Fix: chkdsk opstod en uspecificeret fejl

At opdele din harddisk i mindre volumener er en opmuntret praksis, hvis du aktivt brugte din harddisk til at gemme og sikkerhedskopiere data. På denne måde kan du gemme værdifulde stykker information, hvis et drev går ned. Dette skyldes det faktum, at de partitionerede diskenheder fungerer som et uafhængigt lager.

Flere ting kan forårsage nedbrud på en partition. Den forkerte nedlukningsprocedure, især når du skriver eller læser fra partitionen, udsætter den for knusninger. Korrupte eller inficerede opstartsoplysninger kan også medføre, at dit drev går ned. Den første ting du vil bemærke ved en knust partition er, at den ikke åbner, eller det tager smertefuld lang tid at åbne den. Du får muligvis også fejl som 'Diskstrukturen er beskadiget og ulæselig'.

Den første rimelige ting at gøre, når en partition ikke åbnes, er at køre en chkdsk i kommandoprompt med / f-udvidelsen (chkdsk / f) for at scanne og rette fejl. Chkdsk returnerer dog en anden fejl med angivelse af "Der opstod en uspecificeret fejl" med fejlkode (726173642e637878 25f) eller (75736e6a726e6c2e 4f6) eller noget i den rækkefølge afhængigt af din harddisk. De noget tilfældige fejlkoder indikerer, at din partition ikke kunne initialiseres, og at din harddisk muligvis svigtede.

Hvis chkdsk mislykkes med en sådan fejl, er det bedste at bruge et datagendannelsesværktøj til at gendanne dine data og formatere partitionen og se om den nulstilles. Du skal muligvis installere en ny harddisk for at undgå fremtidige problemer, hvis din harddisk faktisk er ved at dø. Hvis du bruger en ekstern harddisk, kan du først kontrollere forbindelseskablet eller SATA-kablet til din interne harddisk.

Brug MiniTool Power Data Recovery-software til at gendanne dine data og formatere din partition

Til denne procedure skal du bruge en anden lagerplads, der svarer til lagerpladsen på din partition; eller i det mindste lig med de data, du har gemt i den partition.

  1. Download MiniTool Power Data Recovery herfra
  2. Installer og start MiniTool Power Data Recovery-værktøjet
  3. I hovedvinduet skal du vælge et passende funktionsmodul: i dette tilfælde skal du vælge 'Beskadiget partitionsgendannelse'
  4. Vælg den målenhed, hvor datatab ser ud til at scanne den
  5. Klik på Åbn: Dette hjælper med hurtigt at scanne og åbne den valgte enhed. Sammenlignet med “Fuld scanning” sparer det meget tid, men finder muligvis ikke dine nødvendige filer, eller gendannede filer kan ikke åbnes korrekt. Først og fremmest kan du prøve at bruge denne funktion for at se, om de ønskede filer er fundet og korrekte. Hvis ikke, gå tilbage til denne grænseflade og vælg "Fuld scanning" for at foretage en dyb scanning.
  6. Efter en vellykket scanning vises alle de fundne filer. Når filer er fundet, skal du kontrollere og gemme dem på en bestemt placering ved at klikke på knappen "Gem", der er i nederste højre hjørne: Vælg din fejlfri placering, og klik på 'OK' og vent på, at gendannelsen er afsluttet.
  7. Når dataene er gendannet, kan du prøve at formatere dit drev. For at formatere din partition skal du trykke på Windows-tasten + R for at åbne kørslen, skrive DISKMGMT.MSC og trykke på enter for at åbne værktøjet til diskadministration.
  8. Højreklik på din partition, og vælg "Format", hvis den returnerer en fejl, prøv "Slet lydstyrke" og bekræft, at du vil slette det drev.
  9. Når du har slettet lydstyrken, skal du højreklikke på den og vælge "Ny enkel lydstyrke."
  10. Klik på 'Næste' tre gange, og vælg "Formatér lydstyrken med de følgende indstillinger" på den sidste side. " Normalt bruger Windows-harddiske NTFS. Klik på næste og afslut formateringen. Dit drev skal vises på Windows / File Explorer.

Hvis problemet fortsætter eller dukker op igen, anbefaler vi, at du udskifter din døende harddisk før, hvis det giver mere alvorlige problemer.