Fix: SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (nvlddmkm.sys)

nvlddmkm.sys er Nvidia-driveren til Windows. Det hjælper dit grafikkort med at interagere med operativsystemet og er en vigtig Windows-fil. Selvom det vides at forårsage problemer, bør det ikke slettes eller ændres på nogen måde.

Få en blå skærm af døden med en besked, der siger SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (nvlddmkm.sys) kan få dig til at tro, at dette er en fejl med grafikkortet eller dets drivere på grund af systemfilen, der står, forårsagede problemet. Imidlertid har forskellige brugere rapporteret, at dette ikke er tilfældet, da denne specifikke meddelelse efterfulgt af en BSOD kan vises, selvom grafikkortet og driverne fungerer helt fint.

Der er et par ting, du kan gøre for at kontrollere, hvad der specifikt forårsager dette problem i dit system, og hvad der følger er en guide til hver af dem, så du kan løse dine problemer og fortsætte med at bruge din computer så hurtigt som muligt.

Metode 1: Kontroller for inkompatibel software, såsom Xsplit og MSI Live Update

Når du tager i betragtning det store antal software-apps, der er tilgængelige for Windows-operativsystemet i dag, er det ikke overraskende, at nogle af dem kan forårsage problemer med visse versioner af Windows. Sådan er tilfældet med Xsplit og MSI Live Update, og Windows 10. Selvom dette måske er apps, som du rent faktisk bruger, er det værd at fjerne dem i et par dage for at se, om det løser problemet, hvis intet andet. Fjernelse af dem er ret let og kan gøres i et par trin.

Tryk først på Windows tast på tastaturet og skriv Skift eller fjern et program.

Åbn resultatet, så får du en liste over software, der aktuelt er installeret på dit system. På listen skal du finde begge dele Xsplit og MSI Live-opdatering. Vælg en af ​​dem, klik på Afinstaller og følg guiden, indtil softwaren afinstalleres.

Når du er færdig med det, genstart dit system og gør det samme med den anden software, hvis du har begge dele. Genstart din enhed igen når du er færdig med den anden, og du ikke skal stå over for Blue Screens of Death igen.

Metode 2: Kontroller din PSU, og udskift den om nødvendigt

Dette er en anden situation, hvor BSOD ikke har noget at gøre med grafikkortet eller dets drivere. Du har muligvis en svigtende PSU, som ikke leverer nok strøm til alle dine komponenter, og dit grafikkort fungerer muligvis ikke korrekt på grund af det, eller du har muligvis opgraderet dit system med nye komponenter, der kræver mere strøm, end din PSU kan levere. Uanset hvad der er tilfældet, skal du undersøge at få en ny PSU.

Den nemmeste måde at kontrollere dette på er at erstatte PSU'en med en anden, mere kraftfuld. Det ville være godt, hvis du kan låne en, så du ikke køber en ny direkte, bare for at se om fejlen fortsætter. Hvis det gør det, er PSU'en okay. Men hvis fejlen er forsvundet, betyder det, at din nuværende strømforsyning svigter og ikke leverer al sin strøm, eller at den bare ikke er kraftig nok til at give alle dine komponenter tilstrækkelig juice.

Hvis dette er tilfældet, er der et par ting at vide, når du køber en ny strømforsyning. Først og fremmest skal du ikke lade PSU'en være den komponent, du går billig på. Hvis en PSU dør på dig, trækker den muligvis andre komponenter som bundkortet eller grafikkortet med det, og du vil fortryde at købe en billig. For det andet skal du se, hvor meget strøm dit system har brug for. Der er et antal online regnemaskiner, der giver dig et nummer baseret på dine komponenter. Husk dog, at dette ikke er det nummer, du køber. De fleste strømforsyninger fungerer bedst og holder længst, når de bruges ved 60-80% af deres strøm, så hvis dit system f.eks. Har brug for en 700W strømforsyning, er det bedst at købe en 1000W. Og sidst, men ikke mindst, se på vurderingen af ​​den forsyning, du køber, jo højere rating, jo bedre er strømforsyningen.

Metode 3: Opdater / geninstaller dine grafikkortdrivere

I sidste ende, hvis du ikke har nogen af ​​ovennævnte software, og din hardware fungerer korrekt, vil du måske prøve forskellige grafikkortdrivere fra Nvidia. Du kan enten opdatere dem eller afinstallere dem fuldstændigt og downloade nye fra Nvidias websted.

Mulighed 1: Opdater dine drivere

For at opdatere dine drivere skal du åbne Enhedshåndtering. Det kan du gøre ved at trykke på Windows tast på tastaturet og skrive Enhedshåndtering, klik derefter på resultatet.

Når du er inde, udvid skærmdrivere og find din Nvidia grafikkort. Højreklik det, og vælg Opdater driversoftware fra rullemenuen. Følg guiden, der downloader og installerer de senest tilgængelige drivere. Genstart dit system, når du er færdig.

Mulighed 2: Fjern driverne fuldstændigt, og download nye fra Nvidias websted

Denne mulighed kræver, at du åbner Enhedshåndtering igen, som tidligere beskrevet, og find dit Nvidia-grafikkort. Kun denne gang, når du Højreklik det vælger du Afinstaller i stedet. Igen skal du følge guiden og afinstallere driverne. Genstart dit system, når du er færdig.

Når dit system er tændt igen, skal du gå til Nvidias websted og vælg det relevante produkt, operativsystem og sprog fra rullemenuerne, og klik derefter på Søg.

Når du har fundet driveren, Hent det og installere det ved hjælp af installationsguiden. Genstart dit system igen for at ændringerne skal træde i kraft. Når alt dette er gjort, skal du ikke stå over for nogen problemer.

Fejlmeddelelserne forbundet med Blue Screens of Death kan ofte ikke være relateret til den faktiske fejl, så som nævnt tidligere er det værd at tjekke et par ting, der kan virke ikke relaterede, da det kan løse dit problem som i dette specifikke tilfælde.

Du kan også tjekke vores generelle vejledning her der løser dette problem generelt

Mærker SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION system_service_exception windows 10