Fix: Piletasterne fungerer ikke

Tastaturet er den eneste, mest nyttige perifere enhed på en computer. Før den grafiske brugergrænseflade blev tastaturer brugt til alt. Piletasterne og andre markørbevægelsestaster blev brugt til at flytte markøren til indsættelsespunktet i DOS, i modsætning til den forenklede måde at bruge en mus i GUI på. Piletasterne bevarer deres betydning og bruges nu i pc-spil til at flytte tegn og i de fleste programmer til at flytte markøren blandt andet. Normalt forventer du ikke, at op og ned-tasten arbejder sammen; eller venstre og højre nøgle til at arbejde sammen, da de kommer i konflikt. Men især i pc-spil forventes venstre og op-tasten, ned og højre eller en sådan variation at flytte tegnet diagonalt.

For bærbare computere har der været et problem med piletasterne, hvor op-tasten ikke kan bruges sammen med venstre tast. Dette betyder, at karakteren ikke kan bevæge sig i fremad og venstre retning samtidigt eller springe op, mens den bevæger sig mod venstre afhængigt af spillet. Dette bliver et problem især for bilspil og actionspil. Problemet opstår dog kun, når kombinationen af ​​de to taster bruges. Ellers fungerer det som forventet at trykke på en enkelt tast. Problemet har været oplevet i blandt andet Dell Inspiron 5559, Dell N4050 og Dell E6400. Denne artikel forklarer, hvorfor dette problem opstår, og hvordan det kan løses.

Hvorfor Up Key + Left Key kan ikke kombineres i Dell bærbare computere

Dette problem ser ud til at forekomme på bærbare tastaturer. Brug af et eksternt tastatur fungerer fint, men det vil bare tilføje til den masse, du bærer rundt. Dette skyldes, at de faste bærbare tastaturer styres af BIOS (grundlæggende input, output-system). Tastaturetastetryk modtages og placeres i den 15 tegn store buffer, der opretholdes af BIOS. Hvis BIOS ikke afkoder disse tastetryk korrekt, fungerer dit tastatur ikke korrekt. Det er sandsynligt, at de pågældende piletaster forårsager en konflikt ved afkodning, hvorfor "op + venstre" streg annulleres. For at løse dette skal vi opdatere BIOS. Nedenfor er hvordan du kan opdatere din Dell BIOS.

Opdater din BIOS-firmware

Computerproducenter fremstiller i dag BIOS-chips ved hjælp af flash-hukommelse. Dette betyder, at de let kan opdatere firmwaren for at rette fejl eller tilføje ny support. Computerproducenter leverer den opdaterede BIOS-firmware i deres online downloadcenter. Vi skal bruge et omfattende eksempel på Dell BIOS-opdateringen, da dette problem hovedsagelig forekommer på Dell-bærbare computere. Sådan opdateres din BIOS:

 1. Gå til producentens supportwebsted. For Dell-brugere skal du gå til deres hjemmeside her
 2. Klik på support, gå til 'drivere og downloads'

 1. Hvis du besøger webstedet for første gang, får du et skærmbillede til at indtaste dit servicekode. Ellers viser dine browsercookies de seneste produkter, du har gennemset. Der er tre måder at få dine chauffører på. Den ene er at bruge servicekoden, den anden er at automatisk registrere dit system, og den anden er at manuelt søge efter dine drivere. Vi skal bruge den hurtigste; ved hjælp af et servicemærke.
 2. Kontroller bunden af ​​din bærbare computer eller i batterirummet. Du skal få et klistermærke mærket "servicekode (S / N)." Indtast den alfanumeriske kode med 7 tegn på Dell-websidesupportsiden, og klik på Send.
 3. Dell indlæser produktet relateret til servicemærket. Fra denne side kan du vælge at registrere opdateringer automatisk eller selv finde dine drivere. Klik på fanen "Find det selv".
 4. Hvis du ikke kan se din BIOS-firmware, skal du klikke på "Gennemse alle drivere til Inspiron [din bærbare version]." Klik på BIOS-sektionen for at udvide den og downloade den nyeste BIOS-firmware.
 5. Luk alle andre programmer, der kører (anbefales), og gå derefter til den fil, du downloader, og kør den. Du skal være meget omhyggelig herfra, fordi enhver fejl kan tegne dit bundkort, hvis der ikke er nogen gendannelsesmekanisme tilgængelig.
 6. Den første prompt, du får, er at blinke din BIOS-chip. Klik på ok for at fortsætte med at rydde chippen.
 7. Du får muligvis en anden sikkerhedsadvarsel, der kræver batteriet (mindst 10% opladet) og lysnetadapteren tilsluttet, inden den blinker. Dette sørger for, at den blinkende funktion ikke afbrydes af et strømtab. Klik på OK for at fortsætte, når du er sikker på, at batteriet og lysnetadapteren er tilsluttet.
 8. Hvis du har succes, får du en besked om at udskifte den blinkede BIOS. Klik på OK.
 9. Computeren genstarter derefter med BIOS-opdateringen. FORSTØR IKKE COMPUTEREN I DENNE TID og afskær bestemt ikke strømmen. Hvis du gør det, er det sandsynligt, at du vil dræbe computeren helt. Når computeren er indlæst i Windows, starter nogle af BIOS-opdateringerne automatisk igen, men vil derefter fortælle dig, at du allerede har den nyeste version, så klik bare på Annuller / Afslut.

Bemærk, at grænsefladen til din BIOS-opdatering kan være anderledes. Følg blot vejledningen på skærmen for at installere den. Se vores guide her for mere information og andre metoder til opdatering af Dell BIOS-firmware.

For HP-brugere kan du finde oplysninger om forskellige måder at opdatere HP BIOS til desktops og laptops her.

For Lenovo-brugere kan du finde oplysninger om forskellige måder at opdatere LENOVO BIOS til desktops og laptops her.

For Gateway-brugere kan du finde oplysninger om forskellige måder at opdatere Gateway BIOS til desktops og laptops her.

Hvis du bruger et MSI-bundkort, kan du finde vores guide til, hvordan du opdaterer BIOS på det her.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found