Google Assistant vs Siri vs Alexa vs Cortana: Hvilken er den bedste smarte assistent?

Hjem/Lære/ Google Assistant vs Siri vs Alexa vs Cortana: Hvilken er den bedste smarte assistent?

Google Assistant vs Siri vs Alexa vs Cortana: Hvilken er den bedste smarte assistent?

Af Hamza Iqbal 7. april 2020 9 minutter læst

Vi kan ikke forsømme at se udviklingen af ​​AI-kontrollerede assistenter på de elektroniske enheder. Mange virksomheder har forsøgt at integrere deres egne Virtuelle assistenter ind i deres smarte enheder, og i dag sammenligner vi nogle af dem, der er velkendte blandt os. Personlige assistenter som Google Assistant, Alexa, Siri og Cortana har fået stor popularitet de seneste år, og de er ikke kun begrænset til Smart Home-højttalere, men de kan findes på mobiltelefoner, tablets og iPads.

Nogle af de grundlæggende funktioner i disse tre assistenter vil blive diskuteret i dag, og vi vil også opdage, at ud af disse fire intelligente operatører, som man kan stole på. Den mest ideelle metode til at kvantificere disse AI-assistenter mod hinanden lige nu er at overveje dem udelukkende. De er opført fra mest pålidelige til mindst pålidelige.

Google Assistent:

Google Assistant er uden tvivl den skarpeste og generelt unikke blandt alle de virtuelle assistenter derude. Google har spredt sin assistent over hele kloden, ikke kun alene, men gennem foreninger med forskellige organisationer, der installerede Google Assistant i et stort antal elektroniske enheder, fra køleskabe og øretelefoner til højttalere og køretøjer. Det blev lanceret i 2016 som en udvidelse af Google nu og det har evnen til at genkende forskellige stemmer og understøtter funktioner som tolketilstand. Pluspunktet for Google Assistant er, at det i modsætning til andre virtuelle assistenter er tilgængeligt på Android såvel som iOS-enheder. Efter download af Google Assistant-applikationen er vi i stand til at tilføje en personlig assistent til endda en iOS-enhed. Google Assistant fungerer som Alexa eller Siri, som en partner, der kan give energi til data og udføre opgaver som at give instruktioner eller tænde Spotify.

Google Assistant tilbyder stemmebestillinger og stemmeaktiveret gadgetkontrol, så du kan udføre forskellige opgaver, når du har sagt "OK Google" eller "Hej Google". Det kan udføre opgaver som at kontrollere dine gadgets og dit smarte hjem, søge data fra dine tidsplaner og andre individuelle data, opdage data på nettet, fra caféaftaler til klima og nyheder, kontrollere din musik og så videre.

I den nærmeste fremtid ville Google Assistent være i stand til at styre elektroniske hjemmegadgets, kontrollere musik, komme til data fra dine tidsplaner, give de seneste alarmer og opdateringer. Google har produceret sine egne smarte hjemmetalere, for eksempel Google Home Max, og disse er bygget til specifikt at bruge sammen med Google Assistent. Tredjeparts AI-aktiverede google-højttalere er let tilgængelige på markedet, der er produceret af mest kendte virksomheder som JBL, Panasonic osv.

Siri:

Siri er Apples personlige assistent og har været omkring os i ganske lang tid nu. Det dukkede først op på iPhone 4S men Siri er nu tilgængelig på iPad, iPod eller en hvilken som helst Apple-enhed, hvad enten det er en smartphone eller Macbook osv. Apple implementerede oprindeligt Siri som en uafhængig applikation i App Store i 2010, og siden da har Siri drevet det mest i de seneste 4-5 år. år, og på dette tidspunkt kan den styre en lang række aktiviteter på dine iOS-enheder, på MAC og det nyeste Apple TV også. På samme måde, som med Google Assistant og Alexa, spiller Siri også et stort antal opgaver for dig, og det vil hente data fra forskellige Apple-tjenester for at give dig en tilpasset forståelse, fordi det tillader brugen af ​​naturligt sprog.

Siri kan aktiveres ved bare at sige “Hej Siri” til din apple-gadget, og den har også muligheden for at kontrollere de smarte enheder, der er installeret derhjemme, sende en sms til nogen, indstille alarmer og alarmer, finde data på nettet, komme med forslag og endnu mere. Den primære forskel, når vi sammenligner Siri med Google Assistant og Alexa, er at Siri bare er tilgængelig på Apple-gadgets. Det kræver en iOS-enhed, derfor kan den findes på iPhones, iPads, Apple ure, Macbooks osv. Apple var starthovedet til at indstille en stemmestyret assistent på en mobiltelefon, og Siri har udviklet sig fra at være en vigtig grænseflade til din iPhones evner til noget skarpt og mere strålende.

Alexa:

Amazons Alexa er mest populær blandt alle virtuelle assistenter. I 2014 satte Amazon Alexa på Echo Speaker, og siden da har Echo-gadgets, der er tilgængelige på markedet, udvidet hurtigt, hvilket vi efterfølgende observerede Alexa i et stort antal hjem over hele verden. I den nærmeste fremtid udfører Alexa husholdningsopgaver, og ordet “Alexa” lyder mere venligt end “Hey Google” og “Hey Siri”. Smart Home-enheder, alarmer, videospil styres af Alexa ved hjælp af en Amazon Fire Device. Alexa får en særlig gunstig position i forhold til de andre personlige assistenter, når vi overvåger dets kompatibilitet med applikationer og tjenester. Alexa startede med begrænset brug, meget af tiden reagerede fra de interne højttalere, og nu kan det findes på et stort antal højttalere over hele kloden. Sammen med dette sælger Amazon mange Alexa-bemyndigede gadgets, herunder højttalere i alle størrelser, lige som nuværende højttalere med stilfulde berøringsskærme. Derudover er der nogle tredjeparts smarte højttalere og elektroniske enheder tilgængelige på markedet, der understøtter Alexa, for eksempel Ultimate Ears Megablast-højttalere, Ecobee Smart Thermostat og Insignia 4K HDR Fire TV mv.

Den forbløffende del er, at DELL, Acer og HP planlægger at videregive Alexa til deres Windows 10-systemer og give direkte strid med Microsofts Cortana. For nylig har Amazon endda justeret Alexa i de nyeste ure og mikrobølgeovne. Amazon Alexa-appen kan oprettes til at lytte til musikken, få nyhedsopdateringer og endnu mere, men applikationen er grundlæggende designet som en forbedring af en anden Alexa-gadget og ikke som en uafhængig AI-assistent.

Cortana:

Kunstig intelligens i Microsoft kører et stort træk i, hvordan enkeltpersoner associeres med Microsoft-applikationer. Du kan se dette skridt i de tilpassede oplevelser, der er bemyndiget gennem Cortana. Det hjælper dig med at holde dig stabil over din dag, fritid og udføre dit bedste arbejde. Cortana er ikke i stand til at forstå mennesker og reagere på en måde, som det antages at gøre på en bedre måde, men det kan håndtere grundlæggende som at få klima, kontrollere tidsplaner, blive dikteret af nogen på en e-mail. Det er kompatibelt med Apple-enheder og Google Android.

Microsoft har indstillet Cortana i sin Edge-internetbrowser, hvilket antyder, at det er der for at hjælpe med at afslutte onlineopgaver, der er tildelt, for eksempel ved at scanne efter et rabattilbud, mens du handler eller reserverer pladser til nogen.

Inden vi springer til konklusionen, lad os diskutere nogle af de nøglefaktorer, der hjælper os med at analysere, om den ene er den mest pålidelige Virtual Assistant.

  1. Stemmegenkendelse: Lad os nu vide, hvor ofte disse virtuelle assistenter fortolker den menneskelige stemme nøjagtigt. Jeg ejer iPhone, så jeg besluttede at teste Siris stemmegenkendelse i forskellige afstande fra min telefon med en skiftende støj og fandt ud af, at Siri er støjimmun, og den forstår dig godt, uanset hvilken accent du besidder. Jeg synes, Siri er mest pålidelig til kommunikation regelmæssigt, fordi det føles naturligt og let at tale med. Det samme gælder for Google Assistant, det forstår dig også godt, selvom din stemme ikke er krystalklar.

    Alexa fungerer godt på rodniveauet. Det reagerer godt på de grundlæggende forespørgsler, især dem, der er relateret til køb af ting på Amazon og indstilling af opdateringer. Mens vi reagerer på komplicerede spørgsmål som at foretage online-reservationer, købe filmbilletter osv., Er sandsynligheden for fejl meget stor, hvis vi bruger Alexa. De fleste gange reagerer det med et lidet nyttigt svar, f.eks. "Undskyld, det ved jeg ikke." Det er ikke meget vanskeligt at indstille påmindelser ved hjælp af Alexa, men når de er indstillet, ringer det kun en tone uden nogen indikation af, hvad resten er til, og brugeren skal dreje den AF manuelt. Cortana har nogle problemer under fortolkningen af ​​menneskelig stemme, selvom der er lidt eller ingen støj til stede i omgivelserne. Cortana udviste med succes sig selv fra at køre, da det ikke kunne høre eller forstå mennesker på et grundlæggende niveau.

  2. Grundlæggende opgaver: Lad os kontrollere, hvor godt disse virtuelle assistenter udførte grundlæggende opgaver som at indstille alarmer, indstille ringetoner, lukke applikationer osv. På min iPhone åbnede jeg Siri og bad ham om at søge efter et bestemt websted i Safari-browseren, og det gjorde det med succes for mig der henviser til, at Google Assistant ikke var i stand til at gøre det, da jeg udførte denne opgave på en Android-telefon. Ud over dette var Alexa den mest indsigtsfulde ved at indstille påmindelser.
  3. Kørselsvejledning: På det tidspunkt, hvor du er klar til at gå ud, anbefales det at bruge disse virtuelle assistenter, fordi de kan guide dig de korteste ruter, give dig besked om trafikbelastning på din rute og mange flere. Siri anses for at være mest pålidelig blandt dem alle, fordi det ikke kun guider dig den nøjagtige tid, der kræves for at nå din destination, men det kan automatisk starte GPS-navigation og dirigere dig mod din destination på en meget ydmyg måde. Den adresserer også dine forespørgsler vedrørende trafikmængden på vejen. Google står på andenpladsen på grund af færre funktioner og mindre brugervenlig grænseflade sammenlignet med Siri. Alexa og Cortana er ikke i stand til at håndtere offentlig transport, og derfor er de i bundpositionen, når vi sammenligner navigationsfunktionen i disse virtuelle assistenter.
  4. E-mail: Siri og Google Assistant er store rivaler i dette tilfælde. Hvis du siger navnet på den person, som du vil sende e-mailen, vil næsten alle Virtual Assistant lede efter den pågældende person i kontaktlisten og sende e-mailen med øjeblikkelig virkning. Siri og Google Assistant beder begge om emnet for mailen, og Siri arbejder med apple-mailen, mens Google Assistant bruger Gmail. Hvis du spørger Siri om ulæste beskeder i indbakken, åbner den straks dem for dig, men Google Assistant vil være tavs i dette tilfælde. Desuden, hvis du vil have Siri til at læse den seneste mail for dig, vil den endda gøre dette, og så snart du har sagt, begynder Siri at læse den seneste besked, mens Google Assistent bare viser de seneste to e-mails uden at give noget direkte link til Gmail-applikationen. Alexa og Cortana kan ikke forstå forespørgslen, og i nogle situationer åbner Cortana Bing-webbrowseren for at søge i den specifikke forespørgsel, der er rejst. Cortana har evnen til at svare på nogle forespørgsler, men Alexa erklærer ikke noget efter at have lyttet til stemmekommandoer.
  5. Online madbestilling:En stor del af de mennesker, der bor i samfundet over hele kloden, foretrækker at bestille mad online. Alle de fire assistenter foreslår spisesteder i nærheden og tager væk spisesteder i nærheden af ​​din placering, men kun Siri foretager dine reservationer online, og det giver dig desuden anvisninger til at nå restauranten. Hvis vi taler om Google, vil jeg hellere sige, at Googles retninger ikke er meget nøjagtige, og nogle gange leder det dig gennem en længere sti for at nå din destination i stedet for den korteste sti. Ingen af ​​assistenterne er i stand til at bestille mad online til dig undtagen Siri, og dette er et stort pluspunkt for denne virtuelle assistent.

Konklusion:

Hvilken Virtual Assistant er bedre og opfylder vores behov? Jeg vil forsøge at besvare dette mest almindelige spørgsmål, der kommer i alles sind, når vi tænker på at vælge en virtuel assistent.

Jeg tror, ​​at Google Assistent topper listen, fordi den kan håndtere flere spørgsmål og besvare dem på en sofistikeret måde på grund af Google-søgemaskinen i backend, men de indbydende ord "Hey Google" osv. Er ikke brugervenlige, når vi sammenligner dem med Alexa og Siri. Google har desuden erklæret, at assistenten har mulighed for at skelne emner og indsamle visuelle data gennem gadgets kamera, og det vil også have funktionen at overføre penge online over hele verden i nær fremtid.

I lyset af din daglige rutine kan Siri forudse, hvad der er nødvendigt for at hjælpe dig med at brise igennem din dag, og det tillader dig også at tale naturligt på grund af tilføjelsen af ​​neurale tekst-til-tale teknologifunktioner. Siri kan ligeledes foreslå din foretrukne playliste, når du dukker op i gymnastiksalen, eller når du sidder i din bil for at køre osv. Den eneste ulempe ved Siri indtil nu er, at den kun er tilgængelig på iOS-enheder, og det resulterer i mindre kompatibilitet med de nyeste applikationer og tjenester sammenlignet med Google Assistant.

Amazon Alexa er ikke så unik som Google Assistant, men det fungerer godt med et stort antal applikationer. Alexa forstår næsten alle stillede spørgsmål, men det er ikke i stand til at svare nøjagtigt og rettidigt. Cortana opfordrer dig til at udrette mere med mindre anstrengelse. Det tilskynder dig til at holde jævn med hvad der er vigtigt og udføre dine opgaver rettidigt.

Hver virtuel assistent har sine egne fordele og ulemper. Hvis du har brug for Assistents mere kompatibilitet med de nyeste applikationer, skal du gå til Amazons Alexa, og hvis du vil have en smart assistent, der hjælper dig og guider dig i din hverdag, så er Google Assistant den bedre mulighed for dig. Husk en ting, at hvis du ejer en Android- eller iOS-mobiltelefon, skal du navigere til App Store på din telefon og downloade Google Assistant-applikationen eller Alexa-applikationen. Siri kan kun downloades, hvis du har en Apple-enhed som en iPhone eller Mac. Jeg vælger enten Siri eller Google Assistant, og jeg afregner den sidste beslutning afhængigt af de hardwarevalg, jeg ville have, mens jeg valgte Assistent, og jeg ville også foreslå publikum at træffe et valg mellem Siri og Google Assistant afhængigt af hardware som du har i øjeblikket.