Hvad er forskellen mellem FLAC og WAV filformater?

Nogle brugere vil være forvirrede over FLAC vs WAV, når de vælger mellem dem. Da begge er tabsfri lydformater, og man kan overveje, hvad der er forskellen mellem disse to, og hvilken der er bedre end den anden. Nogle websteder giver downloadmuligheden for begge filer. I denne artikel lærer du om, hvad FLAC og WAV er, og hvad der er forskellen mellem disse to.

Gratis Lossless Audio Codec (FLAC)

FLAC er et af de populære lydløse formater uden tab. Dette lydformat svarer til MP3, men det komprimeres uden at miste kvaliteten af ​​den originale lyd. FLAC fungerer på samme måde som ZIP-format fungerer for filer. FLAC-lydformat kan dog afspilles med understøttende musikafspillere uden at komprimere lyden. FLAC er gratis at bruge og open source for alle at bruge koden til at ændre og omfordele.

Waveform Audio File Format (WAV)

WAV er det ukomprimerede rå lydformat, der er udviklet af IBM og Microsoft. WAV-lydfiler er de nøjagtige kopier af den originale kildelyd. Dette format understøttes bredt i mange musikafspillere på mange platforme. WAV kan indeholde et antal lydkodecs som en container, men det meste af tiden findes PCM-kodet lyd.

Forskel mellem FLAC og WAV

Den første ting, der er forskellig mellem disse to er, at FLAC er komprimeret format og WAV er et ukomprimeret originalt lydformat. FLAC som komprimeret format bruges mest til at sikre, at lydfilen optager mindre plads. Mens WAV vil tage meget mere plads i forhold til FLAC. Hvis du sammenligner den samme lydfil i begge formater, vil FLAC-filen være halvt så stor som WAV-filen.

I modsætning til de tabte lydfiler er WAV og FLAC begge det tabsfri lydformater. Selv FLAC-formatet er komprimeret, og størrelsen mindskes, lydkvaliteten går ikke tabt, da FLAC er et tabsfrit format. En bruger skal ikke være bekymret for at miste kvalitet, fordi FLAC er et komprimeret format.

Når det kommer til opbevaring, da vi talte om det, besætter FLAC halvdelen af ​​pladsen sammenlignet med WAV. Dette afhænger dog af brugerens situation, og hvordan de håndterer lydfilerne. WAV-filer tager længere tid at overføre, uploade og downloade, mens FLAC tager halvdelen af ​​tiden. Der er også en mulig chance for, at brugeren ikke kan lide at beholde WAV-filerne på begrænset skyopbevaring. Når det kommer til at afspille disse lydfiler, skal du huske, at WAV understøttes på flere enheder, og FLAC understøttes mindre uden tredjepartssoftwaren.

Brugere kan konvertere disse to formater frem og tilbage, så meget de vil, men de får stadig den samme nøjagtige lyd. Der er mange applikationer, der kan hjælpe med at konvertere FLAC til WAV og WAV til FLAC. Selvom det kun er for at spare plads, kan brugerne konvertere WAV-filen til FLAC og senere konvertere dem tilbage for at bruge den til WAV-understøttende musikafspillere.

Tags Audio FLAC WAV