FIX: SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (ntfs.sys)

ntfs.sys er en systemfil, også kendt som NT-filsystemdriver af Windows. Det findes i en række versioner af Windows og kan findes i Drivers-mappen i Windows. Som sådan bør den ikke ændres eller slettes, da dette kan forårsage alvorlig system ustabilitet.

Det SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (ntfs.sys) kan vises på grund af en række årsager, fordi ntfs.sys er ikke direkte forbundet med noget. De mest almindelige årsager til dette problem inkluderer dog specifik antivirus- og sikkerhedssoftware, korrupte eller forældede drivere eller dårlige eller forkert opsatte RAM-sticks.

Uanset hvilken af ​​disse der er årsagen til dit problem, er der en let løsning, så læs videre for at se, hvordan du kan løse dette problem.

Metode 1: Hvis du bruger Windows 10, skal du fjerne BitDefender og / eller Webroot

Antivirussoftware kan være årsagen til Windows-problemer flere gange, end du kan forestille dig. Specielt til Windows 10 kan software som BitDefender og Webroot forårsage alt fra små problemer til Blue Screens of Death. Hvis du står over for dette problem, og du finder ud af, at du bruger nogen af ​​dem, ville en løsning med meget stor chance for at arbejde være at afinstallere dem og vende tilbage til Microsofts Windows Defender, som er indbygget i Windows 10.

Du kan gøre dette let med Windows 'indbyggede værktøjer. Trykke Start på dit tastatur og skriv Skift eller fjern programmer. Klik på resultatet, og du skal se en liste over al den software, du aktuelt har installeret på dit system. Finde BitDefender eller Webroot, eller begge, afhængigt af hvilken du har installeret, og klik på Afinstaller knap. Følg guiden for at fjerne softwaren fra din computer. Når du er færdig, kan du genstart dit system for at sikre, at alle filer er slettet.

Når du har gjort dette, skal du trykke på Start igen og skriv Windows Defender. Åbn appen, og hvis den ikke er tændt (den slukkes, når du har et andet antivirusprogram installeret), skal du trykke på Tænde for. Dette gøres for at sikre, at din computer ikke efterlades ubeskyttet mod malware. Tæt vinduet, og du skal være god at gå uden flere BSOD'er.

Metode 2: Kontroller og opdater dine drivere

Korrupte eller forældede drivere er også årsagen til en række problemer, som denne. Hvad du skal gøre først, er at kontrollere, om en driver ikke fungerer korrekt, og derefter opdatere alle driverne.

Trin 1: Kontroller, om drivere ikke fungerer

For at gøre dette skal du åbne Enhedshåndtering, ved at trykke på Windows-nøgle på dit tastatur, ved at skrive Enhedshåndteringog vælge resultatet. Du får vist alle driverne på dit system. Udvid alle menuer en efter en, og se om der er en gul udråbstegn ved siden af ​​en af ​​driverne. Hvis der er, kan du Højreklik det, og vælg Ejendomme, for at se, hvad problemet er, og søg online om, hvordan du løser det. Løsningerne er forskellige for forskellige problemer og forskellige drivere. Imidlertid vil en universel løsning være at afinstallere en funktionsfejl driver ved højreklik det og vælge Afinstaller, og derefter åbning Windows opdatering fra Start menu, så den kan finde og installere den manglende driver.

Trin 2: Opdater alle drivere

Dette kan gøres igennem Windows opdatering, som du kan åbne ved at trykke på Windows-nøgle på dit tastatur, ved at skrive Windows opdatering og åbner resultatet. Klik på Søg efter opdateringer og lad Windows gøre sine ting. Hvis en driver ikke opdateres, eller hvis den mangler, finder den den og giver dig mulighed for at opdatere den. Gør det, og når Windows Update er færdig, genstart dit system for at sikre, at alt er afgjort. Dette kan løse BSOD, hvis det var et driverproblem, og du vil have et fuldt funktionelt system.

Metode 3: Tjek dit RAM

Funktionsfejl eller forkert opsætning af RAM kan føre til, at alt fra BSOD'er til systemer ikke kan starte op. Du skal først kontrollere hardwaren, se om alle sticks fungerer korrekt, og hvis alt er i orden, skal du kontrollere timinger og frekvenser, da visse bundkort og processorer, især fra AMD, kan være meget vanskelige med dette.

Hardwarekontrollen er meget let. Først og fremmest, sluk for computeren. Du kan også tage stikket ud af strømkilden som en sikkerhedsforanstaltning. Åbn låget, og find RAM-pindene. Hvad du skal gøre er fjerne alle sammen, og prøv at tænd computeren med hver pind en efter en. Hvis en af ​​dem er defekt, tændes dit system ikke, og du ved, at du skal udskifte det med et nyt.

Hvis alt er i orden med hardwaren, skal du kontrollere timingen og frekvensen af ​​RAM. Da du allerede har kigget på RAM'en, skal du kende producenten og modellen, og du kan gå til dens websted for at se standardindstillingerne og de anbefalede værdier. Du kan kontrollere, hvad disse værdier er på dit system med en software som f.eks Speccy eller CPU-Z. Hvis de ikke stemmer overens, og du ikke har ændret dem selv ved overclocking eller underclocking af RAM, skal du gå ind i BIOS og tage sig af det. Dette gøres, når du tænder for din computer, Før Windows starter ved at trykke på enten Esc, F2, F12, DEL eller Backspace, afhængigt af dit specifikke bundkort. Når du er inde i BIOS, kan du bruge piletaster og funktionstaster at navigere. Hver BIOS er forskellig, så du skal finde RAM-indstillingerne og juster dem til producentens anbefaling. Når du har gjort dette, gem ændringer og afslut. Dit system skal nu fungere korrekt.

Mens denne fejl kan give dig en masse hovedpine, er årsagen næsten altid en af ​​de ovennævnte. Følg vores guider for at løse dem, og dit system vil være tilbage til fuld funktionalitet på ingen tid.