Google Chromecast vs Android TV: Hvilken passer bedst til?

Konkurrence er det, der holder verden på tæerne, når nye teknologier fortsætter med at komme videre. Dette fører til introduktion af nye produkter på markedet hver dag. Da det bedste på markedet opnår adskillige kundestemmer, er der en iver for at overstråle det bedste produkt med andre kommende produkter. Dette er tilfældet for Android TV og Google Chromecast, som er i en hård konkurrence om at bevise, hvilken der generelt er den bedste.

Efter en grundig analyse og omfattende undersøgelse af de to var vi i stand til at komme med en detaljeret sammenligning mellem disse to streaming-enheder. Sørg derfor for at tage en tur på denne side, så finder du ud af, hvilken af ​​disse to enheder der skiller sig ud. Både Google Chromecast og Android TV spiller en afgørende rolle i smart TV-oplevelsen, og du skal derfor bruge en af ​​dem til at tage med hjem.

Hvad er Google Chromecast?

Dette er en af ​​de fineste streaming-enheder fra Google. Det er designet til at give dig mulighed for at se film, lytte til videoer, spille spil og bruge forskellige apps fra internettet på dit tv. Med din mobiltelefon eller bærbare computer kan du streame videoindholdet på tv'et ved hjælp af mobiltelefoner såvel som webapps som f.eks. Chromecast-appen.

Denne streaming-enhed er tilsluttet HDMI-porten på dit tv og derefter med hjælp fra Google Home-appen kan du oprette forbindelse til internettet. Når det er korrekt indstillet, kan du nu finde det indhold, du vil se, afspille eller lytte til på din mobilenhed eller Chrome-browser og derefter kaste det til dit tv ved hjælp af Google Chromecast.

Hvad er Android TV?

Dette er en anden utrolig digital medieafspiller udviklet af Google. Den blev udviklet et år efter udgivelsen af ​​Google Chromecast og tager verden med storm med sine fantastiske funktioner og enorme popularitet. Det er kendt at have alle funktionerne i Google Chromecast og meget mere som muligheden for at bruge Google Assistant, køre mange apps og spille spil blandt andre.

Derfor er der meget at lægge på bordet her, mens man beslutter, hvilken af ​​disse to enheder der giver meget mening for dig. Desuden giver Android TV dig fuld kontrol over dit tv via din mobile enhed ved enten at afspille, se eller streame video- og lydindhold. Android TV styrer også nogle smarte tv'er fra producenter som Sony, Asus og Hisense for blot at nævne et par stykker.

Google Chromecast vs Android TV: Brugergrænseflade

Den mest fængslende ting fra enhver enhed er evnen til at have en utrolig brugergrænseflade. En enkel og intuitiv brugergrænseflade giver dig mulighed for nemt at navigere gennem enheden. Derfor er brugergrænsefladen til en enhed en af ​​de vigtigste overvejelser, der skal bringes på plads, mens du vælger den bedste streaming-enhed, du kan nøjes med.

Så hvis du er så meget interesseret i interaktionen med streaming-enheden, er Google Chromecast muligvis ikke det rigtige valg for dig. Dette skyldes, at denne enhed ikke har en brugergrænseflade. Alt det gør er at replikere indholdet fra din telefon, tablet eller computer. Du får derfor den nøjagtige brugergrænseflade som din mobile enheder.

På den anden side har Android TV den fineste menneskelige interaktionsfunktion, der tilbyder en brugervenlig grænseflade. Ved hjælp af din telefons app eller fjernbetjening er du i god position til at tage kontrol over Android TV. Android TV giver dig også mulighed for at installere apps direkte på enheden i stedet for at installere apps på din telefon eller computer, hvilket muliggør korrekt funktion af Android TV. Denne streaming-enhed kan således udgøre Google Chromecast med hensyn til brugergrænsefladen.

Google Chromecast vs Android TV: Gaming

I denne nuværende æra er der en massiv fremkomst af spilentusiaster over hele verden, der spiser det meste af fritidsspil. Derfor, for at nyde spiloplevelsen, skal du have streaming-mediatjenester, der smukt giver dig denne spilfunktion.

Spil med Chromecast er ret besværligt, da du stadig skal bruge din mobiltelefon til kontrol. Dette mindsker det sjove ved spil, da du oplever et hyppigt forsinkelse mellem din mobiltelefon og dit tv. Derfor, i tilfælde af hurtige spil, vil Chromecast sandsynligvis blive gjort uegnet. Det er dog ikke svært at spille langsomt spil som Solitaire eller quizzer.

Desuden har Chromecast de fleste spil ikke den justerbare opløsning med tv-skærmen. Derfor fører dette til en dårlig spiloplevelse, da spillene bliver slørede at se på og med uklar synlighed. Det slår også logikken for at spille spil med din telefon, mens du ser på tv-skærmen. Dette skaber en akavet oplevelse.

I modsætning til Chromecast giver spil med Android TV dig mulighed for at nyde den førsteklasses spiloplevelse. Dette gør det derfor til den foretrukne enhed for spilentusiaster. De fleste Android TV-enheder kan parres med spilcontrollere, mens nogle af modellerne som Nvidia Shield leveres med spilcontrolleren i kassen, hvilket gør det lettere for dig at spille dine yndlingsspil.

Derudover er der et stort antal Android TV-understøttede spil tilgængelige i Google Play Butik. Dette involverer blandt andet Grand Theft Auto, Thimbleweed Park, NBA Jam, Pac-Man og Asphalt 8.

Google Chromecast vs Android TV: Tilgængelighed af apps

Et andet godt motiv at tænke på, når du køber streaming-enheder, er tilgængeligheden af ​​apps. Der er et stort antal tilgængelige streamingtjenester, og det er derfor mere fordelagtigt at få adgang til de fleste af dem end bare de store. Derfor skal vi finde ud af, hvilken af ​​disse to streaming-enheder, der tilbyder den højeste tilgængelighed af nyttige apps.

For Chromecast er der et stort antal understøttede apps tilgængelige med Netflix, Hulu, YouTube og Spotify som de populære. Du bliver nødt til at have disse apps blandt andre streaming-apps i din telefon, så du muligvis kan kaste indholdet på din tv-skærm. Chromecast er derfor afhængig af din telefon som kilde til transmission af indhold på dit tv.

Tværtimod er Android TV en stand-alone enhed, der let giver dig mulighed for at downloade og installere forskellige apps på Android TV. Det kræver ikke en tredjepart, at du kan afspille video- og musikindholdet på skærmen. Android TV har alle de højt profilerede visningsapps kun et klik væk. Disse apps inkluderer Netflix, Plex, Kodi, MX Player, AirScreen og meget mere.

Endnu mere har Android TV en ekstra fordel, som er understøttelsen af ​​Google Cast-indstillingen. Dette åbner enhver Android TV-enhed op til alle tilgængelige tjenester på Chromecast. Det har også support på bestemte enheder til Amazon Instant Video, hvilket er god nyhed for alle med et Amazon Prime-abonnement.

Google Chromecast vs Android TV: Ydeevne

Udførelsen af ​​enhver streaming-enhed på din skærm er også en af ​​de afgørende ting, du skal overveje. Kvaliteten af ​​forestillingen involverer hovedsageligt hastigheden og streamingoplevelsen. Billigere streaming-enheder har en pris, da de fleste af dem har tendens til at bremse betydeligt efter nogen tid. Derfor er det så vigtigt at overveje enhedens ydeevne at placere på plads.

Med Chromecast Ultra får du glæde af topfunktionaliteten. Alt hvad du skal gøre er bare at få din telefon, åbne appen og caste. Når det er gjort, begynder dit valgte indhold straks at streame. Dette tager bare lidt af din tid, hvilket giver dig en god hastighedsoplevelse.

Chromecast Ultra giver dig også den bedste visningskvalitet, da den er i stand til at understøtte 4K-videostreaming. De nyere modeller har også en ekstra funktion, som er muligheden for at have stærkere Wi-Fi-antenner. Dette giver dig mulighed for at streame hurtigere, hvilket øger din hastighed.

Android TV her er blevet kantet ud af Chromecast med hensyn til hastighedsydelse. Dette skyldes, at der er flere aktiviteter på platformen, der vides at forbruge meget tid. Dette indebærer, at apps indlæses efter opstart samt navigerer gennem brugergrænsefladen. Det vil også tage masser af tid med den lange proces med at navigere i tv-brugergrænsefladen versus hvad der er på din telefon.

Google Chromecast vs Android TV: Funktioner

Du skal også overveje, hvilke funktioner et produkt tilbyder, før du køber det. På grund af den hårde konkurrence blandt streaming-enhederne prøver hver af dem så hårdt for at overstrege den anden. Dette overvejer derfor antallet af understøttede funktioner fra streaming-enheden. I dette tilfælde har Android TV-boksen alle funktionerne i Chromecast og meget mere.

Android TV giver dig mulighed for let at køre et stort antal apps fra Play Butik. Du kan også spille spil komfortabelt og nyde muligheden for at bruge Google Assistant, hvilket gør det lettere at kommunikere. Desuden er Android TV en fuldt funktionel enhed, der har apps, der direkte forbinder til tv'et med behovet for at bruge din telefon eller computer. Dette er ikke tilfældet for Chromecast, der er afhængig af din telefon som kilde til indholdet.

Endnu mere har de nyeste versioner af Android TV-boksen flere funktioner i dem. De har højere processorkraft samt større tilslutningsmuligheder end Chromecast. For eksempel har den nyeste stream-gratis Android Smart TV-boks 2 USB-porte, HDMI-port, en optisk port, en Ethernet-port, en A / V-port samt indstillinger for Wi-Fi og Bluetooth. De fleste af dem kommer også med en avanceret fjernbetjening til tastaturet.

Google Chromecast vs Android TV: Omkostning

Prisen på en vare er også en af ​​de afgørende faktorer, når man vælger en streaming-enhed. Du bør vælge den enhed, hvis pris er inden for rækkevidde. Den bedste kvalitet af et bestemt produkt kommer dog med en pris. Derfor er du muligvis nødt til at grave dybere ned i din tegnebog for at få det bedste ud af de tilgængelige produkter.

For Google Chromecast er der to muligheder, der kan købes, det vil sige standard Chromecast, der koster ca. $ 35, og Chromecast Ultra, der koster ca. $ 70. Du kan også finde ud af, at nogle smarte tv'er har den indbyggede Chromecast-funktion, hvilket sparer dig budgettet for at erhverve en.

På den anden side er der flere muligheder for køb, der spænder fra billige til dyre. De billige typer inkluderer Xiaomi Mi Box, der koster ca. $ 50, MXQ Android Box koster ca. $ 35, og andre som DIY Raspberry Pi-løsningen. De ret dyre inkluderer Nvidia Shield, der varierer mellem $ 200 - $ 300 afhængigt af modellen. Derfor er prisen på Android TV væsentligt højere end på grund af Chromecast.

Google Chromecast vs Android TV: Konklusion

Nu hvor du har et klart overblik over ovenstående streaming-enheder, kan du nu nemt vælge den bedste pasform til dig. Android TV-boksen skitserer Google Chromecast på flere måder. Det afskriver imidlertid ikke Chromecast helt, især når du ikke ønsker at grave dybere ned i din tegnebog.

Derfor, med en fantastisk brugergrænseflade, et utroligt antal funktioner, tilgængelighed af apps, bedste spil og fineste overordnede funktionalitet blandt andre, skiller Android TV sig ud til at være den bedste, derfor det bedste valg for dig her.