Hvad er: USB Selective Suspend i Windows

USB selektiv suspension er en Windows-specifik funktion, der giver brugerne mulighed for at indstille deres tilsluttede USB-enheder til en meget lav tilstand, når de ikke er i brug. Selvom denne funktion bestemt er effektiv til at forlænge batteriets levetid på din bærbare eller bærbare computer, kan det også forårsage uventede problemer med bestemte enheder, der er tilsluttet din pc via USB.

USB Selective Suspend er som standard aktiveret i Windows XP, Windows Vista, Windows 8 og Windows 10.

Uventede konsekvenser

Hvis visse omstændigheder er opfyldt, kan du finde ud af, at USB selektiv suspensionvil have en negativ effekt på nogle af dine USB-tilsluttede enheder. Dette er mere almindeligt på Windows 7 og Windows 8 end på Windows 10. Her er nogle af de mest kendte symptomer, som det lykkedes os at identificere:

 • Licensfejlmeddelelse, når du starter et USB-eLicenser-beskyttet program.
 • I nogle tilfælde tændes en USB-port, der var selektivt suspenderet, ikke igen, når det er nødvendigt.
 • Fejlmeddelelser, når du arbejder med forskellige lydproduktionspakker, når USB-porten er suspenderet.
 • Når flere enheder er tilsluttet den samme USB-hub, bliver de muligvis ustabile, når en af ​​dem modtager en wake-anmodning.
 • Bugcode_USB_Driver blå skærmfejl, der opstår med visse USB-tilsluttede enheder, når de er tvunget suspenderet.

USB Selective Suspend Forklaret

Mekanismen ligner når du sætter hele dit system i dvale, kun det er en mere lokaliseret proces. I stedet for helt at tænde eller lukke en USB-port, giver den selektive suspenderingstilstand OS mulighed for at sætte en USB-port i en lav strømtilstand (suspenderet tilstand). Men husk at Windows ikke suspenderer en USB-port, når den er tændt. For at dette kan ske, skal det modtage en inaktiv anmodning fra USB-enhedsdriveren.

Bemærk: Du skal ikke bekymre dig om, at denne funktion suspenderer dit tastatur og din mus. De fleste (hvis ikke alle) computere inkluderer en BIOS-indstilling, der filtrerer enhver kritisk USB-tilsluttet enhed.

Nogle USB-enheder såsom printere, scannere, webkameraer og fingeraftryksscannere kræver kun strøm med mellemrum. For disse enheder er selektiv suspension specielt nyttigt, da det sparer batteristrøm og reducerer det samlede strømforbrug. Funktionen giver OS mulighed for at suspendere en bestemt port individuelt uden at påvirke levering af strøm til resten af ​​USB-porte.

Hver USB-tilsluttet enhed, der ikke er suspenderet, vil tvinge systemet til at aktivere en dataoverførselsprotokol i systemets fysiske hukommelse. Dette vil øge strømforbruget betydeligt, da direkte hukommelsesadgangsoverførsler forhindrer CPU'en i at gå i en lavt strømtilstand.

Hvornår skal USB-selektiv suspendering deaktiveres

Det selektiv suspension tilstand er ikke ligefrem nødvendigt på en stationær maskine, der er tilsluttet strøm. Som det viser sig, sparer den selektive suspensionsfunktion ikke så meget strøm på et skrivebord sammenlignet med en bærbar / bærbar computer. Dette er grunden til, at Microsoft inkluderede en måde at deaktivere USB selektiv suspension mode.

Som en tommelfingerregel skal du kun deaktivere USB-selektiv suspension, hvis du finder ud af, at nogle af dine perifere enheder opfører sig. Hvis du regelmæssigt ser USB-enhed genkendes ikke fejlmeddelelse, kan du sandsynligvis bebrejde USB selektiv suspension funktion.

Men hvis du bruger en bærbar computer / notesbog, og du ikke har problemer med dine USB-porte, skal du ikke deaktivere den USB selektiv suspension hvis du vil få det bedste ud af din batterilevetid.

Sådan deaktiveres USB Selective Suspend

Hvis du finder ud af, at dine USB-enheder påvirkes af den USB-selektive suspensionsfunktion, er det en god ide at slå den fra. Her er en trinvis vejledning til deaktivering USB selektiv suspension:

Bemærk:Den følgende vejledning fungerer på enhver Windows-version, der understøtter selektiv suspension (Windows XP og bagerste versioner).

 1. Trykke Windows-tast + Rfor at åbne et Run-vindue og skrive “powercfg.cpl ”.Trykke Gå ind at åbne Strømstyring.

 2. I Strømstyring, se hvilken plan der er valgt, og klik på Skift planindstillinger forbundet med det.

 3. I Rediger planindstillinger klik på Skift avanceret effekt indstillinger.

 4. I Avancerede indstillinger, sørg for at den aktive plan er valgt, og rul ned til USB-indstillinger. Udvid USB selektiv suspendering og indstil rullemenuerne ud for På batteri og Tilslutteti til handicappet.

  Bemærk: Hvis du kun vil deaktivere USB selektiv suspension mens computeren er tilsluttet, skal du lade På batteri mulighed Aktiveret.

 5. Hit ansøge for at gemme dine ændringer.

Når du har gennemført disse trin, slukker dit operativsystem ikke længere USB-enheder, der er tilsluttet din computer automatisk. Dette løser ethvert problem, der muligvis har noget at gøre med denne funktion.

Hvis deaktivering af USB-selektiv suspension ikke løser problemet, kan du omvendt konstruere trinene ovenfor for at genaktivere funktionen.