Sådan kontrolleres, om din iPhone er låst af en operatør?

Hvis du køber en brugt iPhone eller en mobil iPad, skal du først kontrollere, om den er låst til et specifikt transportnetværk. Hvis du ikke kontrollerer status for din fremtidige iPhone, kan du nemt købe en låst enhed. Og hvis du ikke ved, hvorfor det er så vigtigt, er forklaringen her. Hvis du ender med at købe en låst iPhone, skal du betale for en ordentlig oplåsningstjeneste for at låse den op og gøre den funktionel til dit operatørnetværk. Og derudover kan ikke alle iPhones låses op. Hvis du på den anden side får en ulåst iPhone, kan du bruge den til enhver operatør over hele verden. Så hvad ville du vælge?

Generelt er ulåste iPhones og iPads dyrere end låste. Og når jeg siger "dyrere", mener jeg meget dyrere. Du kan dog ikke fortælle, om en iPhone er låst eller ej, bare ved at se på den udefra. Apple tillader ikke mobiloperatører at sætte logoer og brandings på nogen iDevice. Så udover det bidte æble på bagsiden finder du ikke nogen etiket, der viser enhedens netværksstatus.

Hvis du kan lide at lære at kontrollere, om din iPhone er låst til et transportnetværk eller ikke, og du vil spare tid og penge, er du på rette spor. I de næste sektioner af denne artikel vil jeg vise dig den nemmeste måde at kontrollere, om din iDevice er låst til en transportør eller ej.

Hvad bærer låst iPhone betyder?

Transportørlåste iPhones har en speciel softwarekode, der forhindrer enheden i at oprette forbindelse til ethvert operatørnetværk, der adskiller sig fra originalen. Hovedårsagen til, at denne låsesoftware findes, er at sikre, at du bruger din iDevice med et specifikt mobilfirma. Det gode ved bærelåse er, at de er aftagelige. Du skal bare indtaste en bestemt kode for at låse din iPhone op. Men at komme til det punkt, hvor du indtaster koden til din iPhone, er ikke den nemmeste opgave.

Med andre ord er transportørlåse kontraktlåse, som din mobiloperatør opretter. De tilbyder mobile enheder med rabat, men hvis du får en af ​​disse telefoner, accepterer du specifikke brugsvilkår. Normalt forpligter kontrakterne dig til at bruge transporttjenesten i et eller to år. Men hvis du bryder kontrakten, opkræver mobilfirmaet et gebyr for tidlig opsigelse for at kompensere for denne rabat.

Nogle gange, selvom du køber en fuld pris til din iPhone, kan den stadig være låst til en operatør. Kun eksplicit præsenterede “neverlocked” iPhones er 100% ulåst for enhver operatør.

Hvorfor skal du kende iPhone-bærerstatus, før du køber den?

Det er afgørende at kende bærerstatus for en iPhone, før den bliver din. Hvis du udfører en oplåsningsmetode på en hvilken som helst iPhone, kan du bruge den på ethvert transportnetværk i verden. Du skal bare fjerne det aktuelle SIM-kort og indsætte det nye, så er du klar til at gå. Derfor skal du kende iPhone-transportørstatus, før du køber den.

Så lad os starte med den første metode til kontrol af din iPhone-transportørstatus.

Brug SIM-kort til at kontrollere din iPhone-bærerstatus

For mange brugere bruger den enkleste og sikreste metode til at kontrollere, om din iPhone er låst, ved hjælp af et SIM-kort. For at udføre denne test behøver du ingen tidligere viden. Det eneste, du har brug for, er et SIM-kort fra en anden operatør end en, som du købte din iPhone. Så du bliver sandsynligvis nødt til at låne et SIM-kort fra dine familiemedlemmer eller venner. Når du får SIM-kortet, kan du udføre følgende trin.

 1. Slukdin iPhone holder tænd / sluk-knappen nede.
 2. Fjernedit nuværende SIM-kort fra iPhone. Du skal bruge ejektorværktøjet, der findes i din iPhone-detailboks.
 3. Indsætdet andet SIM-kort kort fra en anden operatør end din.
 4. Tænd for iPhone.
 5. Kontrollerehvis din iPhone fungerer med det nye SIM-kort. (Kan du se transportørens navn i øverste venstre hjørne?)
 6. Forsøge at ringe med det nye SIM-kort for at bekræfte, om det fungerer.
 7. Hvis du har foretaget telefonopkaldet, ditiPhone er låst op.
 8. Hvis det ikke lykkedes dig at foretage telefonopkaldet, din iPhone er låst.

Kontroller, om din iPhone er låst med IMEI-nummeret

Hvis du af en eller anden grund ikke kan udføre den tidligere metode til kontrol af din iPhone-bærerstatus, kan du bruge IMEI-nummeret. Det er et unikt identifikationsnummer på din iDevice. IMEI-nummeret giver alle oplysninger om din iPhone som model, lagringskapacitet, farve og status for bærerlås.

Find dit iPhone IMEI-nummer

Her er forskellige måder at finde dit iPhone IMEI-nummer på.

 1. Drej din enhed, og se på teksten bag på iPhone. Du kan finde dette nummer efter teksten "IMEI:".

 2. Gå til Indstillinger og tryk på Generelt. Vælg sektionen Om, og udover de andre oplysninger vil du se IMEI-nummeret.

 3. Slut din iPhone til iTunes på din computer.
 • Hvis du har en iPhone, skal du klikke på telefonnummeret, og IMEI-nummeret vises også.
 • Hvis du har en iPad, skal du klikke på serienummeret og se IMEI.
 1. Kontroller enhedens originale detailboks. Der skal være en bestemt stregkode med dit IMEI-nummer.
 2. Tjek din SIM-kortbakke. Nogle iDevices har deres IMEI-nummer også trykt der.

Tjek dit iPhone IMEI-nummer

Når du har fundet IMEI-nummeret på din enhed, kan du gå til en hvilken som helst CTIA-akkrediteret IMEI-checker for at få oplysninger om din operatørlåsestatus. Disse tjenester søger gennem Apples GSX-database for at indsamle information om din iPhone. Nogle af dem som Swappa foretager endda en hvidliste og GSMA-sortlistekontrol for at opdage eventuelle problemer med operatøraktivering. Her er de vigtigste ting, du bør vide, før du bruger en online IMEI-checker.

 • De fleste af de pålidelige iPhone IMEI-brikker kommer ikke gratis. For at kunne levere en ordentlig iPhone IMEI-kontrol skal enhver tjeneste have adgang til Apples GSX-database. Imidlertid er det kun få virksomheder, der har adgang til disse databaser. Derudover betaler de for denne service. Så chancerne for, at nogle websteder vil tilbyde denne service gratis, er næsten null.
 • Kun GSX-databaser har autentiske og opdaterede oplysninger om din iPhone-status. Så sørg for, at den service, du bruger, har adgang til disse GSX-databaser. Ellers kan du få unøjagtige oplysninger.
 • Husk, at IMEI-kontrolmetoden ikke låser din iPhone op. Det giver dog information om bærerstatus på din enhed. Så du ved, hvad du skal gøre fra det tidspunkt.
 • Sørg for, at du vælger IMEI-checker med en "Next Tether Policy:" -værdi på deres rapporter. Denne værdi beviser, at tjenesten har GSX-adgang.

Tidligere leverede nogle IMEI-brikker gratis GSX IMEI Check-rapporter. På grund af en betydelig lækage af GSX-konti er procedurerne dog meget strengere nu. Så hvis du finder et sted, der tilbyder en gratis IMEI-tjek, bruger det sandsynligvis en forældet privat database, som muligvis ikke er nøjagtig til din iPhone.

Brug din operatørs IMEI-kontrol

De fleste af nutidens mobiludbydere tilbyder gratis IMEI-tjek til deres forbrugere. For eksempel har AT&T deres egen IMEI-checker samt T-Mobile. Brug af mobiludbydere til at kontrollere din iPhone IMEI giver det højeste sikkerhedsniveau for din transaktion. Derudover har disse brikker meget pålidelige tjenester.

Når du har sat dit IMEI-nummer til tjenesten, viser det alle oplysninger til din iPhone. Hvis du får nogle forkerte data, skal du skrive dit IMEI igen og kontrollere resultaterne.

Kontroller, om din iPhone er sortlistet

Før du besøger et mobiloperatør og foretager et køb, skal du kontrollere, om din iPhone er sortlistet. GSM Blacklist er et sted, hvor mobiludbydere gemmer IMEI-numrene på alle rapporterede stjålne og mistede enheder.

En iPhone kan også blive sortlistet, hvis brugeren ikke betaler for kontrakten, eller hvis telefonen blev erhvervet gennem svig. Mobiloperatører vedligeholder GSM Blacklist inklusive globale og nationale databaser for at give information om mistede og stjålne enheder.

GSM Blacklist giver brugerne mulighed for at kontrollere enhver enheds status med de relevante værktøjer. Brug af denne gratis onlinetjeneste forhindrer dig i at købe en stjålet iPhone.

Værktøjer til kontrol af sortlistede enheder

CTIA-akkrediterede IMEI-brikker

Dette er de samme IMEI-brikker, der kan give dig transportlåsoplysninger om din iPhone. Den bedste praksis, hvis du køber en brugt iPhone, er at kontrollere IMEI, før du foretager købet. Bed ejeren om enhedens IMEI-nummer og tjek det med det samme.

Mobiludbydere

Hvis du af en eller anden grund ikke kan bruge IMEI-brikker online, eller hvis du får blandede resultater, skal du ringe til enhver mobiludbyder. De skal give dig oplysninger om din iPhone er sortlistet eller ej.

Hvad skal du gøre, hvis din iPhone er sortlistet

Hvis du ender med en sortlistet iPhone i lommen, er chancerne for at låse den op ret lave. Kun mobiloperatører kan vende en sortlistet iPhone. Så hvis du vil låse din op, skal du først kende den originale operatør af din iDevice. Hvis du kender mobiludbyderen, der er knyttet til din iPhone, skal du ringe til dem og spørge om IMEI-status.

Hvis din iPhone er låst til et operatørnetværk, men ikke er GSM-sortlistet, er der et par måder, hvordan du låser den op. Det er dog den første ting, du skal prøve at kontakte iPhones nuværende mobiludbyder. Mest sandsynligt vil de få jobbet gjort for dig.

Sådan låser du din iPhone op via bærere

I USA forpligter FCC luftfartsselskaber til at låse op enheder efter kundens anmodning. De skal også give nogle oplåsningsbetingelser, der er anført nedenfor.

 • Send på deres websteder klare og tilgængelige oplysninger til låsning af låste enheder.
 • Lås op for telefoner til brugere, der afsluttede deres kontrakter inden for det anmodede tidspunkt.
 • Lås forudbetalte telefoner op inden for et år efter den første aktivering.
 • Informer brugere, når deres enheder er kvalificerede, eller lås dem op automatisk.
 • Start oplåsningsprocessen inden for to arbejdsdage efter en kvalificeret
 • Tillad oversøisk militærpersonale at låse deres telefoner op, selvom de ikke har gennemført deres kontrakter.

Hvis du opfylder disse krav, kan du ringe til din mobiloperatør eller besøge deres websted og starte proceduren for at låse din iPhone op.

Hvad vores læsere siger

Hvis du ikke har formået at finde din iPhone-låsestatusstatus med nogen af ​​de tidligere metoder, er det her, hvad vores læsere delte med os fra deres oplevelse.

De kontaktede Apple gennem en hurtig chat eller et telefonopkald, og da de forklarede deres situation, bad Apple dem om serienummeret på iPhone (ikke IMEI). Når du har angivet din iPhones serienummer, kan Apple fortælle dig bærerstatus for din enhed. Og hvis du ikke ved, hvor du kan finde serienummeret, skal du bare gå til Indstillinger, trykke på Generelt og vælge Om-sektionen. Hvis du har den originale æske på din iPhone, kan du også finde den på den.

Pak ind

At kende en enhedsoperatørs status er afgørende, før du køber den. Husk alt dette, når du køber en brugt enhed fra eBay, Craiglist eller fra en lokal forhandler. Hvis forhandleren nægter at give dig IMEI-nummeret, er det bedste, du kan gøre, at komme videre. Sørg altid for at kontrollere IMEI-nummeret, før du køber enheden.

Del gerne denne artikel med alle, for hvem du synes det kan være nyttigt. Fortæl os også, om du kender andre metoder til at kontrollere bærernetværksstatus for iPhones.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found