Sådan finder du MAC-adresse på Linux

Hvis du har brug for at finde MAC-adressenumre til enhver netværksgrænseflade, der er knyttet til din computer, gør Linux dette ganske let. Hver computernetværksgrænseflade modtager en unik MAC-adresse (Media Access Control), der forklarer, hvilken enhed den tilhører. Ingen MAC-adresser er ens. Brugere med flere netværksgrænseflader ender med mere end en adresse at se på.

Du skal arbejde på en kommandolinjegrænseflade for at finde MAC-adresseoplysninger, men du behøver ikke at være logget ind som root. Brugere af grafisk skrivebordsmiljø kan normalt holde Ctrl + Alt + T nede for at åbne en terminal. Ubuntu Unity-brugere kan søge efter ordterminalen på Dash. De, der bruger Xfce4, kan finde det i Whisker Menu i Systemværktøjer, og LXDE, KDE og GNOME Shell-brugere skal finde det i menuen samme sted. Du kan arbejde uanset hvilken prompt du får.

Metode 1: Find MAC-adressenumre med ip-link

Ved anmodningen skal du blot skrive ip-link og tryk enter. Du får en liste over MAC-adressetal, og du skal blot kigge efter det navn, som GNU / Linux giver til din netværksadapter. For eksempel kan du se wls1 :, hvilket sandsynligvis indikerer en Wi-Fi-forbindelse, som du arbejder med. En henvisning til link / ether vil pege på din Ethernet-forbindelse. Du vil muligvis se mere end en af ​​disse referencer, hvis du er på en mere moderne moderne stationær computer eller en bærbar computer, som du personligt har opgraderet.

Du finder også link / loopback mere end sandsynligt, som vil bestå af alle nuller. Dette peger bare tilbage på din egen vært. Af sikkerhedsmæssige årsager blev vores skærmbilleder taget i en virtuel maskine, så vi havde kun denne adapter. Du vil ikke dele din MAC-adresse med folk!

Der er dog virkelig ikke noget at gøre. Denne ene kommando er nok til at finde svaret på dit spørgsmål uden yderligere at spille rundt.

Metode 2: Find MAC-adresse med ifconfig-kommandoen

Som med næsten alt på Linux-kommandolinjen er der mere end en måde at finde MAC-adressedata på. Skriv ved anmodningen ifconfig -a | grep HWaddr og tryk derefter på Enter. Hvis denne kommando er lang, og du gerne vil kopiere den fra denne artikel, skal du huske at du skal indsætte fra menuen Rediger i dit terminalvindue. Du vil måske i stedet holde Shift + Ctrl + V nede, men den normale Ctrl + V-tastaturgenvej fungerer ikke.

Igen behøver du ikke være rod for at køre denne kommando. Så snart du har kørt det, modtager du MAC-hardwareadressen for hver netværksenhed, der er knyttet til systemet. Du har muligvis kun få på en bærbar computer, mens tilsluttede routere i sidste ende kunne liste snesevis af forskellige forbindelser, hvis de sender pakker mange forskellige steder.

Der er intet andet at gøre; du kan finde MAC-adressedata med en enkelt kommando. Hvis du ikke ser noget returneret, er du sandsynligvis ikke forbundet til et netværk. Du skal kontrollere, om du ikke har deaktiveret netværk, mister en Wi-Fi-forbindelse ved at flytte rundt eller frakoble et Ethernet-kabel. Du vil sandsynligvis også sørge for, at du ikke kørte kommandoen på en ikke-tilsluttet virtuel maskine uden et netværk, som vi gjorde med henblik på demonstration.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found