Hvilken type bundkort er kompatibel med Intel Core i7 8700K og 7700K?

Hjem/Anmeldelser/Komponenter/ Hvilken type bundkort er kompatibel med Intel Core i7 8700K og 7700K?

Hvilken type bundkort er kompatibel med Intel Core i7 8700K og 7700K?

Af Bill Wilson 10. september 2019 4 minutter læst

Bundkort er en af ​​de mest vigtige komponenter i en computer, især en gaming. Som navnet antyder, er næsten alle komponenter på en computer relateret til bundkortet. Et kraftigt bundkort kan hjælpe dig med at opnå større behandlingsfrekvenser, give bedre køleløsninger og også vare meget længere. For at kontrollere kompatibiliteten af ​​dit bundkort til processorer skal du bekræfte stikket på det bundkort og processoren. Hvis de matcher, skal du sørge for, at de er kompatible med hinanden, da de nyeste Intels processorer bruger det samme stik, men ikke understøtter ældre bundkort. For eksempel er Intel Core i7-8700K ikke kompatibel med Z270-bundkortene, selvom begge bruger stikket LGA-1151.

Det er rigtigt, at både i7-7700K og i7-8700K deler det samme stik, men på grund af arkitektoniske forskelle kræver i7-8700K et bundkort i 300-serien, mens i7-7700K bruger et bundkort i 200-serien. I denne artikel dykker vi dybt ned i forskellige bundkort og beskriver essensen af ​​hver af dem.

Forskellige elementer på et bundkort

Et bundkort skal overvejes meget præcist i henhold til dine behov. Du ønsker ikke at billigt ud på dit bundkort, hvis du har brug for en stærk pc, og du bør heller ikke spilde penge på et stærkt bundkort, hvis alt hvad du skal gøre med din pc er at lytte til nogle sange eller se nogle film. Lad os tale om de forskellige funktioner og kvaliteter, der er forbundet med bundkort på forskellige måder.

Formfaktor for et bundkort

Bundkort kommer i forskellige formfaktorer, og du bør overveje et bundkort efter at have kontrolleret kompatibiliteten med din pc-sag. Hovedformfaktorer er E-ATX, ATX, Mini-ATX, Micro-ATX og Mini-ITX, angivet henholdsvis med hensyn til deres størrelse. Du bør overveje den største formfaktor, der understøttes af din pc-sag til både i7-7700K og i7-8700K, da det giver dig mange ekstra slots sammen med en effektiv køle-mekanisme. Hvis du vil opbygge et bærbart system, ville Mini-ITX være det perfekte valg, da det pakker alle de grundlæggende funktioner i et minimalistisk design.

Varianter af et bundkort

Der er mange varianter for hvert chipsæt, hvor nogle giver bedre funktioner, mens andre fokuserer på omkostningsreduktion. Da både processorer i7-7700K og i7-8700K er avancerede processorer, skal du omhyggeligt beslutte bundkortvarianten, sandsynligvis den, der giver en god køleløsning og æstetik. Som vi nævnte tidligere, skal en processor som i7-7700K også bruges med et bundkort i Z-serien, så hvis du overvejer at købe et af dem, skal du sørge for at få et bundkort i Z-serien

Hvilket chipsæt Should Overvejer du?

Der er mange chipsæt i bundkort, der hver har deres egne funktionssæt. Et bundkort i Z-serien er bedst til en fantastisk spiloplevelse, da det giver forskellige OC-funktioner, som andre chipsæt mangler. Det har også meget bedre løsninger til strømforsyning og køling, så overclocking kan udføres effektivt. Z370 bundkort er i stand til at understøtte i7-8700K, mens Z270 bundkort ikke kan bruges med 8700K og kun understøtter i7-7700K eller andre syvende generation processorer. Da disse processorer er 'K' -variant, ville et bundkort i Z-serien være et godt valg til korrekt at udnytte potentialet i sådanne processorer. Her er vores liste over de bedste bundkort til i7-7700k (Z270 her) såvel.

B-serien

Et bundkort i B-serien er en middelmådig, som generelt bruges til at udføre grundlæggende funktioner og ikke understøtter nogen form for overclocking-funktioner, selvom XMP-support normalt tilføjes for at tillade nogle højere frekvens RAM-sticks. Det er et forretningsorienteret chipsæt, som navnet antyder, og bør ikke bruges, hvis du vil have en stærk computer. B360 understøtter i7-8700K processor, mens B250 kan kobles til en i7-7700K.

H-serien

Et H-serie bundkort er også mindre kraftfuldt end Z-serien og giver ikke OC-kapaciteter. Desuden er nogle andre funktioner også udskåret, f.eks. Antallet af PCIe-baner. Det er vigtigt at bemærke, at H-serier ofte har mere end en variant, hvor nogle varianter læner sig mod Z-seriens bundkort, og de andre er endnu lavere end bundkortene i B-serien. H370- og H310-bundkort kan bruges med 8. generations processorer, mens H270-bundkort understøtter 7. generations processorer

Q-serien

Et Q-serie bundkort findes også, men er lidt sjældent og leveres normalt med OEM-pc'er. Det svarer meget til bundkortene i B-serien og betragtes som forretningsapplikationer og leverer forskellige stik og porte, som generelt ikke er tilgængelige med forbrugerbaserede bundkort. Medmindre du laver en forretningsorienteret rig, skal du bestemt ikke kigge efter dette chipsæt, da det koster mere og ikke giver meget af en værdi.

Kompatibilitet

Da den sjette generation af Intel-processorer også bruger LGA-1151-stik, understøtter de fleste bundkort, der understøtter 6. generations processorer, også 7. generations processorer. Dybest set blev bundkortene i 100-serien brugt til 6. generations processorer, men hvis du overvejer at købe et sådant bundkort til dit i7-7700K, skal du sørge for, at producenten af ​​det bundkort har frigivet en BIOS-opdatering, uden hvilken bundkortet ikke kan muligvis understøtter denne processor.

Tilsvarende kan Z390-bundkort i den øvre ende også bruges med Core i7-8700k-processor, mens det officielt frigives til 9. generations processorer. De store forskelle mellem et Z370- og Z390-bundkort er inkluderingen af ​​indbygget Wi-Fi og USB 3.1-controller, som måske ikke interesserer dig, i hvilket tilfælde du bør overveje Z370-baseret bundkort for at spare penge.

Vores dom

Vi mener, at en Z270 til Core i7-7700K og en Z370 til Core i7-8700K bør være din højeste prioritet, men hvis du ikke er i stand til at købe et sådant bundkort, eller hvis du simpelthen ikke vil overklokke din processor (spild af en 'K' -variantprocessor), så kan du også overveje at købe en B-serie eller et H-serie bundkort. Hvis du ikke selv kan beslutte dig, så kig på vores valg af de bedste bundkort til Intel Core i7-8700K

#EksempelNavnVRM-faserNVIDIA SLI-kompatibilitetAMD Cross Fire X-kompatibilitetRGBKøb
1GIGABYTE Z370 AORUS Ultra Gaming11

Tjek pris

2MSI Z370 GAMING PRO CARBON AC10

Tjek pris

3ASUS TUF Z370-PRO Gaming10

Tjek pris

4ASRock Z370 Killer SLI10

Tjek pris

5EVGA Z370 FTW11

Tjek pris

#1
Eksempel
NavnGIGABYTE Z370 AORUS Ultra Gaming
VRM-faser11
NVIDIA SLI-kompatibilitet
AMD Cross Fire X-kompatibilitet
RGB
Køb

Tjek pris

#2
Eksempel
NavnMSI Z370 GAMING PRO CARBON AC
VRM-faser10
NVIDIA SLI-kompatibilitet
AMD Cross Fire X-kompatibilitet
RGB
Køb

Tjek pris

#3
Eksempel
NavnASUS TUF Z370-PRO Gaming
VRM-faser10
NVIDIA SLI-kompatibilitet
AMD Cross Fire X-kompatibilitet
RGB
Køb

Tjek pris

#4
Eksempel
NavnASRock Z370 Killer SLI
VRM-faser10
NVIDIA SLI-kompatibilitet
AMD Cross Fire X-kompatibilitet
RGB
Køb

Tjek pris

#5
Eksempel
NavnEVGA Z370 FTW
VRM-faser11
NVIDIA SLI-kompatibilitet
AMD Cross Fire X-kompatibilitet
RGB
Køb

Tjek pris

Sidste opdatering den 2020-12-23 kl. 05:02 / Tilknyttede links / Billeder fra Amazon Product Advertising API