til noget andet, uanset hvad der er tilfælde, hvor enhver ændring gav gode resultater! Nogle gange fungerer RAID ON-indstillingen bedre.

 1. Naviger til sektionen Afslut, og vælg Afslut Gem ændringer. Dette fortsætter med computerens opstart. Sørg for at prøve at starte computeren igen.

Løsning 5: Brug opstartsreparation

Startup Repair reparerer stort set disse typer problemer, og det kan være adgang ved hjælp af det samme gendannelsesdrev, som du brugte før. Denne metode skal dog implementeres mindst tre gange som foreslået af eksperter i branchen for at være sikker på, at den fungerer eller ikke fungerer. Held og lykke!

 1. Indsæt det installationsdrev, du ejer, eller som du lige har oprettet, og start din computer. Følgende trin er forskellige fra et operativsystem til et andet, så følg dem i overensstemmelse hermed:
 • WINDOWS XP, VISTA, 7: Windows Setup skal åbnes, hvor du bliver bedt om at indtaste det foretrukne sprog og indstillinger for tid og dato. Indtast dem korrekt, og vælg indstillingen Reparer din computer nederst i vinduet. Hold den oprindelige alternativknap valgt, når du bliver bedt om det med Brug gendannelsesværktøjer eller Gendan din computer, og klik på den næste mulighed. Vælg Startup Repair (den første mulighed), når du bliver bedt om det med valg af et gendannelsesværktøj.
 • WINDOWS 8, 8.1, 10: Du får vist vinduet Vælg dit tastaturlayout, så vælg det, du vil bruge. Skærmen Vælg en indstilling vises, så naviger til Fejlfinding >> Avancerede indstillinger >> Startup-reparation

 1. Følg instruktionerne på skærmen for at fortsætte med opstartsreparationen. Når værktøjet er færdigt, skal du genstarte din computer og kontrollere, om du nu starter korrekt.